Σχέδιο Paragon: Raspberry Pi Fractal Art

Raspberry Pi Fractal Art Εικόνα τίτλου

Σε αυτό το μέρος της σειράς Paragon Projects, καλύπτουμε ένα έργο που θα ζωντανέψει τα φράκταλ. Πρόκειται για μια κορνίζα εικόνας που απεικονίζει και μεγεθύνει το σύνολο Mandelbrot, δημιουργώντας τέχνη φράκταλ του Raspberry Pi!

Το σύνολο Mandelbrot, φυσικά, είναι το διάσημο μαθηματικό σύνολο σύνθετων αριθμών από το οποίο προκύπτουν οπτικά εντυπωσιακά μοτίβα φράκταλ.

Το έργο αυτό καταρτίστηκε και μοιράστηκε από τους wearemessingup Reddit, ο οποίος χρησιμοποιεί το όνομα runezor στο GitHub. Το καλύτερο από όλα, ήταν πρόθυμοι να μοιραστούν όλο τον κώδικα και τις λεπτομέρειες για το πώς να δημιουργήσετε το έργο μόνοι σας!

Πλαίσιο εικόνας Pi Zero
Πίστωση: wearemessingup.

Υλικό

Αυτή η ρύθμιση είναι θαυμάσια απλή. Θα χρειαστείτε ένα Raspberry Pi Zero, μια κορνίζα για ηλεκτρονικό χαρτί 7,5 ιντσών και ένα καπέλο Waveshare e-Paper Display HAT.

Φυσικά, θα χρειαστείτε επίσης ηλεκτρονικό χαρτί 7,5 ιντσών.

Ωστόσο, αν έχετε ένα διαφορετικό μέγεθος στο μυαλό σας, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να ρυθμίσετε τον κώδικα.

Raspberry Pi Zero και Waveshare e-Paper Display HAT
Πίστωση: wearemessingup.

Όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία, είναι τόσο εύκολο όσο το να ανοίξετε μια τρύπα στο πίσω μέρος της κορνίζας, ώστε να μπορείτε να συνδέσετε το e-Paper με το Waveshare HAT.

Αφού συνδέσετε το Raspberry Pi Zero στο καπέλο Waveshare HAT, είστε έτοιμοι να ρυθμίσετε τον κώδικα.

Λογισμικό

Ο κωδικός του έργου είναι Python. Θα πρέπει πρώτα να πάτε στο το εγχειρίδιο οδηγιών της Waveshare για το e-Paper Display HAT και ενεργοποιήστε τη διεπαφή SPI. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εγκαταστήσετε την Python βιβλιοθήκη λειτουργιών.

Αφού το κάνετε αυτό, θα πρέπει να εγκαταστήσετε τρία πακέτα Python: Pillow, NumPy και tqdm.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, το Pillow δίνει τη δυνατότητα στον διερμηνέα της Python να επεξεργάζεται εικόνες. Το NumPy, φυσικά, αναλαμβάνει τους αριθμητικούς υπολογισμούς. Και το tqdm σας δίνει μια μπάρα προόδου για να βλέπετε πόσο μακριά βρίσκεται ένας βρόχος.

Αστείο γεγονός: το tqdm είναι στην πραγματικότητα η συντομογραφία της αραβικής λέξης "taqaddum", που σημαίνει "πρόοδος".

Κλασματική τέχνη
Πίστωση: wearemessingup.

Στη συνέχεια, είναι απλά ένα θέμα να τοποθετήσετε δύο σενάρια Python στο Pi Zero. Μπορείτε να τα βρείτε στο το αποθετήριο GitHub εδώ.

Συμπέρασμα

Τα αγαπημένα μου έργα Paragon είναι αυτά που είναι τόσο απλά όσο και λαμπρά.

Αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις αναρτήσεις στο Reddit εδώ και εδώ. Ή μπορείτε να ελέγξετε το GitHub αποθετήριο.

Και αν ψάχνετε για περισσότερα έργα Paragon, μπορείτε να τα δείτε εδώ εδώ.

Θα ήθελα πολύ να το φτιάξω με ένα ισχυρότερο Pi και μετά να δω αν θα μπορούσα να αποκτήσω έγχρωμη οθόνη!

Τι θα κάνατε με αυτό το έργο;

2 Σχόλια

  1. Clusternate στις Νοέμβριος 8, 2023 στις 9:57 μμ

    Super cooles Projekt.

    Ich würde gern wissen wie viel Strom das frisst, wenn das dauerhaft berechnet, aber eigentlich nur ein EPaper befeuern muss.

    Würde das gern mit ner kleinen Powerbank versehen, anstelle das an einer Steckdose zu lassen.

  2. Tom στις Δεκέμβριος 26, 2023 στις 12:57 πμ

    Έφτιαξα αυτό το έργο και οι πρώτες εικόνες ήταν πολύ ωραίες! Τώρα μερικές από τις μεταγενέστερες εικόνες είναι κάπως αδύναμες. Κυρίως μια λευκή οθόνη με μικροσκοπικές εικόνες Mandelbrot. Έχει δει κανείς άλλος παρόμοια αποτελέσματα;

Αφήστε ένα σχόλιο