Gratis uppgradering: Raspberry Pi 4 nu med 1,8 GHz i stället för 1,5 GHz

Raspberry Pi har också ökat klockfrekvensen för många Raspberry Pi 4 till 1,8 GHz i och med introduktionen av Raspberry Pi OS Bullseye!

Det är 20% mer prestanda för samma pris 🙂

Genom uppgraderingen når Pi 4 upp till klockfrekvensen för Pi 400, som tidigare var den snabbaste Raspberry Pi-modellen.

Vilka Raspberry Pi 4 stöder den nya klockfrekvensen?

Dessa tre små komponenter ser ut som en "smiley", som vår kollega Stephie påpekade. En smiley för den högre klockfrekvensen - lätt att komma ihåg 🙂.

Så vad måste du göra?

Du måste köra Raspberry Pi OS "Bullseye" (den senaste versionen).

OBSERVERA: De microSD-kort som vi för närvarande levererar innehåller fortfarande Buster-bilder, eftersom Bullseye släpptes helt nyligen!

I det här fallet rekommenderar vi att du skriver över systemet med hjälp av Raspberry Pi OS Installer.

Du bör också se till att din Pi innehåller de ytterligare komponenter som krävs för att köra Bullseye.

Hur kan jag kontrollera min Pi med hjälp av programvara?

Detta är revision 1.4 av 4B-modellen.

Raspberry Pis har revisionskoder. De tillhörande revisionskoderna är:

b03114 (2GB)
c03114 (4GB)
d03114 (8GB)

Observera: Pi 4/8GB har för närvarande endast revision 1.4, så alla Pi 4/8GB är kompatibla.

Använd följande kommando för att läsa revideringen:

cat /proc/cpuinfo

Lägg märke till de tre sista raderna, det finns en post för revideringen nedan.

Det är bekvämare att använda PiCockpit och PiDoctor-appen om du redan använder PiCockpit, i stället för att manuellt skriva in kommandona:


Med hjälp av PiCockpit kan du kontrollera revisionen av din Raspberry Pi 4 direkt i webbgränssnittet.. PiCockpit är gratis för upp till 5 Raspberry Pis.

Här är en Lista över alla kända Raspberry Pi-revisionskoder

Klockans bakgrund ökar:

Dessa ytterligare komponenter kan förse Raspberry Pi SoC med en stabil spänning som behövs för prestandatopparna.

Med hjälp av Pi 4 / 8 GBDessa fanns med från början på grund av RAM-minnet och dess strömbehov. På andra Raspberry Pis (Pi 4 / 2 GB och Pi 4 / 4 GB) har Raspberry Pi anpassat konstruktionen för att möjliggöra denna prestandaökning.

Levererar buyzero.de Raspberry Pi 4 som redan har stöd för 1,8 GHz?

Ja!

Vi levererar de senaste Pi 4 / 4 GB och Pi 4 / 8 GB som vi får från Raspberry Pi. Den ska innehålla de nödvändiga komponenterna ("smiley") och stödja 1,8 GHz klockan - Om det finns några problem i samband med detta, vänligen kontakta oss. - Vi byter naturligtvis ut enheter som har beställts från och med idag (19.11.21) och som fortfarande innehåller de gamla chipsen.

Vi har just öppnat en enhet och kontrollerat för dig att "smiley" finns och att Pi 4 / 4 GB stöder 1,8 GHz-klockan under Bullseye.

OBSERVERA: De microSD-kort som vi för närvarande levererar innehåller fortfarande Buster-bilder, eftersom Bullseye har släppts helt nyligen!

I det här fallet rekommenderar vi att du skriver över systemet med hjälp av Raspberry Pi OS Installer. Annars kommer din Raspberry Pi att förbli på den gamla klockfrekvensen (1,5 GHz).

Raspberry Pi 4 / 1 GB nämns inte i uppdateringen, dvs. jag antar att den inte kan överklockas. Vi har fortfarande ett gammalt lager av Raspberry Pi 4 / 2 GB - vi kommer att uppdatera det här blogginlägget så snart det är slutsålt.

Den andra ("gamla") Raspberry Pi 4

Alter Raspberry Pi 4


Bilden visar en gammal Pi 4/4 GB. Komponenterna nära USB C-kontakten ser annorlunda ut här - du kan till exempel se en långsträckt komponent med ett svart hölje i stället för en liten komponent.

I många fall kan du även överklocka din modell utan dessa komponenter.

Du kan göra detta genom att lägga till följande rad i config.txt:

arm_freq=1800

Kontrollera att Pi fungerar stabilt efteråt, om inte - försök att minska frekvensen i steg om 50. Vår verktyg för överklockning kan hjälpa dig med detta.

Lämna en kommentar