De beste Raspberry Pi-projecten van oktober 2023

Raspberry Pi-projecten oktober 2023

We hebben in oktober 2023 over een aantal Raspberry Pi-projecten geschreven. Dus als je ze gemist hebt, is dit je kans om ze in te halen!

Een Raspberry Pi Retro Nieuwsfeed

Als je net als ik bent, heb je misschien wat een dokter zou kunnen diagnosticeren als een nieuwsverslaving. Nou, dan is dit project een manier om die nieuwsverslaving te bevredigen zonder het doem-scrollen. In plaats daarvan kun je een monitor je een mooie retro-feed laten geven.

Raspberry Pi Retro Nieuwsfeed
Krediet: Jeff Jetton.

Het enige wat je voor dit project nodig hebt is een oude monitor, een Raspberry Pi 3B (je zou dit waarschijnlijk ook met een Zero of misschien zelfs een Pico kunnen doen) en een kabel om de twee met elkaar te verbinden.

Een Linux handheld terminal

Moeite met het onthouden van Linux shell commando's zoals lscpu of tac? Met dit project ben je in een mum van tijd een Linux-meester! Hoewel het een project is dat veel meer tijd en energie vraagt dan de Retro Newsfeed, loont het ook enorm.

Linux handheld terminal met een Raspberry Pi Pico
Krediet: Balazs.

Je zult niet alleen Linux onder de knie krijgen met je coole nieuwe handheld terminal, maar je kunt je ook verdiepen in netwerken en hacken. En als je dit project in elkaar zet, kan ik je garanderen dat je ook een meester wordt in hardware projecten!

Een Blackberry Pi Cyberdeck

Als je op zoek bent naar een eenvoudigere versie van het bovenstaande project, en eentje met een camera, dan is dit het cyberdeck voor jou! Het is een cyberdeck in de vorm van een Blackberry, gemaakt met een Raspberry Pi Zero W (hoewel je natuurlijk ook een Zero 2 W kunt gebruiken).

Blackberry Pi Cyberdeck met een Raspberry Pi Zero
Krediet: Zhou Xu.

Het is weer een fantastisch project als je wilt spelen met programmeren of netwerken en je wilt iets handzaams en leuks.

Een Raspberry Pi Pico luchtkwaliteitsmonitor

Hier is een luchtkwaliteitsmonitor die je snel belangrijke informatie geeft. Het beste van alles is dat het werkt op een Raspberry Pi Pico, dus het kost geen energie. Aan de bovenkant zitten LED's die van kleur veranderen afhankelijk van de luchtkwaliteit.

Een Raspberry Pi Pico luchtkwaliteitsmonitor
Krediet: Yakroo.

Dus als de luchtkwaliteit goed is, knipperen de LED's blauw en als het slecht is, knipperen de LED's rood. Zo kun je thuis of op kantoor de luchtkwaliteit binnen en buiten bijhouden!

Een Raspberry Pi Fractal Art Frame

Dit project is misschien minder praktisch, maar veel esthetischer - het is een fotolijst die fractals maakt op e-Paper. Door de Mandelbrotverzameling te renderen en erop in te zoomen, breng je fractals tot leven.

Raspberry Pi Zero Fotolijst
Krediet: op.

Het is gemaakt met een Raspberry Pi Zero en een Waveshare e-Paper Display HAT. De code is super eenvoudig te installeren op de Zero en vanaf daar is het een kwestie van hink-stap-sprong tot je dynamische kunst in je woonkamer hebt.

Je kunt indruk maken op al je wiskundig onderlegde vrienden!

Conclusie

Dit zijn onze favoriete Raspberry Pi-projecten van oktober 2023.

Als je al onze Paragon Projects, je kunt hier klikken om ze te bekijken!

En als je dat nog niet hebt gedaan, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle leuke projecten die we uitlichten.

Heb jij een favoriet project van oktober 2023?

3 Opmerkingen

 1. Jim op november 4, 2023 op 4:46 pm

  Ik hou van de verscheidenheid aan projecten! Ik heb net een RPi fotolijstje gebouwd dat gesprekken afluistert en OpenAI gebruikt om relevante foto's te genereren. https://jimschrempp.com/features/computer/speech_to_picture.htm

  • Adam op november 7, 2023 op 4:20 pm

   Oh dit ziet er fantastisch uit, Jim - bedankt voor het delen!

 2. David op november 5, 2023 op 1:29 am

  Leuke lijst met projecten!

  Mijn favoriet is nog steeds PiCoreplayer voor multiroom audio. We hebben ze in huis en zijn erg blij met de resultaten.

Laat een reactie achter