Σχέδιο Paragon: Pi

Έξυπνη τροφοδοσία πουλιών Εικόνα τίτλου

Οι πτηνόφιλοι (και τα πουλιά) χαίρονται! Με αυτή την έξυπνη ταΐστρα πουλιών, μπορείτε πλέον να ταΐζετε τα πουλιά και να τα παρακολουθείτε απαρατήρητα, μαθαίνοντας ακόμα και γι' αυτά - και όλα αυτά με το Raspberry Pi σας!

Στο Reddit, hermy65 ήρθε με αυτό το φανταστικό έργο - μια έξυπνη ταΐστρα πουλιών με τη χρήση WhosAtMyFeeder, μια δημοφιλής εφαρμογή που χρησιμοποιεί εικόνες από Φρεγάτα, μια συσκευή καταγραφής βίντεο δικτύου (NVR) ανοικτού κώδικα, για την αναγνώριση πτηνών.

Υλικό

Σύμφωνα με την hermy65, το έργο αποτελεί μια εναλλακτική λύση στις ακριβές ταΐστρες πουλιών που προσφέρουν κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη που σας ειδοποιούν επίσης όταν ένα πουλί σταματάει στην ταΐστρα σας.

Έξυπνη ταΐστρα πουλιών
Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του hermy65

Και όχι μόνο αυτό, Η hermy65 είχε την καλοσύνη να μοιραστεί τις προδιαγραφές του έργου δωρεάν στο Printables. Έτσι, αν ενδιαφέρεστε για την τρισδιάστατη εκτύπωση του δικού σας τροφοδότη, μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως!

Αν, ωστόσο, δεν έχετε πρόσβαση σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, μπορείτε πάντα να κατασκευάσετε ένα με τον παραδοσιακό τρόπο - απλά προσθέστε μια τρύπα για την κάμερα.

Ξύλινη ταΐστρα πουλιών
Ξέρεις, με κατσαβίδι και ξύλο και τέτοια.

Όπως εξηγείται στη σελίδα Εκτυπώσεις, ο hermy65 χρησιμοποίησε ένα Raspberry Pi 3B, μια κάμερα Raspberry Pi, μια πηγή ενέργειας και ένα κάλυμμα για το φακό. Αν ενδιαφέρεστε να βρείτε διαφορετικές κάμερες Raspberry Pi, μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία εδώ και πάρτε αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Θα θέλετε επίσης ένα περίπτωση που θα προστατεύει τόσο τα πτηνά και το Pi!

Ακριβώς όπως μπορείτε να είστε δημιουργικοί ως προς τον τρόπο κατασκευής του τροφοδότη σας, μπορείτε πιθανότατα να είστε δημιουργικοί ως προς το μοντέλο Raspberry Pi που θα επιλέξετε και ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα αποφασίσετε να το διατηρήσετε σε λειτουργία.

Λογισμικό

Στη σελίδα Εκτυπώσεις, ο hermy65 προτείνει να τρέξετε MediaMTX ως διακομιστής RTSP (Real-Time Streaming Protocol) στο Pi για να μεταδίδει ροή στο Frigate χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων (όπως το VLC).

Στη συνέχεια, πρέπει να συνδέσετε το Pi σας με μια άλλη συσκευή, ώστε το Pi να μπορεί να επεξεργαστεί τα δεδομένα αυτά μέσω του Frigate και του WhosAtMyFeeder, του οποίου τη ρύθμιση παραμέτρων θα πρέπει να ενημερώσετε ώστε να λειτουργεί με το Frigate.

Αν ενδιαφέρεστε για τις λεπτομερείς οδηγίες εγκατάστασης, πηγαίνετε στη σελίδα Εκτυπώσεις.

Στο Reddit, άλλοι πρότειναν την προσθήκη BirdNET-Pi, το οποίο βασίζεται στο Πλαίσιο BirdNET, να αναγνωρίζει τα πουλιά από τους ήχους τους μέσω μικροφώνου.

Έτσι, μπορείτε να ακολουθήσετε το φοβερό έργο του hermy65 για οπτική αναγνώριση και να κάνετε κάποια τροποποίηση για να προσθέσετε ηχητική αναγνώριση!

Αν θέλετε να δείτε και άλλα έργα Paragon, μπορείτε να τα δείτε όλα εδώ.

Και μην ξεχάσετε να σχολιάσετε παρακάτω αν φτιάχνετε μόνοι σας μια έξυπνη ταΐστρα για πουλιά ή αν έχετε ιδέες για έργα που θα έπρεπε να αναδείξουμε σε αυτή τη σειρά!

Ποια πουλιά έχετε στην αυλή σας; Σχολιάστε παρακάτω!

Αφήστε ένα σχόλιο