Σχέδιο Paragon: Το καλύτερο έξυπνο ρολόι;

Το καλύτερο έξυπνο ρολόι όλων των εποχών Εικόνα τίτλου

Οι φανατικοί αναγνώστες του ιστολογίου μας γνωρίζουν ότι πριν από μερικές εβδομάδες καλύψαμε το χειρότερο έξυπνο ρολόι. Λοιπόν, πέσαμε πάνω σε αυτό που θα μπορούσε ίσως να περιγραφεί ως το καλύτερο έξυπνο ρολόι όλων των εποχών και είμαστε πολύ περήφανοι που το παρουσιάζουμε στη σειρά μας Paragon Projects.

Πίστωση σε Matthew James Bellafaire, ο οποίος δημιούργησε αυτό το έργο και πολύ ευγενικά το κατέστησε εξ ολοκλήρου ανοικτού κώδικα και διαθέσιμο στη διεύθυνση GitHub.

Η ιδέα αυτού του έξυπνου ρολογιού είναι πολύ απλή. Έχετε τελικά τον απόλυτο έλεγχο όλου του υλικού και όλου του λογισμικού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το έργο είναι τόσο φανταστικό.

Το καλύτερο Smartwatch Image
Πίστωση: Matthew James Bellafaire.

Υλικό

Το ρολόι περιστρέφεται γύρω από μια μονάδα ESP32 WROOM που ο Matthew έχει τοποθετήσει μαζί με μια προσαρμοσμένη πλακέτα. Καθώς αυτό το έργο εξελισσόταν, τόσο η πλακέτα όσο και το ίδιο το ρολόι συρρικνώνονταν διαδοχικά.

Το έξυπνο ρολόι χρειάζεται επίσης μια οθόνη LCD 1,8″, φυσικά, την τρισδιάστατα εκτυπωμένη θήκη και μια μπαταρία ιόντων λιθίου.

Εσωτερική προβολή Καλύτερο έξυπνο ρολόι
Πίστωση: Matthew James Bellafaire.

Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, το ρολόι τροφοδοτείται από ένα βύσμα micro USB, οπότε θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα τέτοιο βύσμα τριγύρω σας.

Λογισμικό

Όταν πρόκειται για λογισμικό, μπορείτε πραγματικά να αρχίσετε να παίζετε με την πλήρη προσαρμογή.

Εδώ μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε εφαρμογές όπως νομίζετε. Αλλά το ρολόι έρχεται με τη δυνατότητα να τρέχει πράγματα όπως το Spotify, μια εφαρμογή ημερολογίου και μια αριθμομηχανή.

Μέσω του Bluetooth που εκτελείται στο ESP32, το ρολόι πραγματοποιεί συνεχείς κλήσεις στο τηλέφωνό σας, ώστε να μπορεί επίσης να σας δίνει ειδοποιήσεις. Μπορείτε να αποφασίσετε ποια μηνύματα θέλετε να παρακολουθείτε.

Έτσι, μόλις εγκαταστήσετε το υλικολογισμικό και το λογισμικό (όλος ο κώδικας βρίσκεται στο η σελίδα GitHub), τότε αρκεί να κατεβάσετε την εφαρμογή Android για να συγχρονίσετε τις δύο συσκευές.

Είναι εξαιρετικά απλό, που είναι ένας ακόμη λόγος για να αγαπάς ένα τέτοιο έργο.

Οι καλύτερες ειδοποιήσεις Smart Watch
Πίστωση: Matthew James Bellafaire.

Συμπέρασμα

Με ένα έξυπνο ρολόι όπως αυτό, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες - μπορείτε πραγματικά να δημιουργήσετε μια συσκευή που να προσαρμόζεται στις ανάγκες σας. Και με ένα τσιπ ESP32, μπορείτε να προγραμματίσετε τα πάντα μέσω του Arduino IDE και να το συνδέσετε τόσο στο Bluetooth όσο και στο WiFi.

Για παράδειγμα, μπορείτε να μετατρέψετε το έξυπνο ρολόι σας στο απόλυτο τηλεχειριστήριο για τις έξυπνες συσκευές σας.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο στο hackaday.io ή στο Το αποθετήριο GitHub του Matthew για το έργο.

Μπορείτε επίσης να δείτε περισσότερα έργα Paragon που έχουμε παρουσιάσει κάνοντας κλικ στο κουμπί εδώ.

Τι θα προσθέτατε σε αυτό το έξυπνο ρολόι; Πώς θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο;

2 Σχόλια

  1. ping ong στις Σεπτέμβριος 8, 2023 στις 12:51 μμ

    το καλύτερο έξυπνο ρολόι που έχω δει ποτέ....

    • Adam στις Σεπτέμβριος 8, 2023 στις 3:41 μμ

      Συμφωνώ μαζί σας!

Αφήστε ένα σχόλιο