Σχέδιο Paragon: Πάγκον: Cyber-Tape-Deck

Εικόνα τίτλου Cyber-Tape-Deck

Αυτός ο υπολογιστής θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τις παλιές σας ηλεκτρονικές συσκευές. Ήρθε η ώρα να βγάλετε το tapedeck από την αποθήκη και να πάρετε το Raspberry Pi σας, γιατί αυτό το cyberdeck εγγυάται ότι θα σας εμπνεύσει να φτιάξετε το δικό σας. Πρόκειται για το Cyber-Tape-Deck, το οποίο συναρμολογήθηκε από τον Matthew H. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι που το συμπεριλαμβάνουμε στη σειρά μας Paragon Projects.

Όπως γράφει ο Μάθιου στο Hackaday, η ιδέα είναι να φτιάξει κάτι που να είναι λειτουργικό και ταυτόχρονα να διδάξει στον γιο του Μάθιου τον προγραμματισμό.

Επιπλέον, βέβαια, η ιδέα είναι να φτιάξετε κάτι που να φαίνεται πολύ ωραίο!

Cyber-Tape-Deck
Πίστωση: Matthew H.

Υλικό

Ο Matthew το έβαλε αυτό μαζί με ένα Raspberry Pi 3 και ένα Arduino Pro Micro συνδεδεμένο σε ένα Οθόνη LCD.

Όπως αναφέρει ο Matthew, υπάρχουν επίσης αρκετά κομμάτια που έχουν εκτυπωθεί σε 3D, επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο tapedeck. Έτσι, ο Matthew αποφάσισε να εκτυπώσει τρισδιάστατα το κασετόφωνο. Όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, βγήκε αρκετά ρεαλιστικό.

Ο Matthew είχε επίσης την καλοσύνη να μοιραστεί τα αρχεία .stl στη σελίδα Cyber-Tape-Deck, οπότε αν επίσης δεν μπορείτε να βρείτε ένα παλιό tapedeck για την κατασκευή σας, μπορείτε να εκτυπώσετε ένα.

Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα σε αυτή τη ρύθμιση είναι ότι τα κουμπιά του tapedeck μπορούν επίσης να έχουν κάποιο σκοπό, όπως το να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε το cyberdeck.

Κουμπιά Cyber-Tape-Deck
Πίστωση: Matthew H.

Αυτά τα κουμπιά είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο το Arduino γίνεται βασικό στοιχείο, επειδή χρησιμεύει ως ενδιάμεσος για τα κουμπιά και το Raspberry Pi.

Λογισμικό

Ο Matthew δεν διευκρινίζει πολλά για το λογισμικό, αλλά το cyberdeck φαίνεται να τρέχει με το Raspberry Pi OS (παλαιότερα γνωστό ως Raspbian).

Το σπουδαίο με το Raspberry Pi OS είναι ότι αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το cyberdeck για μικρές εργασίες ή για να διδάξετε στα παιδιά σας προγραμματισμό, τότε διαθέτει σχεδόν όλα όσα θα μπορούσατε να ζητήσετε.

Για παράδειγμα, διαθέτει προεγκατεστημένο το Scratch. Έτσι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το εκκινήσετε και θα είστε σε θέση να δείξετε σε κάθε παιδί πώς να προγραμματίζει σε χρόνο μηδέν!

Εσωτερική άποψη του Cyber-Tape-Deck
Πίστωση: Matthew H.

Συμπέρασμα

Ορίστε, παιδιά: το Cyber-Tape-Deck.

Πρόκειται για ένα έργο σε εξέλιξη, οπότε αν θέλετε να το παρακολουθείτε και να βλέπετε περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο, μπορείτε να δείτε τα αρχεία καταγραφής στο hackaday.io.

Εν τω μεταξύ, δείτε περισσότερα έργα Paragon που έχουμε παρουσιάσει κάνοντας κλικ στο κουμπί εδώ!

Το επόμενο πράγμα είναι να βρούμε πώς να πάρουμε το λογισμικό που είναι αποθηκευμένο σε παλιές κασέτες, σωστά;

Πώς θα τροποποιούσατε αυτό το σχέδιο;

Αφήστε ένα σχόλιο