Τα καλύτερα έργα Raspberry Pi του Οκτωβρίου 2023

Raspberry Pi Projects Οκτώβριος 2023

Έχουμε γράψει για μια σειρά από έργα Raspberry Pi τον Οκτώβριο του 2023. Έτσι, αν τα χάσατε, εδώ είναι η ευκαιρία σας να ενημερωθείτε!

Ένα Raspberry Pi Retro Newsfeed

Αν είστε σαν εμένα, μπορεί να έχετε αυτό που ένας γιατρός θα μπορούσε να διαγνώσει ως εθισμό στις ειδήσεις. Τότε αυτό το έργο είναι ένας τρόπος να ικανοποιήσετε αυτόν τον εθισμό στις ειδήσεις χωρίς την καταδίκη. Αντ' αυτού, μπορείτε να έχετε μια οθόνη να σας δίνει μια ωραία ρετρό ροή.

Raspberry Pi Retro Newsfeed
Πίστωση: Jeff Jetton.

Το μόνο που απαιτείται για αυτό το έργο είναι μια παλιά οθόνη, ένα Raspberry Pi 3B (πιθανώς θα μπορούσατε να το κάνετε με ένα Zero ή ίσως ακόμη και με ένα Pico) και ένα καλώδιο για τη σύνδεσή τους.

Ένα τερματικό χειρός Linux

Αγωνίζεστε να θυμηθείτε εντολές του κελύφους Linux όπως lscpu ή tac? Αυτό το πρόγραμμα θα σας μετατρέψει σε έναν master του Linux σε χρόνο μηδέν! Αν και είναι ένα έργο που απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο και ενέργεια από το Retro Newsfeed, αποδίδει επίσης πάρα πολύ.

Linux Handheld Terminal με ένα Raspberry Pi Pico
Πίστωση: Balazs.

Όχι μόνο θα μάθετε το Linux με το νέο σας φορητό τερματικό, αλλά μπορείτε επίσης να ασχοληθείτε με τη δικτύωση και το hacking. Και αν φτιάξετε αυτό το έργο, μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα γίνετε και μάστορας σε έργα υλικού!

Ένα Blackberry Pi Cyberdeck

Αν ψάχνετε για μια απλούστερη εκδοχή του παραπάνω project, και μάλιστα με κάμερα, τότε αυτό είναι το cyberdeck για εσάς! Πρόκειται για ένα cyberdeck σε σχήμα Blackberry που κατασκευάστηκε με ένα Raspberry Pi Zero W (αν και θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα Zero 2 W, φυσικά).

Blackberry Pi Cyberdeck με ένα Raspberry Pi Zero
Πίστωση: Zhou Xu.

Είναι ένα άλλο φανταστικό έργο αν θέλετε να παίξετε με τον προγραμματισμό ή τη δικτύωση και θέλετε κάτι φορητό και διασκεδαστικό.

Ένα Raspberry Pi Pico Air Quality Monitor

Εδώ είναι μια οθόνη παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα που σας δίνει σημαντικές πληροφορίες γρήγορα. Το καλύτερο από όλα, βασίζεται σε ένα Raspberry Pi Pico, οπότε δεν είναι ενεργοβόρο. Στο επάνω μέρος υπάρχουν λυχνίες LED που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την ποιότητα του αέρα.

Ένα Raspberry Pi Pico Air Quality Monitor
Πίστωση: Yakroo.

Έτσι, αν η ποιότητα του αέρα είναι καλή, οι λυχνίες LED αναβοσβήνουν με μπλε χρώμα και αν είναι κακή, οι λυχνίες LED αναβοσβήνουν με κόκκινο χρώμα. Έτσι, θα μπορείτε να παρακολουθείτε την ποιότητα του εσωτερικού και του εξωτερικού αέρα στο σπίτι ή στο γραφείο!

Ένα Raspberry Pi Fractal Art Frame

Αυτό το έργο είναι ίσως λιγότερο πρακτικό, αλλά πολύ πιο αισθητικά ευχάριστο - είναι μια κορνίζα που δημιουργεί φράκταλ στο ηλεκτρονικό χαρτί. Με την απόδοση και το ζουμ στο σύνολο Mandelbrot, θα ζωντανέψετε τα φράκταλ.

Πλαίσιο εικόνας Raspberry Pi Zero
Πίστωση: wearemessingup.

Είναι κατασκευασμένο με ένα Raspberry Pi Zero και ένα Waveshare e-Paper Display HAT. Ο κώδικας είναι εξαιρετικά εύκολο να εγκατασταθεί στο Zero και από εκεί και πέρα, είναι απλά ένα άλμα, ένα άλμα και ένα άλμα μέχρι να έχετε δυναμική τέχνη στο σαλόνι σας.

Μπορείτε να εντυπωσιάσετε όλους τους φίλους σας με μαθηματική κλίση!

Συμπέρασμα

Αυτά είναι λοιπόν τα αγαπημένα μας έργα Raspberry Pi από τον Οκτώβριο του 2023.

Αν θέλετε να δείτε όλα τα Paragon Projects, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ για να τα δείτε!

Και αν δεν το έχετε κάνει ακόμα, φροντίστε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να ενημερώνεστε για όλα τα ωραία έργα που παρουσιάζουμε.

Έχετε κάποιο αγαπημένο έργο από τον Οκτώβριο του 2023;

3 Σχόλια

 1. Jim στις Νοέμβριος 4, 2023 στις 4:46 μμ

  Λατρεύω την ποικιλία των έργων! Μόλις κατασκεύασα μια κορνίζα εικόνας με τροφοδοσία RPi που κρυφακούει συνομιλίες και χρησιμοποιεί το OpenAI για να παράγει σχετικές εικόνες. https://jimschrempp.com/features/computer/speech_to_picture.htm

  • Adam στις Νοέμβριος 7, 2023 στις 4:20 μμ

   Ω, αυτό φαίνεται φανταστικό, Jim - ευχαριστώ για το μοίρασμα!

 2. David στις Νοέμβριος 5, 2023 στις 1:29 πμ

  Ωραίος κατάλογος έργων!

  Το αγαπημένο μου εξακολουθεί να είναι το PiCoreplayer για multiroom audio. Τα έχουμε σε όλο το σπίτι και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα.

Αφήστε ένα σχόλιο