Aankondiging van PiCockpit's Script Scheduler App

Script Scheduler App Titel Afbeelding

Vorige week hebben we officieel de bètaversie van onze Video Streaming App uitgebracht. Deze week kondigen we met veel plezier de bètaversie aan van onze gloednieuwe Script Scheduler App.

Met deze nieuwe app kun je scripts uitvoeren op je Raspberry Pi vanuit je webbrowser.

Stel je voor dat je een eenvoudige manier hebt om je hele Raspberry Pi-vloot te automatiseren en dat je die overal ter wereld kunt bedienen. De Script Scheduler App maakt dat werkelijkheid.

Scripts op afstand maken en uitvoeren

De Script Scheduler App maakt het mogelijk om Bash-scripts te maken en op afstand uit te voeren met PiCockpit.

Als je een bedrijf hebt dat vertrouwt op een Raspberry Pi-vloot, dan kan de mogelijkheid om scripts uit te voeren op je vloot je zowel tijd als geld besparen.

Onze Script Scheduler App is ontworpen om scriptautomatisering eenvoudig, veilig en gebruiksvriendelijk te maken. Je kunt niet alleen snel scripts uitvoeren, maar je kunt je scripts ook eenvoudig beheren.

Op onze scriptpagina kun je naar wens scripts schrijven, bewerken, opslaan en verwijderen. Deze functie vereist ook dat je elk script een naam geeft, met de extra optie voor tags en een beschrijving.

In het bovenstaande voorbeeld heb ik een kort Bash script geschreven dat een bestand aanmaakt met de naam hello_world.txt. Ik kan het opslaan in mijn PiCockpit-profiel en uitvoeren op mijn Raspberry Pi vanuit elke browser.

Als je het zelf wilt testen, is hier het script:

#!/bin/bash

echo "Hello, World!" > hello_world.txt

echo "Created file: hello_world.txt"

Je kunt ook veelgebruikte commando's uitvoeren zoals sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade -y als een script. Het enige dat je moet onthouden is dat wanneer je scripts op deze manier uitvoert, de Script Scheduler App geen gebruikersinteractie biedt.

Daarom moet je -y om ervoor te zorgen dat het niet blijft hangen sudo apt-get upgrade.

Verder ondersteunt de Script Scheduler officieel alleen Bash scripts. Maar als je bijvoorbeeld een Python-script wilt uitvoeren, kun je Bash gebruiken om een Python-script aan te roepen.

Als je bovendien op het symbool rechtsonder op de pagina klikt, kun je de logbestanden van de Script Scheduler App downloaden als een tekstbestand.

PiCockpit Gratis Plan vs. PiCockpit Pro Plan

Gebruikers met ons gratis plan kunnen meerdere scripts uitvoeren op elk apparaat.

En vergeet niet dat PiCockpit gratis is voor maximaal 5 Raspberry Pi apparaten!

Wie echter op zoek is naar onbeperkte toegang en geavanceerde functies, kan upgraden naar het PiCockpit Pro Plan.

Voor gebruikers van PiCockpit Pro en PiCockpit Pro Plus kunt u een onbeperkt aantal scripts uitvoeren in uw hele vloot.

Registreer voor PiCockpit en ga vandaag nog aan de slag met het plannen van scripts!

Conclusie

Zo zie je maar - onze gloednieuwe Script Scheduler App, die je de mogelijkheid biedt om scripts op afstand uit te voeren op je Raspberry Pi.

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat we hier bij PiCockpit, naast de Script Scheduler App, hard hebben gewerkt aan een groot aantal nieuwe functies. We nodigen je uit om de nieuwe functies te ontdekken op onze homepagedie we binnenkort zullen uitlichten. Blijf kijken voor meer!

Laat een reactie achter