Paragon Project: Het beste slimme horloge ooit?

Het beste slimme horloge ooit Titelafbeelding

Trouwe lezers van onze blog weten dat we een paar weken geleden een artikel schreven over het slechtste slimme horloge ooit. Welnu, we zijn gestuit op wat misschien wel kan worden omschreven als het beste slimme horloge ooit en we zijn er erg trots op dat we het in onze Paragon Projects-serie kunnen laten zien.

Krediet aan Matthew James Bellafairedie dit project heeft samengesteld en zo vriendelijk is geweest om het volledig open-source te maken en beschikbaar op GitHub.

Het idee van dit slimme horloge is heel eenvoudig. Je hebt eindelijk totale controle over alle hardware en alle software. Daarom is dit project zo fantastisch.

Hardware

Het horloge draait om een ESP32 WROOM-module die Matthew naast een op maat gemaakt bord heeft geplaatst. Naarmate dit project zich ontwikkelde, zijn zowel het bord als het horloge zelf kleiner geworden.

Het slimme horloge heeft natuurlijk ook een 1,8″ LCD-scherm nodig, de 3D-geprinte behuizing en een lithium-ion batterij.

Zoals je in de afbeelding hierboven kunt zien, wordt het horloge gevoed door een micro-USB-connector, dus je moet er ook een hebben liggen.

Software

Als het op software aankomt, kun je echt beginnen te spelen met volledige aanpassing.

Hier kun je naar eigen inzicht apps toevoegen en verwijderen. Maar het horloge wordt geleverd met de mogelijkheid om dingen als Spotify, een kalender-app en een rekenmachine te gebruiken.

Via Bluetooth op de ESP32 belt het horloge consequent naar je telefoon, zodat het je ook meldingen kan geven. Je kunt zelf bepalen welke meldingen je wilt volgen.

Dus zodra je de firmware en software hebt geïnstalleerd (alle code staat op de GitHub-pagina), dan hoef je alleen maar de Android app te downloaden om de twee apparaten te synchroniseren.

Het is super eenvoudig, nog een reden om van een project als dit te houden.

Conclusie

Met een slim horloge als dit zijn de mogelijkheden eindeloos - je kunt echt een apparaat maken dat helemaal op jouw behoeften is afgestemd. En met een ESP32-chip kun je alles programmeren via de Arduino IDE en aansluiten op zowel Bluetooth als WiFi.

Je kunt je slimme horloge bijvoorbeeld omtoveren tot de ultieme afstandsbediening voor je slimme apparaten.

Ga voor meer informatie over het project naar hackaday.io of op Matthew's GitHub opslagplaats voor het project.

Je kunt ook meer Paragon-projecten bekijken die we hebben uitgelicht door te klikken op hier.

Wat zou jij toevoegen aan dit slimme horloge? Hoe zou het nog beter kunnen?

2 Opmerkingen

  1. ping ong op september 8, 2023 op 12:51 pm

    het beste slimme horloge dat ik ooit heb gezien....

    • Adam op september 8, 2023 op 3:41 pm

      Ik ben het met je eens!

Laat een reactie achter