Δωρεάν αναβάθμιση: GHz αντί για 1,5 GHz

Το Raspberry Pi αύξησε επίσης την ταχύτητα ρολογιού για πολλά Raspberry Pi 4 στα 1,8GHz με την εισαγωγή του Raspberry Pi OS Bullseye!

Αυτό σημαίνει 20% περισσότερες επιδόσεις για την ίδια τιμή 🙂

Η αναβάθμιση φέρνει το Pi 4 στην ταχύτητα ρολογιού του Pi 400, το οποίο ήταν προηγουμένως το ταχύτερο μοντέλο Raspberry Pi.

Ποια Raspberry Pi 4 υποστηρίζουν τη νέα συχνότητα ρολογιού:

Αυτά τα τρία μικρά συστατικά μοιάζουν με ένα "χαμόγελο", όπως παρατήρησε η συνάδελφός μας Stephie. Ένα smiley για την υψηλότερη συχνότητα ρολογιού - εύκολο να το θυμάστε 🙂

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν;

Πρέπει να τρέχετε το Raspberry Pi OS "Bullseye" (την τελευταία έκδοση).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι κάρτες microSD που αποστέλλουμε αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να περιέχουν εικόνες Buster, καθώς το Bullseye κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα!

Σε αυτή την περίπτωση, σας συνιστούμε να αντικαταστήσετε το σύστημα χρησιμοποιώντας το Raspberry Pi OS Installer.

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το Pi σας περιέχει τα πρόσθετα εξαρτήματα που απαιτούνται για την εκτέλεση του Bullseye.

Πώς μπορώ να ελέγξω το Pi μου μέσω λογισμικού;

Πρόκειται για την αναθεώρηση 1.4 του μοντέλου 4B.

Τα Raspberry Pis έχουν κωδικούς αναθεώρησης. Οι σχετικοί κωδικοί αναθεώρησης είναι:

b03114 (2GB)
c03114 (4GB)
d03114 (8GB)

Σημείωση: το Pi 4/8GB έχει προς το παρόν μόνο την αναθεώρηση 1.4, οπότε όλα τα Pi 4/8GB είναι συμβατά.

Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή για να διαβάσετε την αναθεώρηση:

cat /proc/cpuinfo

Δώστε προσοχή στις τρεις τελευταίες γραμμές, υπάρχει μια καταχώρηση για την αναθεώρηση παρακάτω.

Είναι πιο βολικό στη χρήση PiCockpit και το Εφαρμογή PiDoctor αν χρησιμοποιείτε ήδη το PiCockpit, αντί να πληκτρολογείτε χειροκίνητα τις εντολές:


Με τη βοήθεια της PiCockpit μπορείτε να ελέγξετε την αναθεώρηση του Raspberry Pi 4 σας απευθείας στο περιβάλλον εργασίας ιστού.. Το PiCockpit είναι δωρεάν για έως και 5 Raspberry Pis.

Εδώ είναι ένα λίστα με όλους τους γνωστούς κωδικούς αναθεώρησης του Raspberry Pi

Το φόντο του ρολογιού αυξάνεται:

Αυτά τα πρόσθετα εξαρτήματα μπορούν να τροφοδοτήσουν το Raspberry Pi SoC με σταθερή τάση που απαιτείται για τις μέγιστες επιδόσεις.

Με το Pi 4 / 8 GB, αυτά υπήρχαν στην πλακέτα από την αρχή λόγω της μνήμης RAM και των απαιτήσεων ισχύος της. Σε άλλα Raspberry Pis (Pi 4 / 2 GB και Pi 4 / 4 GB), το Raspberry Pi έχει προσαρμόσει το σχεδιασμό του ώστε να επιτρέπει αυτή την αύξηση της απόδοσης.

Το buyzero.de προμηθεύει Raspberry Pi 4 που υποστηρίζουν ήδη 1,8 GHz;

Ναι!

Προμηθεύουμε την τελευταία Pi 4 / 4 GB και Pi 4 / 8 GB που λαμβάνουμε από το Raspberry Pi. Αυτό θα πρέπει να περιέχει τα απαραίτητα εξαρτήματα ("το χαμόγελο") και να υποστηρίζει το ρολόι 1,8GHz - αν υπάρχουν προβλήματα σχετικά με αυτό, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας - θα ανταλλάξουμε φυσικά τις συσκευές που έχουν παραγγελθεί από σήμερα (19.11.21) και εξακολουθούν να περιέχουν τα παλιά τσιπ.

Μόλις ανοίξαμε μια συσκευή και ελέγξαμε για εσάς ότι το "smiley" είναι παρόν και ότι το Pi 4 / 4 GB υποστηρίζει το ρολόι 1,8 GHz κάτω από το Bullseye.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι κάρτες microSD που αποστέλλουμε αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να περιέχουν εικόνες Buster, καθώς το Bullseye κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα!

Σε αυτή την περίπτωση συνιστούμε να αντικαταστήσετε το σύστημα χρησιμοποιώντας το Raspberry Pi OS Installer. Διαφορετικά, το Raspberry Pi σας θα παραμείνει στην παλιά συχνότητα ρολογιού (1,5 GHz).

Το Raspberry Pi 4/1 GB δεν αναφέρθηκε στην ενημέρωση, δηλαδή υποθέτω ότι δεν μπορεί να υπερφορτωθεί. Διαθέτουμε ακόμα ένα παλιό απόθεμα του Raspberry Pi 4 / 2 GB - θα ενημερώσουμε αυτή τη δημοσίευση στο ιστολόγιο μόλις εξαντληθεί.

Το άλλο ("παλιό") Raspberry Pi 4

Αλλάξτε το Raspberry Pi 4


Αυτή η εικόνα δείχνει ένα παλιό Pi 4 / 4 GB. Τα εξαρτήματα κοντά στην υποδοχή USB C φαίνονται διαφορετικά εδώ - για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε ένα επιμήκες εξάρτημα με μαύρο περίβλημα αντί για ένα μικρό εξάρτημα.

Σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε επίσης να υπερφορτώσετε το μοντέλο σας χωρίς αυτά τα εξαρτήματα.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό προσθέτοντας την ακόλουθη γραμμή στο αρχείο config.txt:

arm_freq=1800

Βεβαιωθείτε ότι το Pi λειτουργεί με σταθερό τρόπο στη συνέχεια, αν όχι - προσπαθήστε να μειώσετε αυτή τη συχνότητα σε βήματα των 50. Το δικό μας εργαλείο overclocking μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό.

Αφήστε ένα σχόλιο