Paragon-projektet: Cyber-Tape-Deck

Cyber-Tape-Deck Titelbild

Den här datorn kommer att förändra hur du ser på din gamla elektronik. Det är dags att plocka fram tapedecket ur förrådet och ta fram din Raspberry Pi, för detta cyberdeck kommer garanterat att inspirera dig till att bygga ditt eget. Det är Cyber-Tape-Deck, som satts ihop av Matthew H. Och vi är superglada över att kunna ta med det i vår serie Paragon Projects.

Som Matthew skriver på Hackaday är tanken att bygga något som är både funktionellt och något som kan lära Matthews son om programmering.

Dessutom är tanken naturligtvis att bygga något som bara ser riktigt coolt ut!

Cyber-Tape-Deck
Kredit: Matthew H.

Hårdvara

Matthew satte ihop detta med en Raspberry Pi 3 och en Arduino Pro Micro ansluten till en LCD-skärm.

Som Matthew berättar finns det också ett antal 3D-utskrivna delar, eftersom det inte fanns någon kassett att tillgå. Så Matthew bestämde sig för att 3D-printa kassettspelaren. Som du kan se ovan blev resultatet ganska realistiskt.

Matthew var också vänlig nog att dela med sig av .stl-filerna på Cyber-Tape-Deck-sidanSå om du inte heller hittar en gammal tapedeck för ditt bygge kan du skriva ut en.

En av mina favoritsaker med den här installationen är att tapedeck-knapparna också kan ha ett syfte, som att slå på och av cyberdeck.

Cyber-Tape-Deck-knappar
Kredit: Matthew H.

Dessa knappar är också anledningen till att Arduino blir en viktig komponent, eftersom den fungerar som mellanhand för knapparna och Raspberry Pi.

Programvara

Matthew specificerar inte mycket om programvaran, men cyberdeck verkar köras på Raspberry Pi OS (tidigare känt som Raspbian).

Det bästa med Raspberry Pi OS är att om du vill använda cyberdeck för små projekt eller för att lära dina barn programmering, så har det nästan allt du kan begära.

Till exempel kommer den med Scratch förinstallerad. Så allt du behöver göra är att starta upp den och du kommer att kunna visa alla barn hur man programmerar på nolltid!

Invändig vy av Cyber-Tape-Deck
Kredit: Matthew H.

Slutsats

Där har ni det, gott folk: Cyber-Tape-Deck.

Det är ett pågående arbete, så om du vill följa med och se mer information om projektet kan du göra det här kolla in loggarna på hackaday.io.

Under tiden kan du kolla in fler Paragon-projekt som vi har presenterat genom att klicka på här!

Nästa sak är att ta reda på hur man får tag på programvara som lagrats på gamla kassettband, eller hur?

Hur skulle du modifiera denna design?

Lämna en kommentar