Πώς το PiCockpit έλυσε μια πρόκληση συμβατότητας Swissbit

Η χρήση μιας κάρτας SD της Swissbit με το Raspberry Pi μπορεί να προσφέρει εξαιρετική αντοχή και απόδοση, αλλά μπορεί να παρουσιάσει μοναδικές προκλήσεις συμβατότητας ανάλογα με την εγκατάστασή σας.

Στο PiCockpit, ο στόχος μας ήταν πάντα απλός: να κάνουμε το Raspberry Pi σας να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

Πρόσφατα, είχαμε την ευκαιρία να βοηθήσουμε έναν πελάτη που αντιμετώπιζε κάποιες μοναδικές προκλήσεις όταν προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει κάρτες SD της Swissbit με το Balena OS. Αφού ερευνήσαμε το πρόβλημα, βρήκαμε μια λύση και ενισχύσαμε κάτι για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι - σχεδιάσαμε το PiCockpit για να λειτουργεί με σχεδόν οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα στο Raspberry Pi.

Κάρτες SD Swissbit: Swissbit Swissbit: Ποια είναι η συμφωνία;

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την Swissbit, είναι γνωστή για την κατασκευή βιομηχανικών καρτών SD υψηλής ποιότητας..

Είναι ιδιαίτερα δημοφιλή για έργα που απαιτούν ανθεκτικότητα και αξιοπιστία. Ακούγεται σαν να ταιριάζουν τέλεια για έργα Raspberry Pi, σωστά; Λοιπόν, συνήθως είναι.

Ένας από τους πελάτες μας προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει κάρτες SD της Swissbit με μια λύση βασισμένη στο Balena OS, αλλά αντιμετώπισε κάποια σοβαρά προβλήματα κατάτμησης.

Αποδεικνύεται ότι οι κάρτες SD της Swissbit βασίζονται στο σύστημα Master Boot Record (MBR) για τη διαχείριση των κατατμήσεων. Το MBR είναι ένας παλαιότερος, αλλά ακόμα πολύ διαδεδομένος, τρόπος κατάτμησης συσκευών αποθήκευσης. Επιτρέπει έως και τέσσερις κύριες κατατμήσεις, οι οποίες είναι συνήθως αρκετές για τις περισσότερες περιπτώσεις ενσωματωμένης χρήσης.

Ωστόσο, το Balena OS χειρίζεται τις κατατμήσεις λίγο διαφορετικά, και εδώ είναι που τα πράγματα δυσκολεύουν.

Η αναντιστοιχία διαμερισμάτων: Balena vs. Raspberry Pi OS

Εδώ είναι που ξεκίνησε το πρόβλημα: Το Balena OS δεν χρησιμοποιεί απλώς τέσσερις κατατμήσεις, όπως επιτρέπει το MBR της Swissbit - στην πραγματικότητα δημιουργεί πέντε κατατμήσεις στην κάρτα SD. Αυτές οι κατατμήσεις είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία διαφόρων τμημάτων του λειτουργικού συστήματος Balena, αλλά προκάλεσε σύγκρουση σε συνδυασμό με μια κάρτα SD της Swissbit.

Ουσιαστικά, ο τρόπος με τον οποίο το βασικό λειτουργικό σύστημα της Balena δομεί το δίσκο, απλά δεν έπαιζε καλά με τη ρύθμιση MBR της Swissbit.

Από την άλλη πλευρά, το Raspberry Pi OS (η επιλογή για πολλούς χρήστες του Pi) είναι πολύ πιο απλό. Χρησιμοποιεί μόνο δύο κατατμήσεις - μια κατάτμηση εκκίνησης και μια κατάτμηση ρίζας. Αυτή η πιο λιτή δομή κατατμήσεων τείνει να λειτουργεί άψογα με τις κάρτες SD της Swissbit.

Και ο πελάτης μας ήθελε μια λύση.

