Smygtitt på PiCockpit v2.1

Bakom kulisserna har vi arbetat på PiCockpit v2.1 ett tag nu.

Det finns en cool ny funktion för PiStats, men den kommer att avslöjas när PiCockpit v2.1 är klar 🙂 .

Nu får du en förhandsvisning av en av de två nya apparna ("BME688 Air Quality Meter" och "CO2 Sensor") för den kommande versionen:

CO2-sensor

Vi har skapat en Raspberry Pi (normala Pis och Pico) breakoutkort för en CO2-sensor av hög kvalitet från E+E Electronics.

CO2-kortet placeras utanför Raspberry Pi för mer exakta temperaturmätningar.

Stäng av din Pi och sätt fast CO2-sensorkortet enligt bilden. Sätt igång din Pi.

Observera: Den här appen är inte kompatibel med andra CO2-sensorer, eftersom den har utvecklats specifikt för EE895 CO2-sensorn. Den är naturligtvis gratis att använda för upp till 5 Pis (och därmed upp till 5 CO2-sensorer 🙂 ).

Observera: Du kan bara använda de nya apparna om du uppdaterar till picockpit-client version 2.1.0 eller högre - så snart den blir tillgänglig, förstås.

När du klickar på appen CO2-sensor visas först den här skärmen där du uppmanas att aktivera sensorn i inställningen:

Klicka på knappen "Enable Sensor in Setup". (Senare kan du alltid använda Setup-knappen för att återgå till skärmen).

På installationsskärmen klickar du på knappen "enable Sensor" för att aktivera sensorn. En rad nedan uppdateras när data tas emot och visas i grönt (och om det finns fel eller inga data tas emot kommer den att vara röd).

Tips: Om du inte har sensorn ännu, kan du kan köpa den från en av våra återförsäljare. Även vänligen kontakta ossom du är intresserad av att sälja sensorkortet vidare.

Nu kan du klicka på en av knapparna (Visa tabell / Visa mätare / Visa linjediagram) för att visa de olika datavyer som du har för sensordata. Naturligtvis uppdateras alla vyer live med nya mätningar. (Sensordata uppdateras var 15:e sekund, så förvänta dig förändringar ungefär var 15:e sekund).

I tabellvyn visas de uppmätta uppgifterna (i fallet med CO2-sensorn: lufttryck, lufttemperatur, CO2) i en snygg tabellutgång. Du kan använda sökfunktionen för att begränsa dig till just det eller de objekt som du är intresserad av:

Du har redan sett mätarvisningen, som visar vackra mätare med silkeslena animationer:

Om du vill följa utvecklingen av CO2/lufttemperatur/lufttryck över tid kan du naturligtvis använda vår linjediagramvy:

Klicka på knapparna ("visa mig") för att växla mellan de tre mätvärdena.

Håll musen över diagramområdet för att se mätvärdet vid respektive tidpunkt.

Använd filtren längst ner och till höger på skärmen för att begränsa vyn till det område som är av intresse för dig (i tid och datavärden):

Jag hoppas att du gillade den här förhandsgranskningen och ser fram emot din feedback när den nya PiCockpit-versionen och de andra nya funktionerna släpps!

Vill du komma igång med PiCockpit?

Lämna en kommentar