Σχέδιο Paragon: Το χειρότερο έξυπνο ρολόι που υπήρξε ποτέ

Το χειρότερο έξυπνο ρολόι όλων των εποχών Εικόνα τίτλου

Μερικές φορές στη ζωή, το χειρότερο είναι το καλύτερο. Και συχνά με τα έργα των κατασκευαστών, ο πιο διασκεδαστικός τρόπος να κάνεις κάτι είναι και ο χειρότερος. Αυτό συμβαίνει αναμφίβολα με αυτό το άτυπο έργο Paragon: το χειρότερο έξυπνο ρολόι, που συνέταξε ένας από τους αγαπημένους μας YouTubers τεχνολογίας - Μάθηση χαμηλού επιπέδου.

Βασισμένη στο Arduino Uno R4 με WiFi, η Low Level Learning δημιούργησε ένα υπερμεγέθες, άβολο, κακώς ρυθμισμένο έξυπνο ρολόι και είναι υπέροχο.

Δείχνει την ώρα και τον καρδιακό σας ρυθμό απευθείας στις ενσωματωμένες λυχνίες LED του Arduino.

Υλικό

Για αυτό το έργο, θα χρειαστείτε ένα Arduino Uno R4 με WiFi, ένα όργανο μέτρησης καρδιακών παλμών, μια μπαταρία, ένα λουράκι και μια θήκη και λίγη μονωτική ταινία.

Η κατασκευή είναι εύκολη.

Βήμα πρώτο: τοποθετήστε το Arduino σε μια πλαστική θήκη και περάστε ένα λουρί μέσα από αυτήν. Κολλήστε το στον καρπό σας.

Βήμα δεύτερο: Τοποθετήστε προσεκτικά το όργανο μέτρησης καρδιακού ρυθμού και την μπαταρία το ένα δίπλα στο άλλο και, στη συνέχεια, κολλήστε το στο μπράτσο σας.

Bada bing bada boom. Είσαι έτοιμος να φύγεις.

Λογισμικό

Νομίζω ότι το πραγματικά διασκεδαστικό μέρος όλων αυτών είναι η ευφυΐα του λογισμικού που κάνει αυτό το πράγμα να τρέχει (όπως συμβαίνει συνήθως με τα βίντεο της Low Level Learning).

Κωδικός παρακολούθησης καρδιακών παλμών για το χειρότερο έξυπνο ρολόι όλων των εποχών
Ο κωδικός παρακολούθησης καρδιακού ρυθμού.
Πίστωση: Μάθηση χαμηλού επιπέδου.

Πρώτον, όπως περιγράφεται στο βίντεο, είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε το Πρωτόκολλο Χρόνου Δικτύου (NTP) μέσω του SDK του τσιπ ESP32 στο Arduino Uno. Αρχικοποιείτε ένα buffer και στη συνέχεια δημιουργείτε ένα πακέτο User Datagram Protocol (UDP). Αυτό το πακέτο θα περιέχει τα δεδομένα του NTP.

Πραγματικά, θεωρητικά, το μόνο που χρειάζεστε για αυτό το έργο είναι το ESP32, επειδή αυτό εκτελεί όλο τον κώδικα. Αλλά, αν θέλετε αυτή τη δροσερή οθόνη, θα χρειαστείτε το Arduino.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να ρυθμίσετε τη μήτρα LED για να μετατρέψετε το NTP σε κάτι βιώσιμο για την οθόνη.

Το τρίτο βήμα είναι η σύνδεση ενός μετρητή καρδιακών παλμών με το Arduino προκειμένου να γίνει πραγματικά ένα smart ρολόι. Στο βίντεο, η Low Level Learning αναφέρει ότι οι μετρητές καρδιακών παλμών είναι πράσινοι, επειδή βγάζουν πόσο φως βλέπουν όταν το φως ανακλάται από το δέρμα. Και το πράσινο είναι το αντίθετο χρώμα του αίματος.

Είναι πάντα υπέροχο όταν οι άνθρωποι απαντούν σε ερωτήσεις που ούτε καν σκέφτηκες να κάνεις, όπως: γιατί το φως του έξυπνου ρολογιού μου είναι πράσινο;

Τέλος πάντων, το τέταρτο βήμα είναι να γράψετε κώδικα για να υπολογίσετε πόσο φως ανακλάται από το δέρμα σας για να προσδιορίσετε τον καρδιακό σας ρυθμό. Αυτό το βήμα είναι το αγαπημένο μου για την εφευρετικότητα της Low Level Learning: να υπολογίζει τα ανώτερα και κατώτερα επίπεδα μιας αναλογικής εξόδου και τελικά να τα μετατρέπει σε ακέραιο αριθμό παλμών ανά λεπτό.

Α, και ανέφερα ότι δεν μπορείτε να πάτε πουθενά με αυτό, επειδή εξαρτάται από μια σύνδεση WiFi;

Ορίστε λοιπόν - το χειρότερο έξυπνο ρολόι σε τέσσερα βήματα. Δείτε οπωσδήποτε το βίντεο:

Και ενημερώστε μας αν αποφασίσετε να δημιουργήσετε το δικό σας - θα το παρουσιάσουμε ευχαρίστως σε μια επόμενη ανάρτηση!

Μπορείτε να δείτε περισσότερα έργα Paragon που έχουμε παρουσιάσει σε αυτή τη σειρά κάνοντας κλικ στο κουμπί εδώ.

Και, όπως πάντα, αν έχετε ερωτήσεις ή αν θέλετε να προτείνετε ένα έργο για αυτή τη σειρά, απλά σχολιάστε παρακάτω!

2 Σχόλια

  1. Micheal O'Reilly στις Αύγουστος 8, 2023 στις 2:45 μμ

    Πείτε όχι στο youtube!

    • Adam στις Αύγουστος 8, 2023 στις 2:57 μμ

      Γιατί, Μάικλ;

Αφήστε ένα σχόλιο