Κρυφή ματιά στο PiCockpit v2.1

Στα παρασκήνια, δουλεύουμε εδώ και λίγο καιρό πάνω στο PiCockpit v2.1.

Υπάρχει ένα νέο δροσερό χαρακτηριστικό που έρχεται για το PiStats, αλλά αυτό θα αποκαλυφθεί όταν το PiCockpit v2.1 είναι έτοιμο 🙂

Προς το παρόν μια κρυφή προεπισκόπηση σε μία από τις δύο νέες εφαρμογές ("BME688 Air Quality Meter" και "CO2 Sensor") για την επερχόμενη έκδοση:

Αισθητήρας CO2

Δημιουργήσαμε ένα Πλακέτα διάσπασης Raspberry Pi (κανονικά Pis και Pico) για αισθητήρα CO2 υψηλής ποιότητας από την E+E Electronics.

Η πλακέτα CO2 τοποθετείται έξω από το Raspberry Pi για πιο ακριβείς μετρήσεις θερμοκρασίας

Απενεργοποιήστε το Pi σας και συνδέστε την πλακέτα του αισθητήρα CO2 όπως φαίνεται στην εικόνα. Ενεργοποιήστε το Pi σας.

Σημείωση: αυτή η εφαρμογή δεν είναι συμβατή με άλλους αισθητήρες CO2, καθώς αναπτύχθηκε ειδικά για αυτόν τον αισθητήρα CO2 EE895. Η χρήση της είναι φυσικά δωρεάν, για έως και 5 Pis (και συνεπώς έως και 5 αισθητήρες CO2 🙂 .

Σημείωση: θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε τις νέες εφαρμογές μόνο αν ενημερώσετε το picockpit-client Έκδοση 2.1.0 ή νεότερη - μόλις γίνει διαθέσιμη, φυσικά.

Όταν κάνετε κλικ στην εφαρμογή Αισθητήρας CO2, θα δείτε αρχικά αυτή την οθόνη, η οποία σας υποδεικνύει να ενεργοποιήσετε τον αισθητήρα στη ρύθμιση:

Κάντε κλικ στο κουμπί "Enable Sensor in Setup" (Ενεργοποίηση αισθητήρα στη ρύθμιση). (Αργότερα μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Setup για να επιστρέψετε στην οθόνη).

Στην οθόνη Setup (Ρύθμιση), κάντε κλικ στο διακόπτη "enable Sensor" (Ενεργοποίηση αισθητήρα) για να ενεργοποιήσετε τον αισθητήρα. Μια γραμμή παρακάτω θα ενημερώνεται όταν λαμβάνονται δεδομένα και θα εμφανίζεται με πράσινο χρώμα (και αν υπάρχουν σφάλματα ή δεν λαμβάνονται δεδομένα θα είναι κόκκινη).

Συμβουλή: αν δεν έχετε ακόμα τον αισθητήρα, μπορείτε να μπορείτε να το αγοράσετε από έναν από τους μεταπωλητές μας. Επίσης παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας, εάν ενδιαφέρεστε να μεταπωλήσετε την πλακέτα αισθητήρα.

Τώρα μπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα από τα κουμπιά (Show Table / Show Gauges / Show Linechart) για να εμφανίσετε τις διάφορες προβολές δεδομένων που έχετε για τα δεδομένα του αισθητήρα. Φυσικά, όλες οι προβολές θα ενημερώνονται ζωντανά με νέες μετρήσεις. (Τα δεδομένα του αισθητήρα ενημερώνονται κάθε 15 δευτερόλεπτα, οπότε αναμένετε αλλαγές περίπου κάθε 15 δευτερόλεπτα).

Η προβολή πίνακα παρέχει τα μετρούμενα δεδομένα (στην περίπτωση του αισθητήρα CO2: πίεση αέρα, θερμοκρασία αέρα, CO2) σε μια ωραία μορφή πίνακα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αναζήτησης για να περιορίσετε την προβολή στα στοιχεία που σας ενδιαφέρουν:

Έχετε ήδη δει την προβολή μετρητών, η οποία θα εμφανίζει όμορφους μετρητές με μεταξένια ομαλή κίνηση:

Και φυσικά, αν θέλετε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του CO2 / της θερμοκρασίας του αέρα / της ατμοσφαιρικής πίεσης με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προβολή του διαγράμματός μας:

Κάντε κλικ στα κουμπιά ("show me") για να αλλάξετε μεταξύ των τριών μετρήσεων.

Μετακινήστε το ποντίκι πάνω από την περιοχή του διαγράμματος για να δείτε την τιμή μέτρησης στο αντίστοιχο χρονικό σημείο.

Χρησιμοποιήστε τα φίλτρα στην κάτω και δεξιά πλευρά της οθόνης για να περιορίσετε την προβολή στην περιοχή που σας ενδιαφέρει (σε χρόνο και τιμές δεδομένων):

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η κρυφή προεπισκόπηση και ανυπομονώ για τα σχόλιά σας κατά την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του PiCockpit και των άλλων νέων χαρακτηριστικών!

Θέλετε να ξεκινήσετε με το PiCockpit;

Αφήστε ένα σχόλιο