Τα 10 καλύτερα έργα ESP32 του 2023

Τα καλύτερα έργα ESP32 του 2023 Εικόνα τίτλου

Έχουμε γράψει για ένα σωρό έργα ESP32 φέτος. Παρόλο που το τέλος του 2023 δεν είναι ακόμα κοντά μας, πλησιάζει γρήγορα. Και σκεφτήκαμε ότι ήρθε η ώρα να συγκεντρώσουμε τη λίστα με τα καλύτερα έργα ESP32 του 2023.

Έτσι, αν τις χάσατε, εδώ είναι η ευκαιρία σας να ενημερωθείτε.

Αλλά πρώτα, επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω λίγο για το ESP32, σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι.

Η σειρά ESP32 είναι μια σειρά μικροελεγκτών. Αναπτύσσονται από την Espressif και αποτελούν τον διάδοχο των τσιπ ESP8266.

Τα τσιπ ESP32 διαθέτουν ενσωματωμένο Wi-Fi και Bluetooth στα 2,4 GHz (αν και υπάρχει ESP32-H2, το οποίο διαθέτει ασύρματη σύνδεση, αλλά όχι Wi-Fi). Έχουν συνήθως επεξεργαστές διπλού πυρήνα, υποστήριξη για διεπαφές όπως UART, SPI, I2C και PWM. Και είναι συμβατά με το Arduino IDE και το MicroPython.

Τα τσιπ ESP32 διατίθενται σε μια ποικιλία αναπτυξιακών πλακετών, όπως η Arduino MKR WiFi 1010, το Adafruit Huzzah32, και το SK Pang ESP32 CAN-Bus πίνακας.

Επειδή τα τσιπ ESP32 είναι τόσο φθηνά και προσαρμόσιμα, αποτελούν βασικό στοιχείο σε αμέτρητα έργα.

Και έτσι εδώ, καλύπτουμε τα καλύτερα έργα που χρησιμοποίησαν το ESP32 σε διάφορες πλακέτες που βρήκαμε.

1. Μια φορητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής ESP32

Σας λείπει το παλιό σας iPod; Ψάχνετε να φτιάξετε κάτι για να το αντικαταστήσετε; Τότε αυτή είναι η εργασία για εσάς! Πρόκειται για ένα φορητό music player και είναι εγγυημένο ότι η νοσταλγία σας θα φτάσει στα ύψη.

Μια φορητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής ESP32
Πίστωση: Nic.

Υπάρχει ένα προσαρμοσμένο PCB για αυτό το έργο που βασίζεται επί του παρόντος σε ένα Espressif ESP32-S3 SoC. Έτσι, αν θέλετε να δείτε μερικές από τις δυνατότητες της χρήσης ενός ESP32 χωρίς μια προκατασκευασμένη πλακέτα ανάπτυξης, αυτό είναι ένα εξαιρετικό έργο που πρέπει να δείτε!

2. Ένα πληκτρολόγιο ESP32 8-bit

Πιθανόν να έχετε ακούσει τη φράση: "Εργαστείτε πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά". Αλλά αν είστε λάτρης των ηλεκτρονικών, τότε ξέρετε ότι όλοι μας ζούμε με τη φράση: "Δουλέψτε σκληρότερα αν είναι πιο διασκεδαστικό".

Με αυτό κατά νου, αυτό το έργο είναι ατελείωτα διασκεδαστικό και έξυπνο - είναι ένα πληκτρολόγιο 8-bit.

Ένα πληκτρολόγιο ESP32 8-bit
Πίστωση: Masaya Hanaka.

Στην καρδιά αυτού του πληκτρολογίου βρίσκεται τώρα ένα ESP32-WROOM, και το άρθρο μας δείχνει πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα μόνοι σας.

