Aktivera SSH på en Raspberry Pi på distans med PiCockpit

Fjärrkonfigurera din Raspberry Pi Titelbild

Om du använder Raspberry Pi-noder i ditt företag eller för hemautomation är du väl medveten om vilka problem du kan stöta på när du konfigurerar varje Raspberry Pi. Med appen för PiCockpit-inställningarär det enklare än någonsin att fjärrkonfigurera din Raspberry Pi.

PiCockpit Settings App är ett mångsidigt program som gör det enkelt att konfigurera allt från nätverket till om boot splash är aktiverat eller inte. Viktigast av allt är att du kan göra detta direkt från webbläsaren.

Men för att ge dig en försmak av vad du kan göra med vår inställningsapp vill jag visa dig hur du aktiverar SSH på distans.

Aktivera SSH på distans

SSH står för "säkert skal". Du kan använda SSH för att kommunicera med din Raspberry Pi utan att använda en bildskärm. Och det bästa av allt är att kommunikationen är krypterad.

Den nya Raspberry Pi-imagern ger dig möjlighet att aktivera SSH under tjänster. Och även om detta är aktiverat som standard finns det alltid en möjlighet att du har inaktiverat SSH, antingen avsiktligt eller av misstag.

Konfigurera SSH på Raspberry Pi Imager

Så om du kör en Raspberry Pi kan du aktivera SSH direkt via Inställningar på skrivbordet. Men vad händer om din Raspberry Pi inte är ansluten till en bildskärm?

Om så är fallet kan du använda PiCockpit, som gör det enkelt att aktivera SSH på distans.

Först behöver du ett PiCockpit-konto och du måste installera PiCockpit på din Raspberry Pi.

När du har gjort det måste du bestämma vilken Raspberry Pi du vill konfigurera.

Här ska jag aktivera SSH på min Pi 4.

Raspberry Pi 4

Vad jag behöver göra nu är att klicka på "Visa Pi-detaljer", vilket tar mig till sidan "Mina Raspberry Pis":

PiCockpit App Suite

Härifrån måste jag klicka på Inställningar för att se appen Inställningar.

App för PiCockpit-inställningar

Klicka på "Daemons" och sedan kommer du till "Enable SSH"

Konfigurera SSH på Raspberry Pi

Och så var det klart. Nu kan du SSH:a till din Raspberry Pi.

SSH på Raspberry Pi

Slutsats

Så det är ett mycket enkelt sätt att aktivera SSH på distans för din Raspberry Pi. Och det är bara ett exempel på hur kraftfull vår Inställningsapp är.

Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss eller lämna en kommentar nedan. Vi är mycket glada att kunna hjälpa till!

Håll utkik efter ytterligare uppdateringar, nya applikationer och utökade möjligheter. Glöm inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev för att hålla dig informerad om viktiga tillkännagivanden.

Lämna en kommentar