De 10 BESTE ESP32-projecten van 2023

De beste ESP32-projecten van 2023 Titel Afbeelding

We hebben dit jaar over een heleboel ESP32-projecten geschreven. Hoewel het einde van 2023 nog niet in zicht is, nadert het snel. En we vonden het hoog tijd om onze lijst met de beste ESP32-projecten van 2023 samen te stellen.

Dus als je ze gemist hebt, is dit je kans om ze in te halen.

Maar laat me eerst wat uitleggen over ESP32, voor het geval je er nog niet mee bekend bent.

De ESP32-serie is een serie microcontrollerchips. Ze zijn ontwikkeld door Espressif en dienen als opvolger van de ESP8266-chips.

ESP32-chips hebben ingebouwde 2,4 GHz Wi-Fi en Bluetooth (hoewel er ESP32-H2die draadloos is, maar geen Wi-Fi). Ze hebben meestal dual-core processors, ondersteuning voor interfaces zoals UART, SPI, I2C en PWM. En ze zijn compatibel met de Arduino IDE en MicroPython.

ESP32-chips worden geleverd op verschillende ontwikkelborden, zoals de Arduino MKR WiFi 1010, de Adafruit Huzzah32en de SK Pang ESP32 CAN-Bus-bord.

Omdat ESP32-chips zo goedkoop en aanpasbaar zijn, worden ze in talloze projecten gebruikt.

En dus behandelen we hier de beste projecten die gebruik hebben gemaakt van de ESP32 in verschillende borden die we hebben gevonden.

1. Een ESP32 draagbare muziekspeler

Mis je je oude iPod? Wil je iets maken om hem te vervangen? Dan is dit het project voor jou! Het is een draagbare muziekspeler die je nostalgie in een stroomversnelling brengt.

Een ESP32 draagbare muziekspeler
Krediet: Nic.

Er is een aangepast PCB voor dit project dat momenteel gebaseerd is op een Espressif ESP32-S3 SoC. Dus als je wilt zien wat de mogelijkheden zijn van een ESP32 zonder een kant-en-klaar ontwikkelbord, dan is dit een geweldig project!

2. Een ESP32 8-bit toetsenbord

Je hebt vast wel eens gehoord van de uitdrukking "Werk slimmer, niet harder". Maar als je een elektronicaliefhebber bent, dan weet je dat we allemaal leven volgens het gezegde: "Werk harder als het leuker is."

Met dat in gedachten is dit project eindeloos leuk en ingenieus - het is een 8-Bit Keyboard.

Een ESP32 8-bit toetsenbord
Krediet: Masaya Hanaka.

Het hart van dit toetsenbord is nu een ESP32-WROOM, en ons artikel laat zien hoe je er zelf een kunt maken.

3. Een ESP32 AI-generatief toetsenbord

Ik had al weken een oogje op dit project voordat ik erover schreef. Het is een toetsenbord dat AI gebruikt om te leren hoe jij type en bootst vervolgens jouw stijl na om tekst te produceren. Het helpt ook bij het maken van prompts voor ChatGPT om je AI-spel te verbeteren. Het is een AI-generatief toetsenbord en het is gemakkelijk een van de meest indrukwekkende projecten van het jaar!

Natuurlijk is dit project zo creatief en zo complex dat er een aantal componenten voor nodig zijn. Het toetsenbord vertrouwt op een STM32 als hoofdmicrocontroller, met een ESP32 als co-microcontroller.

4. De slechtste Smartwatch ooit

Soms is het ergste in het leven het beste. En vaak is bij makerprojecten de leukste manier om iets te doen ook de slechtste. Dat is ongetwijfeld het geval bij dit atypische Paragon Project: de slechtste smartwatch ooit, gemaakt door een van onze favoriete tech YouTubers - Low Level Learning.

Het project draait om een Arduino UNO R4 WiFi, met een ESP32-module voor Wi-Fi en Bluetooth.

5. De beste Smartwatch ooit

En als we het over de slechtste smartwatch hebben, moeten we het natuurlijk ook over de beste smartwatch hebben! Hij is volledig open-source en ontworpen om volledig te kunnen worden aangepast.

