Ανακοινώνοντας την εφαρμογή προγραμματισμού σεναρίων του PiCockpit

Εικόνα τίτλου εφαρμογής Script Scheduler App

Την περασμένη εβδομάδα, κυκλοφορήσαμε επίσημα τη beta έκδοση της εφαρμογής μας για τη ροή βίντεο. Αυτή την εβδομάδα, είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την beta έκδοση της ολοκαίνουργιας εφαρμογής μας Script Scheduler App.

Με αυτή τη νέα εφαρμογή, μπορείτε να εκτελείτε σενάρια στο Raspberry Pi σας από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Φανταστείτε να έχετε έναν εύκολο τρόπο να αυτοματοποιήσετε ολόκληρο το στόλο Raspberry Pi που μπορείτε να ελέγχετε από οπουδήποτε στον κόσμο. Η εφαρμογή Script Scheduler App το κάνει αυτό πραγματικότητα.

Δημιουργία και εκτέλεση σεναρίων εξ αποστάσεως

Η εφαρμογή Script Scheduler App καθιστά δυνατή τη δημιουργία και εκτέλεση σεναρίων Bash από απόσταση με το PiCockpit.

Εάν έχετε μια επιχείρηση που βασίζεται σε ένα στόλο Raspberry Pi, τότε η δυνατότητα εκτέλεσης σεναρίων σε όλο το στόλο σας μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα.

Η εφαρμογή μας Script Scheduler App έχει σχεδιαστεί για να κάνει την αυτοματοποίηση σεναρίων απλή, ασφαλή και φιλική προς το χρήστη. Δεν είστε μόνο σε θέση να εκτελείτε γρήγορα σενάρια, αλλά είστε επίσης σε θέση να διαχειρίζεστε εύκολα τα σενάριά σας.

Στη σελίδα των σεναρίων μας, μπορείτε να γράψετε, να επεξεργαστείτε, να αποθηκεύσετε και να διαγράψετε σενάρια όπως επιθυμείτε. Αυτή η λειτουργία απαιτεί επίσης να δώσετε σε κάθε σενάριο ένα όνομα, με την πρόσθετη επιλογή ετικετών και μιας περιγραφής.

Στο παραπάνω παράδειγμα, έχω γράψει ένα σύντομο σενάριο Bash που δημιουργεί ένα αρχείο με όνομα hello_world.txt. Μπορώ να το αποθηκεύσω στο προφίλ PiCockpit και να το εκτελέσω στο Raspberry Pi από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης.

Αν θέλετε να το δοκιμάσετε μόνοι σας, ορίστε το σενάριο:

#!/bin/bash

echo "Hello, World!" > hello_world.txt

echo "Created file: hello_world.txt"

Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε κοινές εντολές όπως sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade -y ως σενάριο. Το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι όταν εκτελείτε σενάρια με αυτόν τον τρόπο, η εφαρμογή Script Scheduler App δεν προσφέρει αλληλεπίδραση με τον χρήστη.

Επομένως, πρέπει να συμπεριλάβετε -y για να διασφαλίσετε ότι δεν θα κολλήσει sudo apt-get upgrade.

Επιπλέον, ο Χρονοπρογραμματιστής σεναρίων υποστηρίζει επίσημα μόνο σενάρια Bash. Αλλά αν σας ενδιαφέρει να εκτελέσετε ένα σενάριο Python, για παράδειγμα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το Bash για να καλέσετε ένα σενάριο Python.

Επιπλέον, αν κάνετε κλικ στο σύμβολο κάτω δεξιά στη σελίδα, μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία καταγραφής από την εφαρμογή Script Scheduler App ως απλό αρχείο κειμένου.

PiCockpit Free Plan vs. PiCockpit Pro Plan

Για τους χρήστες του δωρεάν πακέτου μας, μπορείτε να εκτελείτε πολλαπλές δέσμες ενεργειών σε κάθε συσκευή.

Και μην ξεχνάτε ότι το PiCockpit είναι δωρεάν για έως και 5 συσκευές Raspberry Pi!

Ωστόσο, για όσους επιθυμούν απεριόριστη πρόσβαση και προηγμένα χαρακτηριστικά, η αναβάθμιση στο PiCockpit Pro Plan είναι ο σωστός τρόπος.

Για τους χρήστες του PiCockpit Pro και του PiCockpit Pro Plus, μπορείτε να εκτελέσετε απεριόριστο αριθμό σεναρίων σε ολόκληρο το στόλο σας.

Εγγραφείτε στο PiCockpit και ξεκινήστε με τον προγραμματισμό σεναρίων σήμερα!

Συμπέρασμα

Ορίστε λοιπόν - η ολοκαίνουργια εφαρμογή μας Script Scheduler App, που σας προσφέρει τη δυνατότητα να εκτελείτε σενάρια από απόσταση στο Raspberry Pi σας.

Πιθανότατα έχετε ήδη παρατηρήσει ότι εκτός από την εφαρμογή Script Scheduler App, δουλεύουμε σκληρά εδώ στο PiCockpit με μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά. Σας προσκαλούμε να εξερευνήσετε τα νέα χαρακτηριστικά στο αρχική σελίδα, την οποία θα παρουσιάσουμε σύντομα. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα!

Αφήστε ένα σχόλιο