10 användningsområden för en Raspberry Pi inom tillverkningsindustrin

Tillkomsten av prisvärda och mångsidiga enkortsdatorer, som Raspberry Pi, har lett till en revolution inom olika branscher. Denna revolution är kanske mest uppenbar inom själva tillverkningsindustrin.

Dessa kompakta enheter, som ursprungligen utformades för utbildningsändamål, har hittat en mängd olika tillämpningar på fabriksgolvet. Till och med Raspberry Pi-noder används i produktionsprocessen, vilket Jeff Geerling visar i den här videon:

Så i det här blogginlägget ska jag utforska de 10 bästa användningsområdena för Raspberry Pi inom tillverkning, och visa hur dessa små men kraftfulla enheter förändrar hur företag hanterar sina produktionsprocesser.

De 10 vanligaste användningsområdena

1. Industriella IoT-gateways:

Raspberry Pi-noder fungerar utmärkt som Industriell Internet of Things (IIoT), som ansluter tillverkningsutrustning till internet för realtidsövervakning och dataanalys.

Eftersom en Raspberry Pi är både liten och tålig är den det bästa alternativet för många IIoT-lösningar. Och genom att föra in IIoT i tillverkningen kan företagen förbättra sitt beslutsfattande, förebyggande underhåll och övergripande processoptimering.

2. System för kvalitetskontroll:

Genom att implementera algoritmer för bildigenkänning och maskininlärning på Raspberry Pi kan man utveckla kostnadseffektiva system för kvalitetskontroll. För några månader sedan skrev jag om Google Coral USB Acceleratorsom du kan koppla ihop med en Raspberry Pi för just dessa ändamål.

Tillverkning

Dessa system kan identifiera defekter och säkerställa att endast produkter som uppfyller specificerade standarder rör sig längs produktionslinjen, vilket du kan se i Jeff Geerling-videon ovan.

3. Lagerhantering:

Raspberry Pi kan integreras i system för lagerhantering för att övervaka lagernivåer, spåra tillgångar och automatisera återbeställningsprocesser. Om du vill hitta sätt att utveckla ett anpassat lagerhanteringssystem kan du utveckla skript som du sedan kan köra med vår PiControl-app via PiCockpit.

Detta leder till en effektivare hantering av leveranskedjan och minskar risken för lagerbrist eller överlager.

4. Stationer för automatiserad testning:

Genom att bygga automatiserade teststationer med Raspberry Pi kan man snabbt och korrekt utvärdera tillverkade komponenter. Den här typen av teststationer visas också i Jeff Geerlings video ovan.

Detta säkerställer att produkterna uppfyller fördefinierade kriterier innan de går vidare i produktionsprocessen, vilket förbättrar den övergripande produktkvaliteten.

5. Övervakning och förvaltning av energi:

Du kan också använda en Raspberry Pi för att skapa system för energiövervakning som mäter energiförbrukningen över olika tillverkningsprocesser.

Med hjälp av dessa data kan företagen identifiera ineffektiva energilösningar, optimera användningen och införa hållbara metoder. Du kan också utforska potentiella koldioxidneutrala alternativ för din tillverkningsprocess.

Tillverkning

Om du är nyfiken på energikostnaderna för en Raspberry Pi kan du kolla in vår Pi-kostnadskalkylator för strömförsörjning. Det är ett gratis och snabbt verktyg för att beräkna dina energikostnader med en Raspberry Pi.

6. Säkerhetssystem för arbetstagare:

Ett företag kan förbättra arbetarnas säkerhet med Raspberry Pi genom att utveckla system som övervakar miljöförhållanden, t.ex. temperatur, luftfuktighet och luftkvalitet.

Här kan en annan PiCockpit-app komma väl till pass. Vår BME688 App för luftmätare mäter temperatur, luftfuktighet, lufttryck och inomhusluftens kvalitet.

7. Automatisering av produktionslinjer:

För några månader sedan, SB Components Ltd startade en Kickstarter för PiArm - en Raspberry Pi-driven robotarm. Du kan faktiskt använda en Raspberry Pi för att automatisera alla typer av uppgifter inom produktionslinjen, inklusive styrning av robotarmar, transportband och andra maskiner.

Detta leder till ökad effektivitet, minskade arbetskostnader och minimerade fel i repetitiva uppgifter.

8. Fjärrövervakning av utrustning:

Fjärrövervakning av utrustning är en av de mest uppenbara fördelarna med att använda en Raspberry Pi i tillverkningen, enligt min mening.

På så sätt kan ingenjörer och chefer hålla ett öga på maskinhälsan, få varningar om potentiella problem och utföra felsökning utan att vara fysiskt närvarande på fabriksgolvet.

Du kan också använda en Raspberry Pi-kamera för att hålla ett öga på utrustningen via stream.

9. Simulatorer för utbildning:

Raspberry Pi kan driva utbildningssimulatorer för tillverkningsprocesser. Utbildningssimulatorer är en viktig del i att ge nyanställda en riskfri miljö där de kan lära sig att utföra sitt jobb på ett bra sätt.

Dessa simulatorer ger en kostnadseffektiv och säker miljö för utbildning av nya medarbetare, vilket förkortar inlärningstiden och minimerar risken för fel på det faktiska produktionsgolvet.

Om ditt företag vill ha en virtuell miljö för att utbilda människor kan du använda en Raspberry Pi som ett mycket billigare alternativ för att driva den virtuella anläggningen.

Och slutligen, den sista toppanvändningen för en Raspberry Pi inom tillverkningsindustrin är:

10. Kundanpassade gränssnitt mellan människa och maskin (HMI):

A Gränssnitt mellan människa och maskin är helt enkelt en kontrollpanel eller display som gör det enkelt att hantera och övervaka maskiner.

Många företag utvecklar idag anpassade HMI:er med Raspberry Pi för att tillhandahålla intuitiva kontrollgränssnitt för operatörer på fabriksgolvet. Det gör det både enklare och mycket effektivare för operatörerna att hålla reda på vad olika maskiner gör.

Viktigast av allt är att det förhindrar mänskliga fel i spårningen av allt.

Slutligen gör HMI det enkelt att interagera med komplexa maskiner, vilket bidrar till ökad produktivitet och kortare utbildningstid.

Slutsats

Raspberry Pis mångsidighet och överkomliga pris har naturligtvis gjort den till en stor förändring inom tillverkningsindustrin.

Om du använder Raspberry Pi-noder i tillverkningsindustrin kan du kolla in PiCockpit och se hur vi kan förbättra din produktion.

Du kan registrera dig med ett klick och det är gratis för upp till 5 Raspberry Pi-noder:

Raspberry Pi kan användas för allt från att effektivisera produktionsprocesser till att förbättra arbetarnas säkerhet och möjliggöra dataanalys i realtid - tillämpningarna inom tillverkningsindustrin är många och betydelsefulla.

Lämna en kommentar