Paragon Project: Den bästa smarta klockan någonsin?

Den bästa smarta klockan någonsin Titelbild

Flitiga läsare av vår blogg vet att vi för några veckor sedan skrev om den sämsta smarta klockan någonsin. Vi har snubblat över vad som kanske kan beskrivas som den bästa smarta klockan någonsin och vi är mycket stolta över att presentera den i vår serie Paragon Projects.

Kredit till Matthew James Bellafairesom sammanställde detta projekt och mycket vänligt gjorde det helt öppet och tillgängligt på GitHub.

Idén med denna smarta klocka är mycket enkel. Du har äntligen total kontroll över all hårdvara och all mjukvara. Det är därför det här projektet är så fantastiskt.

Hårdvara

Klockan kretsar kring en ESP32 WROOM-modul som Matthew har placerat bredvid ett specialbyggt kretskort. I takt med att projektet har utvecklats har både kortet och själva klockan successivt krympt.

Den smarta klockan behöver också en 1,8″ LCD-skärm, naturligtvis, det 3D-printade fodralet och ett litiumjonbatteri.

Som du kan se på bilden ovan drivs klockan av en mikro-USB-kontakt, så du måste också se till att du har en sådan liggande.

Programvara

När det gäller programvaran kan du verkligen börja leka med full anpassning.

Här kan du lägga till och ta bort appar som du vill. Men klockan kommer med möjligheten att köra saker som Spotify, en kalenderapp och en kalkylator.

Via Bluetooth som körs på ESP32 gör klockan konsekventa anrop till din telefon så att den också kan ge dig meddelanden. Du kan själv bestämma vilka meddelanden du vill hålla reda på.

Så när du har installerat den fasta programvaran och programvaran (all kod finns på GitHub-sidan), behöver du bara ladda ner Android-appen för att synkronisera de två enheterna.

Det är superenkelt, vilket är ytterligare en anledning till att älska ett sådant här projekt.

Slutsats

Med en smart klocka som denna är möjligheterna oändliga - du kan verkligen skapa en enhet som är skräddarsydd efter dina behov. Och med ett ESP32-chip kan du programmera allt via Arduino IDE och ansluta den till både Bluetooth och WiFi.

Du kan till exempel förvandla din smarta klocka till den ultimata fjärrkontrollen för dina smarta enheter.

Mer information om projektet finns på hackaday.io eller på Matthews GitHub-arkiv för projektet.

Du kan också kolla in fler Paragon-projekt som vi har presenterat genom att klicka på här.

Vad skulle du lägga till i den här smarta klockan? Hur skulle den kunna bli ännu bättre?

2 Kommentarer

  1. ping ong den september 8, 2023 kl 12:51 e m

    den bästa smarta klocka jag någonsin har sett....

    • Adam den september 8, 2023 kl 3:41 e m

      Jag håller med dig!

Lämna en kommentar