10 χρήσεις για ένα Raspberry Pi στη μεταποίηση

Η εμφάνιση προσιτών και ευέλικτων υπολογιστών μιας πλακέτας, όπως το Raspberry Pi, έχει προκαλέσει επανάσταση σε διάφορες βιομηχανίες. Αυτή η επανάσταση είναι ίσως πιο εμφανής στην ίδια την κατασκευή.

Αυτές οι συμπαγείς συσκευές, που αρχικά σχεδιάστηκαν για εκπαιδευτικούς σκοπούς, έχουν βρει πλήθος εφαρμογών στο εργοστάσιο. Πράγματι, ακόμη και οι κόμβοι Raspberry Pi χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία, όπως δείχνει ο Jeff Geerling σε αυτό το βίντεο:

Έτσι, σε αυτή την ανάρτηση ιστολογίου, θα εξερευνήσω τις 10 κορυφαίες χρήσεις του Raspberry Pi στην κατασκευή, παρουσιάζοντας πώς αυτές οι μικρές αλλά ισχυρές συσκευές μεταμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες προσεγγίζουν τις διαδικασίες παραγωγής τους.

Οι 10 κορυφαίες χρήσεις

1. Πύλες βιομηχανικού IoT:

Οι κόμβοι Raspberry Pi χρησιμεύουν ως ένα εξαιρετικό Βιομηχανικό Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IIoT), που συνδέει τον εξοπλισμό παραγωγής στο διαδίκτυο για παρακολούθηση και ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Δεδομένου ότι ένα Raspberry Pi είναι μικρό και ανθεκτικό, προσφέρει τις καλύτερες επιλογές για πολλές λύσεις IIoT. Και φέρνοντας το IIoT στην παραγωγή, οι εταιρείες μπορούν να βελτιώσουν τη λήψη αποφάσεων, την προληπτική συντήρηση και τη συνολική βελτιστοποίηση της διαδικασίας.

2. Συστήματα ελέγχου ποιότητας:

Η εφαρμογή αλγορίθμων αναγνώρισης εικόνας και μηχανικής μάθησης στο Raspberry Pi επιτρέπει την ανάπτυξη οικονομικά αποδοτικών συστημάτων ελέγχου ποιότητας. Πριν από μερικούς μήνες, έγραψα για τον επιταχυντή USB Google Coral, το οποίο μπορείτε να συνδυάσετε με ένα Raspberry Pi για αυτούς ακριβώς τους σκοπούς.

Κατασκευή

Αυτά τα συστήματα μπορούν να εντοπίζουν τα ελαττώματα, διασφαλίζοντας ότι μόνο τα προϊόντα που πληρούν τα καθορισμένα πρότυπα κινούνται στη γραμμή παραγωγής, κάτι που μπορείτε να δείτε στο παραπάνω βίντεο του Jeff Geerling.

3. Διαχείριση αποθεμάτων:

Το Raspberry Pi μπορεί να ενσωματωθεί σε συστήματα διαχείρισης αποθεμάτων για την παρακολούθηση των επιπέδων των αποθεμάτων, την παρακολούθηση των περιουσιακών στοιχείων και την αυτοματοποίηση των διαδικασιών αναπαραγγελίας. Αν θέλετε να βρείτε τρόπους ανάπτυξης ενός προσαρμοσμένου συστήματος διαχείρισης αποθεμάτων, μπορείτε να αναπτύξετε σενάρια που θα μπορούσατε στη συνέχεια να εκτελέσετε με την εφαρμογή PiControl μέσω του PiCockpit.

Αυτό οδηγεί σε αποτελεσματικότερη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού και μειώνει τον κίνδυνο εξαντλήσεων ή υπεραποθεμάτων.

4. Σταθμοί αυτοματοποιημένων δοκιμών:

Η κατασκευή αυτοματοποιημένων σταθμών δοκιμών με το Raspberry Pi διευκολύνει τη γρήγορη και ακριβή αξιολόγηση των κατασκευασμένων εξαρτημάτων. Αυτού του είδους οι σταθμοί δοκιμών εμφανίζονται επίσης στο παραπάνω βίντεο του Jeff Geerling.

Αυτό διασφαλίζει ότι τα προϊόντα πληρούν προκαθορισμένα κριτήρια πριν προχωρήσουν περαιτέρω στη διαδικασία παραγωγής, βελτιώνοντας τη συνολική ποιότητα του προϊόντος.

5. Παρακολούθηση και διαχείριση ενέργειας:

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα Raspberry Pi για να δημιουργήσετε συστήματα παρακολούθησης ενέργειας που παρακολουθούν την κατανάλωση ενέργειας σε διαφορετικές διαδικασίες παραγωγής.

Τα δεδομένα αυτά επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να εντοπίζουν ενεργειακές ανεπάρκειες, να βελτιστοποιούν τη χρήση και να εφαρμόζουν βιώσιμες πρακτικές. Μπορείτε επίσης να διερευνήσετε πιθανές επιλογές μηδενικού άνθρακα για την παραγωγική σας διαδικασία.

Κατασκευή

Αν είστε περίεργοι για το ενεργειακό κόστος ενός Raspberry Pi, μπορείτε να δείτε το άρθρο μας Υπολογιστής κόστους ενέργειας Pi. Είναι ένα δωρεάν και γρήγορο εργαλείο για να υπολογίσετε τα ενεργειακά σας έξοδα με ένα Raspberry Pi.

