SSH op afstand inschakelen op een Raspberry Pi met PiCockpit

Je Raspberry Pi op afstand configureren Titelafbeelding

Als je Raspberry Pi nodes gebruikt in je bedrijf of in je domotica, dan ben je je terdege bewust van de moeilijkheden die je kunt tegenkomen bij het configureren van elke Raspberry Pi. Met de PiCockpit-instellingenappis het eenvoudiger dan ooit om je Raspberry Pi op afstand te configureren.

De PiCockpit Settings App is een veelzijdige toepassing en maakt het configureren eenvoudig met alles van het netwerk tot het al dan niet inschakelen van de boot splash. Het belangrijkste is dat je dit direct vanuit de browser kunt doen.

Maar om je een voorproefje te geven van wat je kunt doen met onze Instellingen App, wil ik je laten zien hoe je SSH op afstand kunt inschakelen.

SSH op afstand inschakelen

SSH staat voor "secure shell". Je kunt SSH gebruiken om met je Raspberry Pi te communiceren zonder een monitor te gebruiken. En het beste van alles is dat deze communicatie versleuteld is.

De nieuwe Raspberry Pi imager biedt je de mogelijkheid om SSH in te schakelen onder services. En hoewel dit standaard is ingeschakeld, is het altijd mogelijk dat je SSH opzettelijk of per ongeluk hebt uitgeschakeld.

SSH configureren op Raspberry Pi Imager

Dus als je een Raspberry Pi gebruikt, kun je SSH direct inschakelen via Voorkeuren op het Bureaublad. Maar wat als je Raspberry Pi niet is aangesloten op een monitor?

Als dit het geval is, dan kun je PiCockpit gebruiken, waarmee je SSH eenvoudig op afstand kunt inschakelen.

Eerst heb je een PiCockpit-account nodig en moet je PiCockpit installeren op je Raspberry Pi.

Als je dat gedaan hebt, moet je bepalen welke Raspberry Pi je wilt configureren.

Hier ga ik SSH inschakelen op mijn Pi 4.

Raspberry Pi 4

Wat ik nu moet doen is klikken op "Bekijk Pi Details", wat me naar de "Mijn Raspberry Pis" pagina brengt:

PiCockpit-app Suite

Vanaf hier moet ik klikken op Instellingen om de Instellingen App te zien.

PiCockpit Instellingen App

Klik op "Daemons" en dan kun je "SSH inschakelen".

SSH configureren op Raspberry Pi

En dat is het. Nu kun je SSH-en naar je Raspberry Pi.

SSH op Raspberry Pi

Conclusie

Dus dat is een heel eenvoudige manier om de SSH van je Raspberry Pi op afstand in te schakelen. En dat is nog maar een voorbeeld van de kracht van onze Instellingen App.

Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of laat gewoon een reactie hieronder achter. We helpen je graag!

Blijf op de hoogte van verdere updates, nieuwe toepassingen en meer uitbreidingsmogelijkheden. Vergeet niet om je aan te melden voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van belangrijke aankondigingen.

Laat een reactie achter