Paragon-projektet: 3D-printade bärbara datorer

Vi är mycket glada över att kunna presentera dessa 3D-utskrivna bärbara datorer som dagens Paragon-projekt. Omer Hasanov skapade dem och delade dem med internet för några dagar sedan. Den första är en ESP-32 handhållen spelkonsol, den andra är en bärbar Raspberry Pi, och den tredje är en ESP-32-kontroller som ansluts till den bärbara Raspberry Pi för en komplett RetroPie-konsol.

I videon på YouTube påpekar Omer att "eftersom Raspberry Pi är en så mångsidig enkortsdator kan du naturligtvis använda den som en vanlig dator, eller också kan du spela retrospel med den, vilket är det användningsområde som Raspberry Pis används mest i såvitt jag kan se".

Det är en intressant iakttagelse från Omers sida, som stämmer väl överens med artikeln från i går.

Det jag älskar med det här projektet är att Omer har lyckats skapa allt från grunden.

Så låt oss utan vidare dröjsmål dyka ner i en del av den hårdvara du behöver för ett projekt som detta:

Hårdvara

Omer nämner att han använde ett ESP32-chip för den handhållna konsolen, en Raspberry Pi 4 och en Waveshare 7-tums LCD-skärm för den bärbara Raspberry Pi och en ESP32 för styrenheten. Den handhållna konsolen kräver naturligtvis också en LCD-skärm.

Bortsett från det kommer dessa projekt naturligtvis att kräva otaliga kretskort, kablar, motstånd, skiftregister, tryckknappar och tålamod. Omer bestämde sig för att använda litiumjonbatterier för att driva enheterna.

Det är uppenbart att Omer har satt ihop allt detta med en extremt imponerande skicklighet.

Kredit: Omer Hasanov.

Programvara

Beträffande den programvara som behövs för att utforma väskorna, Omer outlined på reddit att väskorna utformades med Fusion 360 och GrabCAD användes för att få fram modellerna av elektroniken.

Omer var också generös nog att dela med sig av utskriftsfilen för Raspberry Pi Portable på Utskriftsmaterial och PlatformIO-projektet på GitHub här.

Och om du letar efter klassiska spel kan du naturligtvis, som Omer föreslår, alltid välja RetroPie.

Mot slutet av videon nämner Omer att en andra version av styrenheten redan är på gång, så se till att prenumerera på YouTube för att hålla koll på hur det här projektet utvecklas!

Om du är intresserad av fler Paragon-projekt kan du hitta dem här här.

Vilka spel skulle du spela med dessa bärbara datorer?

Lämna en kommentar