Σχέδιο Paragon: Mike Horne's Extremely Mini Cyberdeck

Εικόνα τίτλου Mini Cyberdeck του Mike Horne

Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο μικρός θα μπορούσε να γίνει ο υπολογιστής σας; Λοιπόν, ο Mike Horne κατάφερε να δημιουργήσει έναν υπολογιστή στο μέγεθος - τι άλλο; - μιας μπανάνας! Πρόκειται για το εξαιρετικά μίνι cyberdeck του και είναι ένα τέλειο έργο για να το συμπεριλάβουμε στη σειρά Paragon Projects!

Ο Mike κατάφερε να τοποθετήσει ένα πλήρες cyberdeck μέσα σε μια μίνι θήκη πτήσης και έχει δημοσιεύσει μια πλήρης ανάρτηση στο ιστολόγιο στην ιστοσελίδα του σχετικά με το έργο.

Έχουμε παρουσιάσει μια σειρά από κυβερνοκαταστρώματα στο Σειρά έργων Paragon, αλλά αν είστε νέοι στον κόσμο των cyberdecks, πρόκειται συνήθως για φορητούς υπολογιστές που φτιάχνουν οι άνθρωποι με γνώμονα την αισθητική.

Μια εξωτερική άποψη
Πίστωση: Mike Horne.

Για αυτό το έργο, ο Mike είχε την καλοσύνη να μοιραστεί ένα περίγραμμα του υλικού και του λογισμικού που χρησιμοποίησε για την ανάπτυξη αυτού του εξαιρετικά μίνι cyberdeck.

Υλικό

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείτε είναι ένα Raspberry Pi Zero 2 W, επειδή αυτό είναι το βασικό εργαλείο του cyberdeck. Ο Mike αποφάσισε να το συνδέσει με μια μπαταρία LiPo.

Ο Mike χρησιμοποίησε επίσης ένα Pimoroni Enviro, ο οποίος είναι ένας αισθητήρας BME280 που μπορεί να ανιχνεύσει τη θερμότητα και την ποιότητα του αέρα. Μέσω κάποιας εφευρετικότητας, ο Mike αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το Enviro+ του για να τροφοδοτήσει το Pi.

Αφού τα συνδέσετε όλα αυτά σε ένα Οθόνη LCD 5″ από την Waveshare, ο Mike διαπίστωσε στη συνέχεια ότι ήταν απαραίτητο να τρυπήσει την οθόνη στο καπάκι για να τοποθετηθούν όλα σωστά.

Στην ανάρτηση στο blog, ο Mike περιγράφει λεπτομερώς την αναζήτηση ενός λειτουργικού πληκτρολογίου για το cyberdeck. Τελικά, ο Mike διαπίστωσε ότι το Bluetooth δεν ήταν τόσο αξιόπιστο όσο ένα πληκτρολόγιο 2,4GHz - δεν υπάρχουν εκπλήξεις.

Cyberdeck με μπανάνα για κλίμακα
Πίστωση: Mike Horne.

Νομίζατε ότι υπερβάλλω για το πόσο μικρό είναι αυτό το κυβερνοκατάστρωμα;

Αυτό το καθιστά ιδανικό για ταξίδια και ιδανικό για hacking!

Λογισμικό

Ένα τέτοιο cyberdeck δεν είναι μόνο φανταστικό για να έχετε έναν φορητό σταθμό εργασίας, αλλά και για συγκεκριμένα έργα.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε για δοκιμές διείσδυσης ή άλλες δραστηριότητες (ηθικού) hacking. Πράγματι, ο Mike αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το Kali Linux (ο καλύτερος φίλος του χάκερ).

Μπορείτε να ελέγξετε το GitHub εδώ, όπου ο Mike ανέβασε τον κώδικα για το έργο. Θα χρειαστείτε Python 3.6 ή νεότερη έκδοση για να εκτελέσετε τον κώδικα, αλλά η ιδέα είναι ότι παρέχει δύο διαφορετικές λειτουργίες.

Η λειτουργία A σας παρέχει τα πάντα από το Enviro - θέρμανση, ποιότητα αέρα κ.λπ. Η λειτουργία B σας δίνει τα στατιστικά στοιχεία της CPU.

Φυσικά, πρέπει να αναφέρω εδώ ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το PiCockpit για να ελέγξετε όλες αυτές τις πληροφορίες, η οποία θα είναι μια εντελώς δωρεάν υπηρεσία για έως και πέντε από αυτές τις κυβερνοκατασκηνώσεις!

Αλλά ακόμα και χωρίς το PiCockpit, αυτό το έργο θα εξυπηρετήσει σίγουρα τις ανάγκες σας για το cyberdeck!

Μια εσωτερική άποψη του Cyberdeck
Πίστωση: Mike Horne.

Συμπέρασμα

Όπως όλα τα έργα του Mike, λατρεύω τη δημιουργικότητα και την πρακτικότητα αυτού του εξαιρετικά μίνι cyberdeck.

Στον κόσμο των κυβερνοκατασκευών, υπάρχουν αυτοί που δημιουργούν τις θήκες τους με τρισδιάστατους εκτυπωτές και αυτοί που δημιουργούν τις θήκες τους με προκατασκευασμένα υλικά. (Ως επί το πλείστον, όμως, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν και τα δύο, φυσικά).

Τα αγαπημένα μου έργα cyberdeck τείνουν να είναι αυτά που γίνονται με προκατασκευασμένες θήκες.

Αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ταξίδι του Mike για τη δημιουργία αυτού του cyberdeck, μπορείτε να δείτε την ανάρτηση στο blog του για το cyberdeck. εδώ.

Και, όπως πάντα, αν θέλετε να δείτε περισσότερα έργα Paragon, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εδώ.

Πού θα πηγαίνατε με ένα σούπερ μικρό κυβερνοκατάστρωμα;

Αφήστε ένα σχόλιο