Paragon Project: Mike Horne's Extreem Mini Cyberdeck

Mike Horne's Mini Cyberdeck Titelafbeelding

Heb je je ooit afgevraagd hoe klein je je computer kunt maken? Nou, Mike Horne is erin geslaagd om er een te maken ter grootte van - hoe kan het ook anders? - een banaan! Het is zijn extreem mini cyberdeck en het is een perfect project om op te nemen in onze Paragon Projects serie!

Mike is erin geslaagd om een volledig cyberdeck in een mini flightcase te plaatsen en heeft het volgende gepost een volledige blogpost op zijn website over het project.

We hebben een aantal cyberdecks laten zien in onze Serie Paragon-projectenMaar als je nieuw bent in de wereld van cyberdecks, dan zijn het meestal draagbare computers die mensen maken met het oog op esthetiek.

Een externe kijk
Krediet: Mike Horne.

Voor dit project is Mike zo vriendelijk geweest om een overzicht te geven van de hardware en software die hij heeft gebruikt bij de ontwikkeling van dit extreem mini cyberdeck.

Hardware

Het eerste wat je nodig hebt is een Raspberry Pi Zero 2 WWant daar draait het cyberdeck in de kern op. Mike besloot die aan te sluiten op een LiPo-batterij.

Mike gebruikte ook een Pimoroni EnviroDit is een BME280 sensor die warmte en luchtkwaliteit kan detecteren. Door wat vindingrijkheid besloot Mike om zijn Enviro+ te gebruiken om de Pi van stroom te voorzien.

Nadat je dat allemaal hebt aangesloten op een 5″ LCD-scherm van WaveshareMike stelde toen vast dat het nodig was om het scherm tot op het deksel te boren om alles goed te kunnen monteren.

In de blogpost beschrijft Mike de zoektocht naar een werkend toetsenbord voor het cyberdeck. Uiteindelijk ontdekte Mike dat Bluetooth niet zo betrouwbaar was als een 2,4GHz-toetsenbord - geen verrassing dus.

Cyberdeck met banaan voor schaal
Krediet: Mike Horne.

Dacht je dat ik overdreef over hoe klein dit cyberdeck is?

Dat maakt het perfect voor op reis en perfect voor hacken!

Software

Een cyberdeck als dit is niet alleen fantastisch om een draagbaar werkstation te hebben, het is ook fantastisch voor specifieke projecten.

Je zou dit bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor penetratietesten of andere (ethische) hackactiviteiten. Mike koos inderdaad voor Kali Linux (de beste vriend van hackers).

Je kunt de GitHub hier, waar Mike de code voor het project heeft geüpload. Je hebt Python 3.6 of nieuwer nodig om de code uit te voeren, maar het idee is dat het twee verschillende modi biedt.

Modus A geeft je alles van de Enviro - warmte, luchtkwaliteit, enz. Modus B geeft je de statistieken van de CPU.

Natuurlijk moet ik hier vermelden dat Je kunt ook PiCockpit gebruiken om al deze informatie te controlerenwat een volledig gratis service zou zijn voor maximaal vijf van deze cyberdecks!

Maar zelfs zonder PiCockpit zal dit project je cyberdeck-behoeften zeker dienen!

Een intern beeld van het Cyberdeck
Krediet: Mike Horne.

Conclusie

Zoals alle projecten van Mike ben ik dol op de creativiteit en het praktische aspect van dit uiterst mini cyberdeck.

In de wereld van cyberdecks zijn er mensen die hun cyberdeck-koffers maken met 3D-printers en mensen die hun koffers maken met geprefabriceerde spullen. (Maar meestal gebruiken mensen natuurlijk beide).

Mijn favoriete cyberdeck-projecten zijn die met geprefabriceerde behuizingen.

Als je meer details wilt over Mike's reis om dit cyberdeck te maken, kun je zijn blogpost over het cyberdeck bekijken hier.

En, zoals altijd, als je meer Paragon Projecten wilt zien, kun je klikken op hier.

Waar zou je naartoe gaan met een superklein cyberdeck?

Laat een reactie achter