Tillkännagivande av PiCockpits app för schemaläggning av skript

Script Scheduler App Titelbild

Förra veckan släppte vi officiellt betaversionen av vår app för videostreaming. Den här veckan är vi glada över att kunna presentera betaversionen av vår helt nya app Script Scheduler.

Med den här nya appen kan du köra skript på din Raspberry Pi från din webbläsare.

Tänk dig att ha ett enkelt sätt att automatisera hela din Raspberry Pi-flotta som du kan styra från var som helst i världen. Appen Script Scheduler gör detta till verklighet.

Skapa och exekvera skript på distans

Appen Script Scheduler gör det möjligt att både skapa och köra Bash-skript på distans med PiCockpit.

Om du har ett företag som förlitar sig på en Raspberry Pi-flotta kan möjligheten att köra skript över hela flottan spara både tid och pengar.

Vår app Script Scheduler är utformad för att göra skriptautomatisering enkel, säker och användarvänlig. Du kan inte bara snabbt köra skript, utan även enkelt hantera dina skript.

På vår skriptsida kan du skriva, redigera, spara och ta bort skript som du vill. Denna funktion kräver också att du ger varje skript ett namn, med ytterligare möjlighet till taggar och en beskrivning.

I exemplet ovan har jag skrivit ett kort Bash-skript som skapar en fil som heter hello_world.txt. Jag kan spara den i min PiCockpit-profil och köra den på min Raspberry Pi från vilken webbläsare som helst.

Om du vill testa det själv finns skriptet här:

#!/bin/bash

echo "Hello, World!" > hello_world.txt

echo "Created file: hello_world.txt"

Du kan också köra vanliga kommandon som sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade -y som ett skript. Det enda du bör komma ihåg är att när skript körs på detta sätt erbjuder Script Scheduler App ingen användarinteraktion.

Därför måste du inkludera -y för att säkerställa att den inte hänger på sudo apt-get upgrade.

Dessutom stöder Script Scheduler officiellt endast Bash-skript. Men om du är intresserad av att köra ett Python-skript, till exempel, kan du använda Bash för att anropa ett Python-skript.

Om du klickar på symbolen längst ned till höger på sidan kan du dessutom ladda ned loggfilerna från Script Scheduler App som en vanlig textfil.

PiCockpit Free Plan vs. PiCockpit Pro Plan

För användare med vår kostnadsfria plan kan du köra flera skript på varje enhet.

Och glöm inte att PiCockpit är gratis för upp till 5 Raspberry Pi-enheter!

Men för den som vill ha obegränsad åtkomst och avancerade funktioner är en uppgradering till PiCockpit Pro Plan rätt väg att gå.

För användare av PiCockpit Pro och PiCockpit Pro Plus kan du köra ett obegränsat antal skript i hela din flotta.

Registrera dig för PiCockpit och kom igång med skriptplanering redan idag!

Slutsats

Så där har du det - vår helt nya Script Scheduler App, som ger dig möjlighet att köra skript på distans på din Raspberry Pi.

Du har säkert redan märkt att vi har arbetat hårt här på PiCockpit med en mängd nya funktioner, utöver Script Scheduler-appen. Vi inbjuder dig att utforska de nya funktionerna på vår hemsidasom vi snart kommer att berätta mer om. Håll utkik efter mer!

Lämna en kommentar