Πώς το λύσαμε: Πέρα από τη γενική υποστήριξη

Σε αυτό το σημείο επενέβη η ομάδα μας. Στην PiCockpit, είμαστε υπερήφανοι που δεν παρέχουμε απλώς ένα προϊόν, αλλά εξατομικευμένη εξυπηρέτηση όταν χρειάζεται περισσότερο. Όταν ο πελάτης απευθύνθηκε σε εμάς με αυτό το πρόβλημα κατάτμησης, αναθέσαμε σε έναν από τους μηχανικούς μας να ερευνήσει το πρόβλημα και να βρει μια λύση.

Ο μηχανικός μας συνεργάστηκε στενά με τον πελάτη, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα κατάτμησης της κάρτας SD και δοκιμάζοντας διαφορετικές ρυθμίσεις για να διασφαλίσει ότι το PiCockpit θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα.

Μετά από μερικές δοκιμές και λάθη, αποφασίστηκε να εγκαταστήσουμε απλά το Raspberry Pi OS και στη συνέχεια να εγκαταστήσουμε το PiCockpit πάνω από αυτό.

Αυτό δεν ήταν μόνο μια νίκη για τον πελάτη - ήταν επίσης μια μεγάλη υπενθύμιση του γιατί κάνουμε αυτό που κάνουμε. Θέλουμε το PiCockpit να λειτουργεί για όλους, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα ή το υλικό που χρησιμοποιείτε με το Raspberry Pi σας.

Και μερικές φορές, αυτό σημαίνει να σηκώνουμε τα μανίκια και να επιλύουμε προβλήματα κατά περίπτωση.

Γιατί το PiCockpit λειτουργεί με οποιαδήποτε ρύθμιση κατάτμησης

Όλη αυτή η εμπειρία αναδεικνύει ένα από τα πράγματα που κάνουν το PiCockpit να ξεχωρίζει. Το σχεδιάσαμε για να είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να υποστηρίζει πολλές διανομές σε ένα Raspberry Pi, είτε πρόκειται για Raspberry Pi OS είτε για FullPageOS, ή κάτι εντελώς διαφορετικό.

Αλλά ανεξάρτητα από τη δομή των κατατμήσεων ή την κάρτα SD που χρησιμοποιείτε, το PiCockpit είναι κατασκευασμένο για να είναι ευέλικτο.

Και όταν υπάρχει πρόβλημα;

Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Δεν πιστεύουμε στην υποστήριξη ενός μεγέθους που ταιριάζει σε όλους- μας ενδιαφέρει η εξατομικευμένη εξυπηρέτηση. Είτε πρόκειται για την αποστολή ενός από τους μηχανικούς μας για να σας βοηθήσει να λύσετε ένα πρόβλημα συμβατότητας είτε για την απάντηση σε τυχόν τεχνικές ερωτήσεις σας, σας καλύπτουμε.

Συμπέρασμα

Στο τέλος της ημέρας, καταφέραμε να λύσουμε το πρόβλημα και να βάλουμε τον πελάτη μας σε λειτουργία με τις κάρτες SD της Swissbit και το Balena OS. Ήταν μια υπενθύμιση ότι ενώ η κατάτμηση και η συμβατότητα του λειτουργικού συστήματος μπορεί μερικές φορές να δημιουργήσει προβλήματα, εμείς είμαστε πάντα έτοιμοι να επέμβουμε και να λύσουμε το πρόβλημα.

Έτσι, αν αντιμετωπίζετε μια πρόκληση που σχετίζεται με το Raspberry Pi-, είτε πρόκειται για συμβατότητα με κάρτες SD, είτε για πονοκεφάλους κατάτμησης, είτε για κάτι άλλο εντελώς, επικοινωνήστε μαζί μας.

Στο PiCockpit, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να το πετύχετε, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε στο Raspberry Pi σας.

Αφήστε ένα σχόλιο