Πώς να κατασκευάσετε μια κάμερα ασφαλείας με ένα Raspberry Pi

Οι κάμερες ασφαλείας είναι σημαντικές για πολλές επιχειρήσεις. Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσω πώς να κατασκευάσετε μια κάμερα ασφαλείας Raspberry Pi για να διατηρήσετε την επιχείρησή σας ασφαλή.

Στο τέλος, θα έχετε μια κάμερα με τροφοδοσία στην οποία θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση από οπουδήποτε στον κόσμο, εφόσον έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο.

Και η δημιουργία ενός τέτοιου έργου διαρκεί μόνο περίπου 20 λεπτά.

Γιατί μια κάμερα ασφαλείας Raspberry Pi;

Υπάρχουν αμέτρητες κάμερες ασφαλείας στην αγορά που είναι διαθέσιμες για αγορά. Ωστόσο, με μια κάμερα Raspberry Pi, έχετε πολύ μεγαλύτερο έλεγχο του υλικού και, συνεπώς, της ασφάλειας.

Όπως ανέφερε το Forbes πέρυσι, οι έξυπνες κάμερες ασφαλείας είναι "το όνειρο των χάκερ" και θέτουν την επιχείρησή σας σε κίνδυνο.

Στο ίδιο άρθρο, υπάρχουν τρεις συστάσεις για τη διαχείριση της κυβερνοασφάλειας των καμερών ασφαλείας:

 1. Να γνωρίζετε όλες τις κάμερες στο δίκτυο
 2. Δώστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και αλλάξτε τους τακτικά
 3. Ενημερώστε τακτικά το υλικολογισμικό

Τώρα, είναι δυνατόν να το κάνετε αυτό με πολλές από τις διαθέσιμες έξυπνες κάμερες ασφαλείας, αλλά είναι αναμφίβολα ευκολότερο με ένα Raspberry Pi. Χρησιμοποιώντας ένα Raspberry Pi μπορείτε να διασφαλίσετε ότι είστε ενημερωμένοι σε όλα αυτά τα σημεία, επειδή έχετε άμεση πρόσβαση τόσο στο υλικό όσο και στο λογισμικό.

Τι χρειάζεστε

Έτσι, για αυτό το έργο, τα βασικά στοιχεία που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

 • Raspberry Pi
 • Προσαρμογέας τροφοδοσίας Raspberry Pi
 • Κάρτα micro SD
 • Αναγνώστης καρτών micro SD (USB)
 • Κάμερα

Επιπλέον, ίσως να θέλετε να δημιουργήσετε μια θήκη για την κάμερα που θα προστατεύει το Raspberry Pi και την κάμερα, ειδικά αν σκοπεύετε να την εγκαταστήσετε σε εξωτερικό χώρο.

Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε πολλά διαφορετικά μοντέλα Raspberry Pi για ένα έργο όπως αυτό - ένα Pi 3B+ ή ένα Pi 4B, για παράδειγμα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πολλές διαφορετικές κάμερες, όπως η Κάμερα Raspberry Pi NoIR ή ένα Κάμερα USB που συνδέετε σε μία από τις θύρες USB.

Για το έργο μου, χρησιμοποιώ ένα Raspberry Pi 5 και δύο Κάμερες MIPI Raspberry Pi v3 (με το Καλώδια προσαρμογέα Raspberry Pi 5).

Στοιχεία έργου κάμερας Raspberry Pi

Ανάλογα με τις ενεργειακές σας εκτιμήσεις, μπορεί να είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα ελαφρώς λιγότερο high-end μοντέλο Raspberry Pi, αλλά ένα Raspberry Pi 5 μπορεί να υποστηρίξει δύο κάμερες και να επεξεργαστεί το βίντεο εξαιρετικά γρήγορα και αποτελεσματικά.

Flash της κάρτας SD

Θα ξεκινήσω αναβοσβήνοντας μια νέα κάρτα micro SD με το Raspberry Pi OS.

Οπότε θα πρέπει να κατεβάσετε το Raspberry Pi imager.

Στη συνέχεια, συνδέετε την κάρτα micro SD στην συσκευή ανάγνωσης καρτών micro SD και τη συνδέετε στον υπολογιστή σας.

Ανοίξτε τον απεικονιστή, ακολουθήστε τις οδηγίες και αναφορτώστε την κάρτα micro SD με το Raspberry Pi OS. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τη νεότερη έκδοση - Bookworm.