3. Ένα ESP32 AI Generative Keyboard

Είχα το βλέμμα μου στραμμένο σε αυτό το έργο για εβδομάδες πριν γράψω γι' αυτό. Πρόκειται για ένα πληκτρολόγιο που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να μάθει πώς εσύ και στη συνέχεια μιμείται το στυλ σας για να παράγει κείμενο. Βοηθά επίσης στη δημιουργία προτροπών για το ChatGPT για την αναβάθμιση του παιχνιδιού AI σας. Πρόκειται για ένα AI generative keyboard και είναι εύκολα ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα της χρονιάς!

Ένα ESP32 AI Generative Keyboard
Πίστωση: Pamungkas Sumasta.

Φυσικά, αυτό το έργο είναι τόσο δημιουργικό και τόσο πολύπλοκο, οπότε χρειάζεται μια σειρά από στοιχεία. Το πληκτρολόγιο βασίζεται σε έναν STM32 ως κύριο μικροελεγκτή, με έναν ESP32 ως συν-μικροελεγκτή.

4. Το χειρότερο Smartwatch όλων των εποχών

Μερικές φορές στη ζωή, το χειρότερο είναι το καλύτερο. Και συχνά με τα έργα των κατασκευαστών, ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να κάνεις κάτι είναι και ο χειρότερος. Αυτό συμβαίνει αναμφίβολα με αυτό το άτυπο έργο Paragon: το χειρότερο έξυπνο ρολόι που έχει φτιαχτεί ποτέ, από έναν από τους αγαπημένους μας τεχνολογικούς YouTubers - Low Level Learning.

Το έργο περιστρέφεται γύρω από ένα Arduino UNO R4 WiFi, το οποίο διαθέτει μια μονάδα ESP32 για Wi-Fi και Bluetooth.

5. Το καλύτερο Smartwatch όλων των εποχών

Και, φυσικά, αφού παρουσιάζουμε το χειρότερο smartwatch, πρέπει να μιλήσουμε και για το καλύτερο smartwatch! Είναι εξ ολοκλήρου ανοιχτού κώδικα και έχει σχεδιαστεί για να είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο.

Το καλύτερο Smartwatch όλων των εποχών
Πίστωση: Matthew James Bellafaire.

Το ρολόι περιστρέφεται γύρω από μια μονάδα ESP32 WROOM. Και δεδομένου ότι βασίζεται στο ESP32, μπορείτε να προγραμματίσετε τα πάντα στο Arduino IDE και να το συνδέσετε τόσο στο Wi-Fi όσο και στο Bluetooth.

6. Ένας υπολογιστής μικροελεγκτή ESP32

Αυτός είναι ένας φοβερός μικρός υπολογιστής Linux κατασκευασμένος με μικροελεγκτές. Βασισμένος σε ένα Arduino Nano ESP32, αυτός ο μικρός υπολογιστής είναι ένα εξαιρετικό μικρό έργο για να ξεκινήσετε - ειδικά αν θέλετε να τον εγκαταστήσετε για έργα οικιακού αυτοματισμού ή απλά για να παίξετε με το Linux!

Ένας υπολογιστής μικροελεγκτή ESP32
Πίστωση: Naveen Kumar.

Αυτό το έργο απαιτεί ένα Arduino Nano ESP32, ένα Arduino UNO R4 WiFi και μια πλακέτα ArduinoEZ One. Έτσι, συγκεντρώστε τα προϊόντα Arduino σας, επειδή αυτός ο μικρός υπολογιστής είναι μια έκρηξη!

7. Ένας μετρητής υγρασίας φυτών ESP32

Ψάχνετε μια γρήγορη και ανώδυνη λύση για να διατηρείτε τα φυτά σας ενυδατωμένα; Τότε θα θελήσετε να δείτε αυτόν τον μετρητή υγρασίας φυτών. Το καλύτερο από όλα, αυτό είναι ένα φανταστικό έργο για αρχάριους, καθώς το έργο δεν απαιτεί καμία κωδικοποίηση.

Ένας μετρητής υγρασίας φυτών ESP32
Πίστωση: Timothy Mwala.

