Σχέδιο Paragon: Pico Clock

εικόνα τίτλου ρολογιού pico

Θέλετε να φτιάξετε ένα ρολόι για το γραφείο σας; Αυτό είναι ένα εξαιρετικά κομψό ρολόι που κατασκευάστηκε με ένα Raspberry Pi Pico. Μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως ένα κομψό ξυπνητήρι για το κομοδίνο σας.

Αναρτήθηκε στις Reddit από EnviousMedia και στο GitHub εδώ, το ονόμασαν Env-OpenClock.

Κατάφεραν να το συναρμολογήσουν χρησιμοποιώντας φθηνό υλικό. Το καλύτερο μέρος είναι ότι αυτό το ρολόι είναι απίστευτα απλό στη συναρμολόγηση!

Ρολόι Pico (Env-OpenClock)
Πίστωση: Envious-Data GitHub.

Υλικό

Τα βασικά εξαρτήματα είναι το Raspberry Pi Pico και οκτώ Πλακέτες LED dot matrix. Αλλά έχουν επίσης προσθέσει ένα Μονάδα ρολογιού πραγματικού χρόνου DS3231, το οποίο είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο ρολόι πραγματικού χρόνου I2C. Είναι σε θέση να κρατήσει την ώρα με μεγάλη ακρίβεια.

Επιπλέον, έχουν προσαρτήσει τέσσερα κουμπιά για τη ρύθμιση της ώρας και τη ρύθμιση του ξυπνητηριού και έναν διακόπτη για την προσαρμογή του ρολογιού στη θερινή ώρα.

Τέλος, υπάρχει ένας μικρός βομβητής, όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω φωτογραφία, που χρησιμεύει ως συναγερμός. Ίσως να θέλετε να πειραματιστείτε με τον βομβητή, γιατί όπως γράφουν στο Reddit, "ο βομβητής εκεί μέσα είναι παράλογα δυνατός".

Με την τρέχουσα κατασκευή, έχουν το ρολόι συνδεδεμένο στην πρίζα, αλλά θα μπορούσατε φυσικά να το συνδέσετε σε μια μπαταρία χρησιμοποιώντας ένα Lipo Shim για το Pico.

Και παρόλο που προφανώς το έφτιαξαν με μια προσαρμοσμένη πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος, μπορείτε σίγουρα να το κάνετε και χωρίς αυτή!

Λογισμικό

Στο δικό τους GitHub, είχαν την καλοσύνη να μοιραστούν το υλικολογισμικό, το οποίο είναι κυρίως γραμμένο σε C και C++, για το ρολόι.

Έτσι, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδέσετε όλα τα εξαρτήματα και, στη συνέχεια, να αναβοσβήσετε το υλικολογισμικό στο Pico. Θα μπορούσε αυτό να γίνει πιο εύκολο;

Ρολόι Pico (Env-OpenClock) - άλλη γωνία
Πίστωση: EnviousMedia Reddit.

Στη σελίδα του Reddit, κάποιος σχολίασε ότι το ρολόι μοιάζει σαν να προέρχεται από τις ταινίες Matrix. Με αυτές τις πράσινες πλακέτες LED dot matrix, έχει σίγουρα τις δονήσεις του Matrix.

Φυσικά, μπορείτε να αγοράσετε αυτούς τους πίνακες LED dot matrix σε όλα τα χρώματα, αλλάζοντας την αισθητική του ρολογιού ανάλογα με τις επιθυμίες σας!

Συμπέρασμα

Ορίστε λοιπόν, το Pico Clock!

Αν σας ενδιαφέρει να δείτε και άλλα έργα που δείχνουν τον χρόνο, σας έχουμε καλύψει:

Μπορείτε επίσης να δείτε περισσότερα έργα Paragon όλων των ποικιλιών αυτής της σειράς κάνοντας κλικ στο κουμπί εδώ.

Με ένα τόσο απλό έργο, μπαίνω πάντα στον πειρασμό να το φτιάξω προσθέτοντας κάθε είδους επιπλέον χαρακτηριστικά. Ξέρετε, μου αρέσει να κάνω τα πράγματα πιο περίπλοκα από ό,τι χρειάζεται.

Πώς θα διακοσμούσατε το Pico Clock σας;

Αφήστε ένα σχόλιο