γρήγορη online παρακολούθηση του Raspberry Pi: PiCockpit v2.0 είναι τώρα πιο γρήγορο!

Με το PiCockpit, μπορείτε να παρακολουθείτε τα Raspberry Pis σας από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Τα Raspis μπορούν να βρίσκονται σε οποιοδήποτε δίκτυο, αρκεί να έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο - χάρη στη μαγεία του MQTT.

Επισκόπηση των Raspberry Pis στο διαδίκτυο

Διαδικτυακό περιβάλλον PiCockpit, επισκόπηση των Raspberry Pis σας
Η διεπαφή web του PiCockpit σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τα Pis σας, τα ζωτικά τους στατιστικά στοιχεία και αν είναι συνδεδεμένα.

Όπως μπορείτε να δείτε στο στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να δείτε σημαντικά στατιστικά στοιχεία, όπως

  • Φορτίο CPU
  • Χρήση RAM
  • Θερμοκρασία SoC
  • χρήση σκληρού δίσκου
  • Δημόσιες και ιδιωτικές IPs
  • Μοντέλο Raspberry Pi
  • Σειριακός αριθμός Raspi

με μια ματιά.

Επιτάχυνση χάρη στη συμπίεση gzip

Μόλις πριν από λίγα λεπτά, εφάρμοσα μια τροποποίηση στη διαμόρφωση του διακομιστή ιστού: τώρα όλα τα αρχεία κειμένου (JavaScript, HTML, CSS) που το PiCockpit χρειάζεται για να εκτελεστεί στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας εξυπηρετούνται χρησιμοποιώντας συμπίεση GZIP!

Αυτά είναι καλά νέα για δύο λόγους:

  1. Το εύρος ζώνης του δικτύου σας θα χρησιμοποιείται πιο αποτελεσματικά - αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας!
  2. Το PiCockpit θα εκκινεί πιο γρήγορα και θα συνδέεται πιο γρήγορα από πριν 🙂

Βελτίωση του PiCockpit: κάνοντας το Raspberry Pi ακόμη πιο εύχρηστο

Ο στόχος μας εδώ στο PiCockpit είναι να κάνουμε την εμπειρία σας με το Raspberry Pi φοβερή! Συνεχίζουμε να κάνουμε την τεχνολογία όπως ο έλεγχος των GPIO pins εύκολη στη χρήση και θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την απόδοση και τη λειτουργικότητα με κάθε έκδοση του PiCockpit.

Ποιο χαρακτηριστικό θα θέλατε να δείτε στο PiCockpit; Σχολιάστε παρακάτω και θα επιλέξουμε τα πιο δημοφιλή αιτήματα για να τα συμπεριλάβουμε στην επόμενη έκδοση.

Αφήστε ένα σχόλιο