Eindapparatuur

PiCockpit's Terminal App titelafbeelding

Onze Terminal App maakt het mogelijk om een terminal emulator op afstand te draaien in de browser. Je kunt het precies zo gebruiken als een terminal op je Raspberry Pi. En je hoeft geen ingewikkelde netwerkarchitectuur of VPN op te zetten.

De Terminal-app van PiCockpit gebruiken

Wat je eerst moet doen is PiCockpit installeren op je Raspberry Pi.

Als je PiCockpit al geïnstalleerd hebt, raden we je aan om het volgende commando op je Raspberry Pi uit te voeren om stabiliteit te garanderen:

sudo apt install --only-upgrade picockpit-client

Daarna kun je via onze webinterface naar de Terminal App pagina van PiCockpit navigeren.

Eindapparatuur

Je kunt nu commando's uitvoeren zoals je zou doen met elke andere terminal emulator, inclusief terminal-gebaseerde programma's, zoals htop, Emacs en Vim.

Overzichtsscherm

Je kunt ook meerdere terminals openen, zodat je ze tegelijkertijd kunt laten draaien.

Overzichtsscherm met meerdere open terminals

Lokale veiligheid

Zoals je kunt zien in de afbeelding hierboven, raden we je sterk aan om 2-Factor Authenticatie in te stellen voor PiCockpit, zodat je gebruik van de Terminal App beschermd is.

Als je de Terminal App om wat voor reden dan ook wilt uitschakelen, hoef je dit alleen maar te doen via de Systemd services op de Raspberry Pi.

Om te voorkomen dat de Terminal App wordt uitgevoerd tijdens de huidige sessie, voer je het volgende uit:

sudo systemctl stop picockpit-terminal.service

En om ervoor te zorgen dat de Terminal App niet begint te draaien nadat de Raspberry Pi opnieuw is opgestart, voer je het volgende uit:

sudo systemctl disable picockpit-terminal.service

Beveiliging en encryptie

Net als onze Video Streaming App maakt de PiCockpit Terminal App gebruik van WebRTC, waardoor gebruikers toegang hebben tot real-time communicatie in de browser.

WebRTC gebruikt drie specificaties voor zijn encryptie: Secure Real-Time Protocol (SRTP), veilige sleuteluitwisseling en veilige signalering.

Daarnaast maken we gebruik van een TURNS-server, waarbij de "S" staat voor secure, vergelijkbaar met HTTPS, om hetzelfde beveiligingsniveau te garanderen.

Conclusie

Als je vragen hebt of tegen problemen aanloopt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en we zullen je helpen om de Terminal App aan de praat te krijgen!