Αποσφαλμάτωση προβλημάτων του picockpit-client

Το Pi εμφανίζεται ως συνδεδεμένο

Ελέγξτε αν η υπηρεσία picockpit-client είναι ενεργή στο Raspberry Pi σας. Ανοίξτε ένα τερματικό και γράψτε:

sudo service picockpit-client status

Αυτό θα σας δώσει την ακόλουθη έξοδο, αν το picockpit-client είναι ενεργό και λειτουργεί σωστά:

service picockpit-client κατάσταση, ενεργό (εκτελείται)

Ερευνήστε στη συνέχεια την έξοδο του αρχείου καταγραφής. Μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε ένα αρχείο με την ακόλουθη εντολή, για να μας την στείλετε, ώστε να αναλύσουμε το πρόβλημα:

sudo journalctl -u picockpit-client.service -n 1000 > /tmp/log.txt
μέρος του αρχείου καταγραφής που παρέχεται από το journalctl

Σφάλμα GLIBC

Ενώ προσπαθείτε να εγκαταστήσετε/εκτελέσετε το picockpit-client, βλέπετε ένα μήνυμα παρόμοιο με το ακόλουθο:

/usr/share/picockpit-client/bin/python: /lib/arm-linux-gnueabihf/libc.so.6: η έκδοση `GLIBC_2.28' δεν βρέθηκε (απαιτείται από /usr/share/picockpit-client/bin/python)
/usr/share/picockpit-client/bin/python: /lib/arm-linux-gnueabihf/libc.so.6: η έκδοση `GLIBC_2.25' δεν βρέθηκε (απαιτείται από /usr/share/picockpit-client/bin/python)
/usr/share/picockpit-client/bin/python: /lib/arm-linux-gnueabihf/libc.so.6: η έκδοση `GLIBC_2.26' δεν βρέθηκε (απαιτείται από /usr/share/picockpit-client/bin/python)

Αυτό το θέμα δείχνει ότι εκτελείτε ένα ασυμβίβαστο λειτουργικό σύστημα έκδοση. Για παράδειγμα, μπορεί να συμβεί αν εκτελέσετε το picockpit-client σε Raspbian Stretch, την προηγούμενη έκδοση Raspbian.

Προς το παρόν μόνο η τρέχουσα κύρια έκδοση του Raspberry Pi OS "Buster" υποστηρίζεται.

Τεχνική εξήγηση: η Python που συνοδεύει το picockpit-client εξαρτάται από μια συγκεκριμένη έκδοση της βιβλιοθήκης GLIBC, η οποία είναι η 2.28. Άλλες εκδόσεις του Raspbian παραδίδονται με παλαιότερες/άλλες εκδόσεις της GLIBC.

"Η διασύνδεση μεταξύ οποιασδήποτε εφαρμογής και της libc είναι συμβατή προς τα εμπρός με νεότερες εκδόσεις, αλλά δεν είναι συμβατή προς τα πίσω με παλαιότερες εκδόσεις."

λύση για το σφάλμα GLIBC

Οι ακόλουθες πληροφορίες δεν έχουν δοκιμαστεί, αλλά τις παρέχω για τα μέλη της κοινότητας που είναι πρόθυμα να πειραματιστούν. Τα σχόλιά σας σχετικά με αυτή τη λύση είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτα, παρακαλούμε ενημερώστε μας τι λειτουργεί για εσάς σε ποιο λειτουργικό σύστημα.

Χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που ονομάζεται patchelf, μπορείτε να τροποποιήσετε τα δυαδικά προγράμματα ώστε να χρησιμοποιούν προσαρμοσμένες εκδόσεις κοινόχρηστων (δυναμικά συνδεδεμένων) βιβλιοθηκών. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να προσθέσετε τις απαιτούμενες βιβλιοθήκες σε έναν προσαρμοσμένο φάκελο στο δέντρο καταλόγων σας και να τροποποιήσετε την python του picockpit-client (που βρίσκεται στο /usr/share/picockpit-client/bin/python ) για να τα χρησιμοποιήσετε.

Οι ακόλουθοι σύνδεσμοι θα σας φανούν χρήσιμοι (σημειώστε ότι είναι όχι Debian / Raspberry Pi OS specific):

Αν ακολουθήσετε αυτό το μονοπάτι και συναντήσετε επιτυχία, παρακαλώ ενημερώστε μας ώστε να μπορούμε να μοιραστούμε τη λύση με όλους.

Στο μέλλον, σκοπεύω να μεταφέρω το picockpit-client στη γλώσσα Go και να το συνδέσω στατικά με το musl αντί για το glibc- με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να είναι φορητό σε μια μεγαλύτερη ποικιλία συστημάτων.

Αναφορά προβλημάτων

Όταν αναφέρετε ένα διαφορετικό πρόβλημα ή ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να επιλυθεί με τις συμβουλές αυτής της σελίδας, παρακαλούμε να συμπεριλάβετε οπωσδήποτε στιγμιότυπα οθόνης του webinterface του PiCockpit και τα αρχεία καταγραφής του webinterface και του picockpit-client.

αρχείο καταγραφής για το picockpit-client

Ακολουθούν οδηγίες για το πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο αρχείο καταγραφής picockpit-client στο Raspberry Pi OS από τη γραμμή εντολών του Raspberry Pi:

sudo su
journalctl -u picockpit-client --since "4 days ago" > /tmp/picockpit-client2.txt

Παρακαλούμε επισυνάψτε το αρχείο καταγραφής στο email σας.

ημερολόγιο για το webinterface

Για να μας βοηθήσετε στην περαιτέρω αποσφαλμάτωση, ανοίξτε επίσης τα Εργαλεία Προγραμματιστή (στο Chrome: Ctrl + Shift + I) και στείλτε μας την έξοδο της κονσόλας JavaScript. Κάντε δεξί κλικ σε μία από τις γραμμές καταγραφής και επιλέξτε "Αποθήκευση ως" για να αποθηκεύσετε ένα αρχείο καταγραφής.

Σημείωση: αν χρησιμοποιείτε τον Firefox, τον Edge ή άλλο πρόγραμμα περιήγησης, ο τρόπος πρόσβασης στην έξοδο καταγραφής θα διαφέρει.

Για να αναφέρετε ένα πρόβλημα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας χρησιμοποιώντας τη σελίδα επικοινωνίας της pi3g (η μητρική μας εταιρεία).