6. Συστήματα ασφάλειας των εργαζομένων:

Μια εταιρεία μπορεί να ενισχύσει την ασφάλεια των εργαζομένων με το Raspberry Pi αναπτύσσοντας συστήματα που παρακολουθούν τις περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως η θερμοκρασία, η υγρασία και η ποιότητα του αέρα.

Εδώ, μια άλλη εφαρμογή PiCockpit μπορεί να φανεί χρήσιμη. Το BME688 Εφαρμογή AirMeter μετρά τη θερμοκρασία, την υγρασία, την πίεση του αέρα και την ποιότητα του αέρα εσωτερικού χώρου.

7. Αυτοματοποίηση γραμμής παραγωγής:

Πριν από μερικούς μήνες, Η SB Components Ltd ξεκίνησε ένα Kickstarter για το PiArm - έναν ρομποτικό βραχίονα με Raspberry Pi. Πράγματι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Raspberry Pi για να αυτοματοποιήσετε όλα τα είδη εργασιών εντός της γραμμής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου ρομποτικών βραχιόνων, ταινιών μεταφοράς και άλλων μηχανημάτων.

Αυτό οδηγεί σε αυξημένη αποδοτικότητα, μειωμένο κόστος εργασίας και ελαχιστοποίηση των σφαλμάτων σε επαναλαμβανόμενες εργασίες.

8. Απομακρυσμένη παρακολούθηση εξοπλισμού:

Απομακρυσμένη παρακολούθηση εξοπλισμού είναι κατά τη γνώμη μου ένα από τα πιο προφανή οφέλη της εισαγωγής ενός Raspberry Pi στην παραγωγή.

Αυτό επιτρέπει στους μηχανικούς και τους διευθυντές να παρακολουθούν την κατάσταση της μηχανής, να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για πιθανά προβλήματα και να εκτελούν εργασίες αντιμετώπισης προβλημάτων χωρίς να είναι φυσικά παρόντες στο χώρο του εργοστασίου.

Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια κάμερα Raspberry Pi για να παρακολουθείτε τον εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της ροής.

9. Προσομοιωτές εκπαίδευσης:

Το Raspberry Pi μπορεί να τροφοδοτήσει προσομοιωτές εκπαίδευσης για διαδικασίες παραγωγής. Οι προσομοιωτές κατάρτισης αποτελούν σημαντικό μέρος της παροχής στους νέους υπαλλήλους ενός περιβάλλοντος χωρίς κινδύνους, όπου μπορούν να μάθουν πώς να κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Αυτοί οι προσομοιωτές παρέχουν ένα οικονομικά αποδοτικό και ασφαλές περιβάλλον για την εκπαίδευση νέων εργαζομένων, μειώνοντας την καμπύλη εκμάθησης και ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο σφαλμάτων στην πραγματική παραγωγή.

Αν η εταιρεία σας θέλει ένα εικονικό περιβάλλον για την εκπαίδευση των εργαζομένων, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα Raspberry Pi ως πολύ φθηνότερη εναλλακτική λύση για τη λειτουργία της εικονικής εγκατάστασης.

Και, τέλος, η τελευταία κορυφαία χρήση ενός Raspberry Pi στην κατασκευή είναι:

10. Προσαρμοσμένες διεπαφές ανθρώπου-μηχανής (HMI):

A Διεπαφή ανθρώπου-μηχανής είναι απλώς ένας πίνακας ελέγχου ή μια οθόνη που επιτρέπει στους ανθρώπους να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν εύκολα τα μηχανήματα.

Πολλές εταιρείες αυτές τις μέρες αναπτύσσουν προσαρμοσμένες HMI χρησιμοποιώντας το Raspberry Pi για να παρέχουν διαισθητικές διεπαφές ελέγχου για τους χειριστές στο χώρο του εργοστασίου. Αυτό καθιστά ευκολότερο και πολύ πιο αποτελεσματικό για τους χειριστές να παρακολουθούν τι κάνουν τα διάφορα μηχανήματα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι αποτρέπει το ανθρώπινο λάθος στην παρακολούθηση των πάντων.

Τέλος, τα HMI επιτρέπουν την εύκολη αλληλεπίδραση με πολύπλοκα μηχανήματα, συμβάλλοντας στην αύξηση της παραγωγικότητας και στη μείωση του χρόνου εκπαίδευσης.

Συμπέρασμα

Η ευελιξία και η προσιτή τιμή του Raspberry Pi το έχουν κάνει να αλλάξει το παιχνίδι στον κατασκευαστικό κλάδο, φυσικά.

Εάν χρησιμοποιείτε κόμβους Raspberry Pi στην κατασκευή, τότε ελέγξτε το PiCockpit και δείτε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την παραγωγή σας.

Μπορείτε να εγγραφείτε με ένα κλικ και είναι δωρεάν για έως και 5 κόμβους Raspberry Pi:

Από τον εξορθολογισμό των διαδικασιών παραγωγής έως τη βελτίωση της ασφάλειας των εργαζομένων και την ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, οι εφαρμογές του Raspberry Pi στη μεταποίηση είναι ποικίλες και σημαντικές.

Αφήστε ένα σχόλιο