Όταν σας ρωτήσει σχετικά με την προσαρμογή του λειτουργικού σας συστήματος, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το SSH. Αυτό είναι σημαντικό για το λογισμικό:

Αφού κάνετε flashed την κάρτα micro SD, θα πρέπει να τοποθετήσετε την κάρτα SD στο Raspberry Pi.

Συνδέστε τις κάμερες

Πριν ενεργοποιήσετε το Raspberry Pi, θα πρέπει να ανασηκώσετε προσεκτικά το στήριγμα στη θύρα. Στη συνέχεια, εξασφαλίζοντας ότι το καλώδιο είναι στραμμένο προς τη σωστή πλευρά, θα πρέπει να το συνδέσετε στο ίδιο επίπεδο με τη θύρα.

Η τοποθέτηση των καμερών την πρώτη φορά μπορεί να είναι δύσκολη και απαιτεί λίγο συντονισμό.

Αφού ρυθμίσω και τις δύο κάμερες, είμαι έτοιμος να ξεκινήσω.

Εγκαταστήστε το PiCockpit

Μόλις εγκαταστήσετε όλο το υλικό σας, το μόνο που απομένει είναι να συνδέσετε το Raspberry Pi.

Και για το λογισμικό εδώ, θα εγκαταστήσουμε το PiCockpit. Το PiCockpit είναι ιδανικό για αυτό το έργο, επειδή είναι ασφαλές και επειδή είναι εξαιρετικά εύκολο στη ρύθμιση. Δεν χρειάζεται να κάνετε καμία προώθηση θύρας ή οποιαδήποτε περίπλοκη δικτύωση.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι εγγραφείτε για το PiCockpit. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί που λέει "ADD PI".

Από εκεί, θα μπορείτε να κατεβάσετε το σενάριο εγκατάστασης του PiCockpit.

Τώρα ανοίξτε ένα τερματικό και μεταβείτε στον κατάλογο Downloads. Και από εδώ, θα εκτελέσετε το πρωτόκολλο ασφαλούς αντιγραφής για να αντιγράψετε το σενάριο εγκατάστασης στο Raspberry Pi σας.

scp picockpit-addrpi-v2.5.0.sh <username>@<RPi name>.local:/home/<username>/

Σε περίπτωση που δεν είναι σαφές, πρέπει να αντικαταστήσετε <RPi name> με το όνομα του Raspberry Pi σας καθώς και τις δύο περιπτώσεις του <username> στην παραπάνω εντολή.

Αυτό στέλνει το αρχείο στο Raspberry Pi και τώρα το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να το τρέξουμε.

Πρώτα, λοιπόν, θα πρέπει να συνδεθείτε με SSH στο Raspberry Pi σας.

ssh <username>@<RPi name>.local

Θα σας ζητήσει τον κωδικό πρόσβασης.

Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε το σενάριο εκτελέσιμο.

chmod +x picockpit-addrpi-v2.5.0.sh

Στη συνέχεια, πρέπει να εκτελέσετε το σενάριο.

./picockpit-addrpi-v2.5.0.sh

Έχετε πλέον εγκαταστήσει με επιτυχία το PiCockpit στο Raspberry Pi σας.

Τώρα που έχετε εγκαταστήσει το PiCockpit στο Raspberry Pi σας, το μόνο που απομένει να κάνετε είναι να μεταβείτε στη διαδικτυακή διεπαφή του PiCockpit για να δείτε την τροφοδοσία της κάμεράς σας.

Διαδικτυακή διεπαφή PiCockpit

Με το Δωρεάν σχέδιο, θα λάβετε 30 λεπτά σε όλες τις κάμερες. Με το Pro Plan, ωστόσο, θα λάβετε απεριόριστη ροή σε απεριόριστες κάμερες.

Συμπέρασμα

Τώρα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην κάμερα ασφαλείας από οπουδήποτε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σύνδεση στο διαδίκτυο.

Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μη διστάσετε να αφήσετε ένα σχόλιο παρακάτω!

2 Σχόλια

 1. WARREN ALLEN EVANS στις Μάρτιος 17, 2024 στις 3:41 μμ

  Εξαιρετικά! Εγκατάσταση αυτή την εβδομάδα.

  • Adam στις Μάρτιος 27, 2024 στις 10:17 πμ

   Ενημερώστε μας πώς πάει!

Αφήστε ένα σχόλιο