Paragon Project: Cyber-Tape-Dek

Cyber-Tape-Deck Titelafbeelding

Deze computer verandert de manier waarop je naar je oude elektronica kijkt. Het is tijd om dat tapedeck uit de opslag te halen en je Raspberry Pi erbij te pakken, want dit cyberdeck zal je gegarandeerd inspireren om er zelf een te bouwen. Het is het Cyber-Tape-Deck, samengesteld door Matthew H. En we zijn superblij dat we het kunnen opnemen in onze Paragon Projects-serie.

Zoals Matthew schrijft op Hackaday, is het idee om iets te bouwen dat zowel functioneel is als iets om Matthew's zoon te leren programmeren.

Daarnaast is het natuurlijk de bedoeling om iets te bouwen dat er gewoon heel cool uitziet!

Cyber-Tape-Deck
Krediet: Matthew H.

Hardware

Matthew stelde dit samen met een Raspberry Pi 3 en een Arduino Pro Micro aangesloten op een LCD-scherm.

Matthew vertelt dat er ook een aantal 3D-geprinte stukken zijn, omdat er geen tapedeck beschikbaar was. Dus besloot Matthew om de cassettespeler te 3D-printen. Zoals je hierboven kunt zien, zag het er behoorlijk realistisch uit.

Matthew was ook zo vriendelijk om het volgende te delen de .stl-bestanden op de Cyber-Tape-Deck paginaDus als je ook geen oud tapedeck voor jouw bouw kunt vinden, kun je er een uitprinten.

Een van mijn favoriete dingen aan deze opstelling is dat de tapedeckknoppen ook een doel kunnen hebben, zoals het in- en uitschakelen van het cyberdeck.

Cyber-Tape-Deck knoppen
Krediet: Matthew H.

Deze knoppen zijn ook de reden waarom de Arduino een belangrijk onderdeel wordt, omdat het dient als tussenpersoon voor de knoppen en de Raspberry Pi.

Software

Matthew geeft niet veel informatie over de software, maar het cyberdeck lijkt te draaien op het Raspberry Pi OS (voorheen bekend als Raspbian).

Wat zo geweldig is aan het Raspberry Pi OS is dat als je het cyberdeck wilt gebruiken voor kleine projecten of om je kinderen te leren programmeren, het bijna alles heeft wat je je maar kunt wensen.

Het wordt bijvoorbeeld geleverd met Scratch voorgeïnstalleerd. Je hoeft het dus alleen maar op te starten en je kunt elk kind in een mum van tijd laten zien hoe je moet programmeren!

Binnenaanzicht van het Cyber-Tape-Deck
Krediet: Matthew H.

Conclusie

Dat was het dan, mensen: het Cyber-Tape-Deck.

Het is een werk-in-uitvoering, dus als je op de hoogte wilt blijven en meer details over het project wilt zien, kun je bekijk de logs op hackaday.io.

Bekijk ondertussen meer Paragon projecten die we hebben uitgelicht door te klikken op hier!

Het volgende is uitzoeken hoe je software op oude cassettebandjes kunt krijgen, toch?

Hoe zou je dit ontwerp aanpassen?

Laat een reactie achter