De bästa Raspberry Pi-projekten i oktober 2023

Raspberry Pi-projekt oktober 2023

Vi har skrivit om ett antal Raspberry Pi-projekt i oktober 2023. Så om du har missat dem har du här chansen att komma ikapp!

Ett retro nyhetsflöde för Raspberry Pi

Om du är som jag, kanske du har vad en läkare skulle kunna diagnostisera som ett nyhetsberoende. Då är det här projektet ett sätt att tillfredsställa det nyhetsberoendet utan att behöva gå på undergångsscrollning. Istället kan du låta en bildskärm ge dig ett trevligt retroflöde.

Raspberry Pi Retro Nyhetsflöde
Kredit: Jeff Jetton.

Allt som behövs för detta projekt är en gammal bildskärm, en Raspberry Pi 3B (du kan förmodligen göra detta med en Zero eller kanske till och med en Pico) och en kabel för att ansluta de två.

En handhållen Linux-terminal

Kämpar för att komma ihåg Linux shell-kommandon som lscpu eller . tac? Det här projektet kommer att göra dig till en Linux-mästare på nolltid! Även om det är ett projekt som kräver mycket mer tid och energi än Retro Newsfeed, lönar det sig också enormt.

Linux handhållen terminal med en Raspberry Pi Pico
Kredit: Balazs.

Du kommer inte bara att behärska Linux med din nya coola handdator, utan du kan också ägna dig åt nätverkande och hacking. Och om du sätter ihop det här projektet kan jag garantera att du också kommer att bli en mästare på hårdvaruprojekt!

Ett Blackberry Pi Cyberdeck

Om du letar efter en enklare version av projektet ovan, och en med en kamera, då är detta cyberdäcket för dig! Det är ett Blackberry-format cyberdeck gjort med en Raspberry Pi Zero W (även om du naturligtvis kan använda en Zero 2 W).

Blackberry Pi Cyberdeck med en Raspberry Pi Zero
Kredit: Zhou Xu.

Det är ytterligare ett fantastiskt projekt om du vill leka med programmering eller nätverk och vill ha något handhållet och roligt.

En Raspberry Pi Pico luftkvalitetsmätare

Här är en luftkvalitetsmätare som snabbt ger dig viktig information. Det bästa av allt är att den drivs av en Raspberry Pi Pico, så den är inte energikrävande. På ovansidan finns lysdioder som ändrar färg beroende på luftkvaliteten.

En Raspberry Pi Pico luftkvalitetsmätare
Kredit: Yakroo.

Så om luftkvaliteten är bra blinkar lysdioderna blått och om den är dålig blinkar lysdioderna rött. Nu kan du hålla koll på luftkvaliteten inomhus och utomhus hemma eller på kontoret!

En Raspberry Pi ram för fraktal konst

Det här projektet är kanske mindre praktiskt, men mycket mer estetiskt tilltalande - det är en tavelram som skapar fraktaler på e-papper. Genom att rendera och zooma in Mandelbrotuppsättningen ger du fraktalerna liv.

Raspberry Pi Zero tavelram
Kredit: vi tar upp.

Den är gjord med en Raspberry Pi Zero och en Waveshare e-Paper Display HAT. Koden är superenkel att installera på Zero och därifrån är det bara att hoppa tills du har dynamisk konst i ditt vardagsrum.

Du kan imponera på alla dina matematiskt intresserade vänner!

Slutsats

Så där är våra favoritprojekt för Raspberry Pi från oktober 2023.

Om du vill se alla våra Paragon Projects, du kan klicka här för att se dem!

Och om du inte har gjort det ännu, prenumerera på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om alla coola projekt som vi presenterar.

Har du något favoritprojekt från oktober 2023?

3 Kommentarer

 1. Jim den november 4, 2023 kl 4:46 e m

  Jag älskar variationen av projekt! Jag har precis byggt en RPi-driven tavelram som avlyssnar konversationer och använder OpenAI för att generera relevanta bilder. https://jimschrempp.com/features/computer/speech_to_picture.htm

  • Adam den november 7, 2023 kl 4:20 e m

   Det här ser fantastiskt ut, Jim - tack för att du delar med dig!

 2. David den november 5, 2023 kl 1:29 f m

  Trevlig lista över projekt!

  Min favorit är fortfarande PiCoreplayer för ljud i flera rum. Vi har dem i hela huset och kunde inte vara mer nöjda med resultaten.

Lämna en kommentar