Gratis upgrade: Raspberry Pi 4 nu met 1.8GHz in plaats van 1.5GHz

Raspberry Pi heeft ook de kloksnelheid voor veel Raspberry Pi 4 verhoogd naar 1.8GHz met de introductie van Raspberry Pi OS Bullseye!

Dat is 20% meer prestatie voor dezelfde prijs 🙂 🙂

De upgrade brengt de Pi 4 op de kloksnelheid van de Pi 400, die voorheen het snelste Raspberry Pi model was.

Welke Raspberry Pi 4 ondersteunt de nieuwe klokfrequentie:

Deze drie kleine componenten zien eruit als een "smiley", zoals onze collega Stephie opmerkte. Een smiley voor de hogere klokfrequentie - gemakkelijk te onthouden 🙂

Dus wat moet je doen?

U moet Raspberry Pi OS "Bullseye" (de laatste versie) draaien.

ATTENTIE: De microSD kaarten die wij momenteel verzenden bevatten nog steeds Buster afbeeldingen, aangezien Bullseye zeer recentelijk is uitgebracht!

In dit geval raden wij u aan het systeem te overschrijven met de Raspberry Pi OS Installer.

U moet er ook voor zorgen dat uw Pi de extra onderdelen bevat die nodig zijn om Bullseye te draaien.

Hoe kan ik mijn Pi via software controleren?

Dit is revisie 1.4 van het 4B-model.

De Raspberry Pis hebben revisie codes. De bijbehorende revisiecodes zijn:

b03114 (2GB)
c03114 (4GB)
d03114 (8GB)

Opmerking: de Pi 4 / 8GB heeft momenteel alleen revisie 1.4, dus alle Pi 4 / 8GB zijn compatibel.

Gebruik het volgende commando om de revisie te lezen:

cat /proc/cpuinfo

Let op de laatste drie regels, daaronder staat een vermelding voor de revisie.

Het is handiger te gebruiken PiCockpit en de PiDoctor app als u PiCockpit al gebruikt, in plaats van de commando's handmatig in te typen:


Met de hulp van PiCockpit kunt u de revisie van uw Raspberry Pi 4 direct in de webinterface controleren. PiCockpit is gratis voor maximaal 5 Raspberry Pis.

Hier is een lijst van alle bekende Raspberry Pi revisiecodes

De achtergrond van de klok verhoogt:

Deze extra componenten kunnen de Raspberry Pi SoC voorzien van een stabiele spanning die nodig is voor de prestatiepieken.

Met de Pi 4 / 8 GBDeze waren vanaf het begin op het bord aanwezig vanwege het RAM geheugen en de stroomvereisten. Op andere Raspberry Pis (Pi 4 / 2 GB en Pi 4 / 4 GB), heeft Raspberry Pi het ontwerp aangepast om deze toename in prestaties mogelijk te maken.

Levert buyzero.de Raspberry Pi 4's die al 1.8 GHz ondersteunen?

Ja!

Wij leveren de nieuwste Pi 4 / 4 GB en Pi 4 / 8 GB die we ontvangen van Raspberry Pi. Deze moet de nodige componenten bevatten ("de smiley") en de 1.8GHz klok ondersteunen - als er problemen zijn, neem dan contact met ons op - we zullen uiteraard toestellen omruilen die vanaf vandaag (19.11.21) besteld zijn en nog de oude chips bevatten.

We hebben zojuist een apparaat geopend en voor u gecontroleerd of de "smiley" aanwezig is en of de Pi 4 / 4 GB de 1,8 GHz klok onder Bullseye ondersteunt.

OPGELET: De microSD kaarten die wij momenteel verzenden bevatten nog steeds Buster afbeeldingen, aangezien Bullseye pas zeer recent is uitgebracht!

In dit geval raden we aan om het systeem te overschrijven met de Raspberry Pi OS Installer. Anders zal uw Raspberry Pi op de oude klokfrequentie (1,5 GHz) blijven.

De Raspberry Pi 4 / 1 GB werd niet vermeld in de update, d.w.z. ik neem aan dat deze niet kan worden overklokt. We hebben nog een oude voorraad van de Raspberry Pi 4 / 2 GB - we zullen deze blogpost bijwerken zodra deze is uitverkocht.

De andere ("oude") Raspberry Pi 4

Raspberry Pi 4 veranderen


Deze foto toont een oude Pi 4 / 4 GB. De componenten in de buurt van de USB C-connector zien er hier anders uit - u kunt bijvoorbeeld een langwerpig component met een zwarte behuizing zien in plaats van een klein component.

In veel gevallen kun je je model ook overklokken zonder deze onderdelen.

Je kunt dit doen door de volgende regel toe te voegen aan config.txt:

arm_freq=1800

Controleer of de Pi daarna stabiel draait, zo niet - probeer deze frequentie in stappen van 50 te verlagen. Onze overklok-tool zou je daarmee kunnen helpen.

Laat een reactie achter