Sneak peek in PiCockpit v2.1

Achter de schermen werken we al een tijdje aan PiCockpit v2.1.

Er is een coole nieuwe functie op komst voor PiStats, maar deze zal onthuld worden als PiCockpit v2.1 klaar is 🙂

Voor nu een voorproefje van een van de twee nieuwe apps ("BME688 Luchtkwaliteitsmeter" en "CO2 Sensor") voor de komende release:

CO2-sensor

We hebben een Raspberry Pi (normale Pis en Pico) breakout board voor een hoge kwaliteit CO2 sensor van E+E Electronics.

Het CO2-bord wordt buiten de Raspberry Pi geplaatst voor nauwkeurigere temperatuurmetingen

Sluit uw Pi af en bevestig het CO2-sensorbord zoals afgebeeld. Zet uw Pi weer aan.

Let op: deze app is niet compatibel met andere CO2-sensoren, aangezien hij specifiek voor deze EE895 CO2-sensor werd ontwikkeld. Het is natuurlijk gratis te gebruiken, voor maximaal 5 Pis (en dus voor maximaal 5 CO2-sensoren 🙂

Let op: u zult de nieuwe apps alleen kunnen gebruiken, als u update naar picockpit-client versie 2.1.0 of hoger - zodra deze beschikbaar komt, natuurlijk.

Wanneer u op de CO2 Sensor app klikt, ziet u eerst dit scherm, met de instructie om de sensor in te schakelen in de setup:

Klik op de knop "Sensor inschakelen in Setup". (Later kunt u altijd de knop Setup gebruiken om terug te keren naar het scherm).

Klik in het Setup-scherm op de schakelaar "enable Sensor" om de sensor in te schakelen. Een regel eronder wordt bijgewerkt wanneer gegevens worden ontvangen en wordt groen weergegeven (en als er fouten zijn of geen gegevens worden ontvangen, wordt deze rood).

Tip: als je de sensor nog niet hebt, dan kan het kopen bij een van onze wederverkopers. Ook neem dan contact opals u geïnteresseerd bent in het doorverkopen van het sensorbord.

Nu kunt u klikken op een van de knoppen (Toon Tabel / Toon Meters / Toon Lijngrafiek) om de verschillende gegevensweergaven die u hebt voor de sensorgegevens op te roepen. Natuurlijk worden alle schermen live bijgewerkt met nieuwe metingen. (De sensorgegevens worden elke 15 seconden bijgewerkt, dus verwacht ongeveer elke 15 seconden veranderingen).

De tabelweergave geeft de gemeten gegevens (in het geval van de CO2-sensor: luchtdruk, luchttemperatuur, CO2) in een mooi tabellarisch overzicht. U kunt de zoekfunctie gebruiken om de gegevens te beperken tot het item of de items waarin u geïnteresseerd bent:

Je hebt de meterweergave al gezien, die prachtige meters toont met zijdezachte animatie:

En natuurlijk, als u de ontwikkeling van CO2 / luchttemperatuur / luchtdruk in de tijd wilt volgen, kunt u onze lijngrafiekweergave gebruiken:

Klik op de knoppen ("show me") om te schakelen tussen de drie te meten grootheden.

Beweeg met de muis over het grafiekgebied om de meetwaarde op het desbetreffende tijdstip te zien.

Gebruik de filters aan de onder- en rechterzijde van het scherm om de weergave te beperken tot het gebied dat voor u van belang is (in tijd en gegevenswaarden):

Ik hoop dat u genoten heeft van deze sneak preview, ik kijk uit naar uw feedback bij de release van de nieuwe PiCockpit versie en de andere nieuwe functies!

Wilt u aan de slag met PiCockpit?

Laat een reactie achter