10 Toepassingen voor een Raspberry Pi in Productie

De komst van betaalbare en veelzijdige single-board computers, zoals de Raspberry Pi, heeft een revolutie ontketend in verschillende industrieën. Deze revolutie is misschien wel het duidelijkst in de productie zelf.

Deze compacte apparaten, oorspronkelijk ontworpen voor educatieve doeleinden, hebben een veelheid aan toepassingen gevonden op de fabrieksvloer. Zelfs Raspberry Pi nodes worden gebruikt in het productieproces, zoals Jeff Geerling laat zien in deze video:

Dus in deze blogpost verken ik de top 10 toepassingen voor Raspberry Pi in de productie, en laat ik zien hoe deze kleine maar krachtige apparaten de manier veranderen waarop bedrijven hun productieprocessen benaderen.

De top 10 toepassingen

1. Industriële IoT-gateways:

Raspberry Pi-knooppunten kunnen uitstekend dienen als Industrieel internet van dingen (IIoT) gateway, die productieapparatuur verbindt met het internet voor realtime monitoring en gegevensanalyse.

Omdat een Raspberry Pi zowel klein als duurzaam is, bieden ze de beste opties voor veel IIoT-oplossingen. En door IIoT in productie te brengen, kunnen bedrijven hun besluitvorming, voorspellend onderhoud en algehele procesoptimalisatie verbeteren.

2. Kwaliteitscontrolesystemen:

Door beeldherkennings- en machine-learningalgoritmen te implementeren op Raspberry Pi kunnen kosteneffectieve kwaliteitscontrolesystemen worden ontwikkeld. Een paar maanden geleden schreef ik over de Google Koraal USB-acceleratordie je voor precies deze doeleinden aan een Raspberry Pi kunt koppelen.

Productie

Deze systemen kunnen defecten opsporen en ervoor zorgen dat alleen producten die aan bepaalde normen voldoen de productielijn doorlopen, zoals je kunt zien in de bovenstaande video van Jeff Geerling.

3. Voorraadbeheer:

Raspberry Pi kan worden geïntegreerd in systemen voor voorraadbeheer om voorraadniveaus te controleren, activa te volgen en herbestellingsprocessen te automatiseren. Als je manieren wilt vinden om een op maat gemaakt voorraadbeheersysteem te ontwikkelen, kun je scripts ontwikkelen die je vervolgens kunt uitvoeren met onze PiControl-app via PiCockpit.

Dit leidt tot een efficiënter beheer van de toeleveringsketen en vermindert het risico op stock-outs of te grote voorraden.

4. Geautomatiseerde teststations:

Het bouwen van geautomatiseerde teststations met Raspberry Pi maakt een snelle en nauwkeurige beoordeling van gefabriceerde componenten mogelijk. Dit soort teststations komt ook voor in de video van Jeff Geerling hierboven.

Dit zorgt ervoor dat producten voldoen aan vooraf gedefinieerde criteria voordat ze verder gaan in het productieproces, waardoor de algehele productkwaliteit verbetert.

5. Energiebewaking en -beheer:

Je kunt ook een Raspberry Pi gebruiken om energiemonitoringsystemen die het energieverbruik over verschillende productieprocessen.

Met deze gegevens kunnen bedrijven energie-inefficiënties identificeren, het gebruik optimaliseren en duurzame praktijken implementeren. U kunt ook mogelijke CO2-nulopties voor uw productieproces onderzoeken.

Productie

Als je benieuwd bent naar de energiekosten van een Raspberry Pi zelf, kun je onze Pi stroomkosten calculator. Het is een gratis en snel hulpmiddel om je energiekosten te berekenen met een Raspberry Pi.

6. Veiligheidssystemen voor werknemers:

Een bedrijf kan de veiligheid van werknemers verbeteren met Raspberry Pi door systemen te ontwikkelen die omgevingsfactoren controleren, zoals temperatuur, vochtigheid en luchtkwaliteit.

Hier kan een andere PiCockpit App van pas komen. Onze BME688 LuchtMeter App meet temperatuur, vochtigheid, luchtdruk en luchtkwaliteit binnenshuis.

7. Productielijnautomatisering:

Een paar maanden geleden, SB Components Ltd is een Kickstarter gestart voor PiArm - een robotarm met Raspberry Pi. Je kunt een Raspberry Pi gebruiken om allerlei taken in de productielijn te automatiseren, waaronder het besturen van robotarmen, transportbanden en andere machines.

Dit leidt tot meer efficiëntie, lagere arbeidskosten en minder fouten bij repetitieve taken.

8. Apparatuur op afstand bewaken:

Apparatuur op afstand bewaken is naar mijn mening een van de meest voor de hand liggende voordelen van het in productie nemen van een Raspberry Pi.

Hierdoor kunnen technici en managers de gezondheid van machines in de gaten houden, waarschuwingen ontvangen voor mogelijke problemen en problemen oplossen zonder fysiek aanwezig te zijn op de fabrieksvloer.

Je kunt ook een Raspberry Pi-camera gebruiken om de apparatuur tijdens het streamen in de gaten te houden.

9. Trainingssimulatoren:

Raspberry Pi kan trainingssimulatoren voor productieprocessen aandrijven. Trainingssimulatoren zijn een belangrijk onderdeel om nieuwe werknemers een risicovrije omgeving te bieden waarin ze kunnen leren hoe ze hun werk goed moeten doen.

Deze simulators bieden een kosteneffectieve en veilige omgeving voor het trainen van nieuwe werknemers, waardoor de leercurve wordt verkort en de kans op fouten op de echte productievloer wordt geminimaliseerd.

Als je bedrijf een virtuele omgeving wil om mensen te trainen, kun je een Raspberry Pi gebruiken als veel goedkoper alternatief om de virtuele fabriek te laten draaien.

En tot slot is het laatste topgebruik voor een Raspberry Pi in de productie:

10. Aangepaste mens-machine-interfaces (HMI's):

A Mens-machine-interface is eenvoudigweg een bedieningspaneel of display waarmee mensen machines eenvoudig kunnen beheren en controleren.

Veel bedrijven ontwikkelen tegenwoordig aangepaste HMI's met Raspberry Pi om intuïtieve bedieningsinterfaces te bieden voor operators op de fabrieksvloer. Dit maakt het zowel eenvoudiger als veel efficiënter voor operators om bij te houden wat verschillende machines aan het doen zijn.

Het belangrijkste is dat het menselijke fouten bij het bijhouden van alles voorkomt.

Tot slot maken HMI's eenvoudige interactie met complexe machines mogelijk, wat bijdraagt aan een hogere productiviteit en een kortere trainingstijd.

Conclusie

De veelzijdigheid en betaalbaarheid van de Raspberry Pi hebben er natuurlijk voor gezorgd dat het een game-changer is geworden in de productie-industrie.

Als je Raspberry Pi nodes gebruikt in de productie, kijk dan eens naar PiCockpit en ontdek hoe we uw productie kunnen verbeteren.

Je kunt je met één klik aanmelden en het is gratis voor maximaal 5 Raspberry Pi nodes:

Van het stroomlijnen van productieprocessen tot het verbeteren van de veiligheid van werknemers en het mogelijk maken van real-time gegevensanalyse, de toepassingen van Raspberry Pi in de productie zijn divers en invloedrijk.

Laat een reactie achter