Ομολογουμένως, το έργο έχει σχεδιαστεί με ένα ESP8266, αλλά θα μπορούσατε φυσικά να χρησιμοποιήσετε ένα ESP32 για αυτό. Δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικά εύκολο και προσιτό έργο - αλλά είναι επίσης εξαιρετικά φθηνό!

8. Μια οθόνη καιρού ESP32

Κάθε πρωί, βρίσκω τον εαυτό μου να προσπαθεί να προσδιορίσει τον καιρό πριν ετοιμαστώ. Αν είστε σαν κι εμένα, τότε αυτό το έργο μπορεί να μας βοηθήσει και τους δύο. Πρόκειται για μια οθόνη καιρού E-Paper που κατασκευάστηκε με έναν μικροελεγκτή ESP32.

Μια οθόνη καιρού ESP32
Πίστωση: Luke Marzen.

Όσον αφορά το υλικό, περιστρέφεται γύρω από την αναπτυξιακή πλακέτα FireBeetle 2 της Drobot, η οποία χρησιμοποιεί έναν μικροελεγκτή ESP32-E, ο οποίος χρησιμοποιεί ένα τσιπ ESP32-WROOM-32E. Αλλά σίγουρα ένας άλλος μικροελεγκτής ESP32 θα λειτουργούσε εξίσου καλά.

9. DOOM σε ένα Arduino Nano ESP32

Υπάρχει μια κλασική ερώτηση στο σύμπαν του gaming. Το ερώτημα αυτό αμφισβητεί κάθε ισχυρισμό για την ισχύ ενός υπολογιστή παιχνιδιών: Μπορεί να τρέξει το Crysis; Ωστόσο, στον κόσμο των παιχνιδιών μικροϋπολογιστών και των μικροελεγκτών, έχουμε μια ελαφρώς διαφορετική ερώτηση: Μπορεί να τρέξει το DOOM; Και η απάντηση εδώ είναι: ναι!

DOOM σε ένα Arduino Nano ESP32
Πίστωση: Naveen Kumar.

Η εκτίμηση ότι αυτό το έργο θα σας πάρει 5 ώρες. Αλλά θα έλεγα ότι θα μπορούσατε πιθανώς να το κάνετε πολύ πιο γρήγορα. Και μετά θα μπορείτε να παίζετε DOOM εν κινήσει!

10. Μια τρισδιάστατα εκτυπωμένη κονσόλα παιχνιδιών ESP32

Υπάρχουν στην πραγματικότητα τρία έργα σε αυτό το άρθρο. Το πρώτο είναι μια φορητή παιχνιδομηχανή ESP32, το δεύτερο είναι ένα φορητό Raspberry Pi και το τρίτο είναι ένας ελεγκτής ESP32 που συνδέεται με το φορητό Raspberry Pi για μια πλήρη κονσόλα RetroPie.

Μια τρισδιάστατα εκτυπωμένη κονσόλα παιχνιδιών ESP32
Πίστωση: Omer Hasanov.

Έτσι, αν σας αρέσουν τα παιχνίδια, η τρισδιάστατη εκτύπωση και τα τσιπ ESP32, τότε πρέπει να ρίξετε μια ματιά σε αυτά τα έργα. Μην ξαναπαίξετε ποτέ Pokemon σε κάτι που δεν δημιουργήσατε μόνοι σας!

Συμπέρασμα

Αυτά είναι λοιπόν τα αγαπημένα μας έργα ESP32 από το 2023.

Μείνετε συντονισμένοι - υπάρχει ακόμα ένας μήνας, φυσικά!

Αν θέλετε να δείτε όλα τα Paragon Projects, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ για να τα δείτε!

Και αν δεν το έχετε κάνει ακόμα, φροντίστε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να ενημερώνεστε για όλα τα ωραία έργα που παρουσιάζουμε.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας έργο ESP32 από το 2023;

1 Σχόλιο

  1. ALFONSO TORRES FIELD στις Νοέμβριος 24, 2023 στις 4:39 πμ

    EXCELENTE

Αφήστε ένα σχόλιο