Ενεργοποίηση του SSH σε ένα Raspberry Pi από απόσταση με το PiCockpit

Διαμόρφωση του Raspberry Pi εξ αποστάσεως Εικόνα τίτλου

Αν χρησιμοποιείτε κόμβους Raspberry Pi στην επιχείρησή σας ή στον οικιακό αυτοματισμό, τότε γνωρίζετε πολύ καλά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά τη διαμόρφωση κάθε Raspberry Pi. Με το την εφαρμογή Ρυθμίσεις PiCockpit, είναι πιο εύκολο από ποτέ να ρυθμίσετε το Raspberry Pi σας εξ αποστάσεως.

Η εφαρμογή Ρυθμίσεις PiCockpit είναι μια ευέλικτη εφαρμογή και διευκολύνει τη διαμόρφωση των παραμέτρων από το δίκτυο μέχρι το αν είναι ενεργοποιημένη ή όχι η εκκίνησης. Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείτε να το κάνετε αυτό απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησης.

Αλλά για να σας δώσω μια γεύση του τι μπορείτε να κάνετε με την εφαρμογή Ρυθμίσεις, θέλω να σας δείξω πώς να ενεργοποιήσετε το SSH από απόσταση.

Ενεργοποίηση του SSH από απόσταση

SSH σημαίνει "ασφαλές κέλυφος". Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το SSH για να επικοινωνήσετε με το Raspberry Pi σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε οθόνη. Και το καλύτερο από όλα, αυτές οι επικοινωνίες είναι κρυπτογραφημένες.

Ο νέος απεικονιστής Raspberry Pi σας προσφέρει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε το SSH στο πλαίσιο των υπηρεσιών. Και παρόλο που αυτό είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να έχετε απενεργοποιήσει το SSH είτε σκόπιμα είτε κατά λάθος.

Διαμόρφωση του SSH στο Raspberry Pi Imager

Έτσι, αν χρησιμοποιείτε ένα Raspberry Pi, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το SSH απευθείας μέσω των Προτιμήσεων στην επιφάνεια εργασίας. Τι γίνεται όμως αν το Raspberry Pi σας δεν είναι συνδεδεμένο σε μια οθόνη;

Αν συμβαίνει αυτό, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PiCockpit, το οποίο καθιστά απλή την ενεργοποίηση του SSH από απόσταση.

Πρώτον, θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό PiCockpit και θα πρέπει να εγκαταστήστε το PiCockpit στο Raspberry Pi σας.

Αφού το κάνετε αυτό, πρέπει να καθορίσετε ποιο Raspberry Pi θέλετε να ρυθμίσετε.

Εδώ, θα ενεργοποιήσω το SSH στο Pi 4.

Raspberry Pi 4

Αυτό που πρέπει να κάνω τώρα είναι να κάνω κλικ στο "View Pi Details", το οποίο θα με μεταφέρει στη σελίδα "My Raspberry Pis":

PiCockpit App Suite

Από εδώ, πρέπει να κάνω κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις για να δω την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Εφαρμογή ρυθμίσεων PiCockpit

Κάντε κλικ στο "Daemons" και στη συνέχεια θα μπορείτε να επιλέξετε "Enable SSH".

Διαμόρφωση του SSH στο Raspberry Pi

Και αυτό είναι όλο. Τώρα θα μπορείτε να συνδεθείτε μέσω SSH στο Raspberry Pi σας.

SSH στο Raspberry Pi

Συμπέρασμα

Αυτός είναι λοιπόν ένας πολύ απλός τρόπος για να ενεργοποιήσετε το SSH του Raspberry Pi σας από απόσταση. Και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα της δύναμης της εφαρμογής Ρυθμίσεις.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή απλά να αφήσετε ένα σχόλιο παρακάτω. Θα χαρούμε πολύ να σας βοηθήσουμε!

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις, νέες εφαρμογές και αυξημένη επεκτασιμότητα. Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να ενημερώνεστε για σημαντικές ανακοινώσεις.

Αφήστε ένα σχόλιο