Κανείς δεν τα ζήτησε αυτά, οι οπαδοί Pi τα έκαναν ούτως ή άλλως
Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε μερικά φανταστικά έργα Raspberry Pi - έναν ανιχνευτή χαμόγελου, ένα τζουκμπόξ και ένα cyberdeck για να μάθετε την Python!
Κανείς δεν τα ζήτησε αυτά, αλλά εμείς οι οπαδοί του Raspberry Pi τα φτιάξαμε έτσι κι αλλιώς.
Ανιχνευτής χαμόγελου
Ένας ανιχνευτής χαμόγελου για όποιον μου έχει ζητήσει να χαμογελάω περισσότερο ⚡😊 pic.twitter.com/IFgIks0rkU
- lee cyborg 🦞🔭 (@Leeborg_) 2 Ιουνίου 2022
Πάρτε αυτό το έργο από lee cyborg.
Ο Lee κατασκεύασε έναν ανιχνευτή χαμόγελου, ο οποίος, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ενεργοποιεί μια λυχνία LED όταν χαμογελούν.
Είναι αρκετά πρωτότυπο στο τρέχον στάδιο, αλλά δείχνει πραγματικά πολλά υποσχόμενο.
Ο χρήστης του Twitter grime_ninja ρώτησε τον Lee γιατί αποφάσισαν να κατασκευάσουν αυτό το έργο. Ρώτησε,
"είναι αυτό για να αποδείξετε στους άλλους ότι όντως χαμογελάτε και να το κάνετε πιο ξεκάθαρο όταν συμβαίνει; Ή μήπως αυτό είναι ένας συναγερμός για να ενισχύσετε τον εαυτό σας να μην χαμογελάσει ποτέ ξανά;"
Ο Lee απάντησε,
"Έτσι, οι άνθρωποι από μακριά και μακριά μπορούν να έρθουν και να παρατηρήσουν το πολυπόθητο χαμόγελο. Είναι ένας φάρος. Ένας φάρος για το πόσο πολύ μισώ τους πάντες".
Αχ.
Υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες για αυτό το έργο. Φανταστείτε να μπορείτε να παίζετε έναν ήχο χειροκροτήματος κάθε φορά που χαμογελάτε. Ή κονσερβοποιημένο γέλιο κάθε φορά που χαμογελάτε (το οποίο αυξάνει την πιθανότητα κάποιος να γελάσει με το αστείο σας).
Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο έργο του Lee που βασίζεται στο πρόσωπο. Εδώ είναι ένας ανιχνευτής τσαλακώματος και ένας διακόπτης στο πηγούνι.
Φορητή πρακτική Python Cyberdeck
Χρειάζονται 10.000 ώρες για να κατακτηθεί μια δεξιότητα.
Γιατί να μην φτιάξετε μια φορητή πλατφόρμα προγραμματισμού Python για να διασφαλίσετε ότι δεν θα υπάρξουν κενά στη ρουτίνα προγραμματισμού σας;
Beta build του φορητού μου #python πρακτική #cyberdeck rig. @pimoroni #Hyperpixel οθόνη σε ένα #raspberrypi Μηδέν 2 W σε ένα @flirc περίπτωση. Εισαγωγή από @solderparty με το φοβερό νέο πληκτρολόγιο/ποντίκι BB Q20. Συγκρατείται με ταινία 2 όψεων εσωτερικού/εξωτερικού χώρου. Για να το κάνετε: USB για την κωδικοποίηση Pico pic.twitter.com/QyBAXi663x
- Chris Remboldt (@ChrisRemboldt) 26 Μαΐου 2022
Αυτό ακριβώς έκανε ο Chris Remboldt.
Ο Chris κατασκεύασε την εξέδρα του από αυτά τα εξαρτήματα:
- Raspberry Pi Zero 2 W
- Οθόνη: HyperPixel από το Pimoroni
- Πληκτρολόγιο: Πληκτρολόγιο BlackBerry Q20 με trackpad
- Ισχύς: 20,000mAh powerbank που παρέχει Chris ώρες χρήσης
Εκτός από ένα κινητό κιτ εξάσκησης Python, ο Chris το κατασκεύασε για να προγραμματίσει το Raspberry Pi Pico, το οποίο προγραμματίζεται εύκολα μέσω του Thonny, το οποίο είναι εγκατεστημένο στο Raspberry Pi OS από προεπιλογή.
Προειδοποιεί ότι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, καθώς αυτό είναι αρκετά εύθραυστο, "αλλά μια τρισδιάστατα εκτυπωμένη θήκη θα το έλυνε αυτό".
Raspberry Pi Zero Jukebox
Ο Scott Petersen τροποποίησε το παλιό του jukebox και εγκατέστησε ένα Raspberry Pi.
Το κατασκεύασε σε περίπου 3 μήνες, ξεκινώντας με μηδενικές γνώσεις του Raspberry Pi ή της Python.
Στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο μέρη στο έργο του. Αυτό που βλέπετε σε αυτή τη φωτογραφία είναι ένα κουτί τοίχου/κονσόλα που συλλέγει τα χρήματα και επιλέγει επίσης τα τραγούδια που θα παίζει το τζουκ-μποξ.
Αντί για ένα jukebox με μουσικά μέσα, ο Scott χρησιμοποίησε το Raspberry Pi Zero που ερμηνεύει τα σήματα από την κονσόλα και αναπαράγει τη σωστή μουσική.
Συμπέρασμα
Ορίστε λοιπόν - τρία νέα έργα Raspberry Pi για να δείτε: ένας ανιχνευτής χαμόγελου, ένα τζουκμπόξ και ένα φορητό cyberdeck Python.
Θα πρέπει δείτε τη σειρά Paragon Projects εδώ.
Αν γνωρίζετε κάποιο ενδιαφέρον έργο, αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω 👇
Αν σας άρεσε αυτή η σειρά, εγγραφείτε στο newsletter μας παρακάτω 👇
[...] Οι κατασκευαστές έχουν χρησιμοποιήσει το Raspberry Pi σε διάφορα ρετρό έργα, όπως η εξομοίωση κονσόλας παιχνιδιών και η αναβίωση ενός τζουκ-μποξ. [...]