Σχέδιο Paragon: Φορητές συσκευές με τρισδιάστατη εκτύπωση

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε αυτά τα φορητά 3D εκτυπωμένα μοντέλα ως το σημερινό έργο Paragon. Ο Omer Hasanov τα δημιούργησε και τα μοιράστηκε με το διαδίκτυο πριν από λίγες ημέρες. Το πρώτο είναι μια φορητή κονσόλα παιχνιδιών ESP-32, το δεύτερο είναι ένα φορητό Raspberry Pi και το τρίτο είναι ένα χειριστήριο ESP-32 που συνδέεται με το φορητό Raspberry Pi για μια πλήρη κονσόλα RetroPie.

Στο βίντεο που μοιράζεται στο YouTube, ο Omer επισημαίνει ότι "φυσικά, δεδομένου ότι το Raspberry Pi είναι ένας τόσο ευέλικτος υπολογιστής μιας πλακέτας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως έναν κανονικό υπολογιστή ή μπορείτε επίσης να παίξετε ρετρό παιχνίδια με αυτό, το οποίο είναι η περίπτωση χρήσης του Raspberry Pi που χρησιμοποιείται περισσότερο απ' ό,τι βλέπω".

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση από την πλευρά του Omer, η οποία ανταποκρίνεται όμορφα με το χθεσινό άρθρο.

Αυτό που μου αρέσει σε αυτό το έργο είναι ότι ο Omer κατάφερε να δημιουργήσει τα πάντα από το μηδέν.

Έτσι, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ας δούμε μερικά από τα υλικά που θα χρειαστείτε για ένα τέτοιο έργο:

Υλικό

Ο Omer αναφέρει τη χρήση ενός τσιπ ESP32 για τη φορητή κονσόλα, ενός Raspberry Pi 4 και ενός Οθόνη LCD 7 ιντσών Waveshare για το φορητό Raspberry Pi και ένα ESP32 για τον ελεγκτή. Φυσικά, η φορητή κονσόλα απαιτεί επίσης μια οθόνη LCD.

Εκτός από αυτό, αυτά τα έργα θα απαιτήσουν προφανώς αμέτρητες πλακέτες, καλώδια, αντιστάσεις, καταχωρητές μετατόπισης, μπουτόν και υπομονή. Ο Omer αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μπαταρίες ιόντων λιθίου για την τροφοδοσία των συσκευών.

Προφανώς, ο Omer τα έχει συνδυάσει όλα αυτά με ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό επίπεδο δεξιοτήτων.

Πίστωση: Omer Hasanov.

Λογισμικό

Όσον αφορά το λογισμικό που απαιτείται για το σχεδιασμό των περιπτώσεων, Ο Omer σκιαγράφησε στο reddit ότι οι θήκες σχεδιάστηκαν με Fusion 360 και GrabCAD χρησιμοποιήθηκε για να ληφθούν τα μοντέλα των ηλεκτρονικών.

Επιπλέον, ο Omer ήταν αρκετά γενναιόδωρος ώστε να μοιραστεί το αρχείο εκτύπωσης για το Raspberry Pi Portable στο Εκτυπώσεις και το έργο PlatformIO στο GitHub εδώ.

Και, φυσικά, αν ψάχνετε για κλασικά παιχνίδια, τότε, όπως προτείνει ο Omer, μπορείτε πάντα να επιλέξετε το RetroPie.

Προς το τέλος του βίντεο, ο Omer αναφέρει ότι μια δεύτερη έκδοση του χειριστηρίου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, οπότε φροντίστε να εγγραφείτε στο YouTube για να παρακολουθείτε πώς εξελίσσεται αυτό το έργο!

Αν ενδιαφέρεστε για περισσότερα έργα Paragon, μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Τι παιχνίδια θα παίζατε με αυτά τα φορητά;

Αφήστε ένα σχόλιο