Het horloge draait om een ESP32 WROOM-module. En omdat het gebaseerd is op de ESP32, kun je alles programmeren in de Arduino IDE en het aansluiten op zowel Wi-Fi als Bluetooth.

6. Een ESP32 microcontrollercomputer

Dit is een geweldige kleine Linux-computer gemaakt met microcontrollers. Deze kleine computer is gebaseerd op een Arduino Nano ESP32 en is een geweldig klein project om mee aan de slag te gaan - vooral als je hem wilt gebruiken voor domotica-projecten of gewoon om met Linux te spelen!

Een ESP32-microcontrollercomputer
Krediet: Naveen Kumar.

Voor dit project heb je een Arduino Nano ESP32, een Arduino UNO R4 WiFi en een ArduinoEZ One breadboard nodig. Dus verzamel je Arduino-producten, want deze kleine computer is een knaller!

7. Een ESP32 plantvochtigheidsmeter

Op zoek naar een snelle en pijnloze oplossing om je planten gehydrateerd te houden? Dan zul je deze vochtigheidsmeter voor planten willen bekijken. En het beste van alles is dat dit een fantastisch project is voor beginners, omdat er geen codering voor nodig is.

Een ESP32 plantvochtigheidsmeter
Krediet: Timothy Mwala.

Toegegeven, het project is ontworpen met een ESP8266, maar je zou er natuurlijk ook een ESP32 voor kunnen gebruiken. Dit is niet alleen een supermakkelijk en toegankelijk project - het is ook nog eens extreem goedkoop!

8. Een ESP32-weergave

Elke ochtend probeer ik het weer te bepalen voordat ik me klaarmaak. Als je ook maar iets op mij lijkt, dan kan dit project ons beiden helpen. Het is een E-Paper weerdisplay gemaakt met een ESP32 microcontroller.

Een ESP32-weergave
Krediet: Luke Marzen.

Qua hardware draait het om Drobot's FireBeetle 2 ontwikkelbord, dat een ESP32-E microcontroller gebruikt, die een ESP32-WROOM-32E chip gebruikt. Maar een andere ESP32 microcontroller zou zeker net zo goed werken.

9. DOOM op een Arduino Nano ESP32

Er is een klassieke vraag in de wereld van gaming. Die vraag stelt elke bewering over de kracht van een spelcomputer op de proef: Kan Crysis erop draaien? In de wereld van microcomputerspellen en microcontrollers hebben we echter een iets andere vraag: Kan hij DOOM draaien? En het antwoord is: ja!

DOOM op een Arduino Nano ESP32
Krediet: Naveen Kumar.

De schatting is dat dit project je 5 uur zal kosten. Maar ik zou zeggen dat je het waarschijnlijk veel sneller voor elkaar kunt krijgen. En dan kun je onderweg DOOM spelen!

10. Een ESP32 3D-geprinte spelconsole

Er zijn eigenlijk drie projecten in dit artikel. Het eerste is een ESP32 handheld spelconsole, het tweede is een Raspberry Pi portable en het derde is een ESP32 controller die wordt aangesloten op de Raspberry Pi portable voor een complete RetroPie console.

Een ESP32 3D-geprinte spelconsole
Krediet: Omer Hasanov.

Dus als je van gamen, 3D-printen en ESP32-chips houdt, moet je deze projecten eens bekijken. Speel nooit meer Pokemon op iets dat je niet zelf hebt gemaakt!

Conclusie

Dit zijn onze favoriete ESP32-projecten uit 2023.

Blijf kijken - er is natuurlijk nog één maand te gaan!

Als je al onze Paragon Projects, je kunt hier klikken om ze te bekijken!

En als je dat nog niet hebt gedaan, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle leuke projecten die we uitlichten.

Wat is jouw favoriete ESP32-project uit 2023?

1 Opmerkingen

  1. ALFONSO TORRES FIELD op november 24, 2023 op 4:39 am

    EXCELENTE

Laat een reactie achter