Σχέδιο Paragon: Το 8-bit πληκτρολόγιο

Το πληκτρολόγιο 8-Bit Εικόνα τίτλου

Πιθανόν να έχετε ακούσει τη φράση: "Εργαστείτε πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά". Αλλά αν είστε λάτρης των ηλεκτρονικών, τότε ξέρετε ότι όλοι μας ζούμε με τη φράση: "Δουλέψτε σκληρότερα αν είναι πιο διασκεδαστικό". Με αυτό κατά νου, αυτό το έργο είναι ατελείωτη διασκέδαση - είναι ένα πληκτρολόγιο 8-bit.

Ο Masaya Hanaka, ο οποίος χρησιμοποιεί το όνομα HIGEDARUMA στο Hackaday, έφτιαξε αυτό το έργο και το ανέβασε για να το εκτιμήσουν όλοι.

Πληκτρολόγιο 8-bit
Πίστωση: Masaya Hanaka.

Αν θέλετε να μάθετε τον κώδικα ASCII, τότε αυτό είναι σίγουρα το κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς.

Υλικό

Για ένα έργο όπως αυτό, προφανώς θα χρειαστείτε μια θήκη κάποιου είδους. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα ξύλινα σχήματα που ο Masaya είχε την καλοσύνη να συμπεριλάβει. Ή θα μπορούσατε να αναπτύξετε μια άλλη θήκη μόνοι σας.

Θα ήθελα να το δω αυτό σε κάποιο είδος παλιάς θήκης ηλεκτρονικών συσκευών.

Θα χρειαστείτε επίσης οκτώ κλειδοδιακόπτες, μία κλειδαριά και δύο κουμπιά. Με τους διακόπτες, την κλειδαριά πλήκτρων και τα κουμπιά, έχετε πρόσβαση σε όλα τα γράμματα, τους αριθμούς και τα σύμβολα ενός τυπικού πληκτρολογίου.

Επιπλέον, το πληκτρολόγιο 8-bit σας δίνει επίσης τα πλήκτρα ctrl, alt, delete, enter και shift - όπως ακριβώς θα περιμένατε.

Παρόλο που η αρχική εγκατάσταση χρησιμοποιούσε ένα Raspberry Pi Pico W και μια προσαρμοσμένη πλακέτα κυκλώματος, ο Masaya αποφάσισε να αλλάξει τα πράγματα. Στην καρδιά αυτού του πληκτρολογίου βρίσκεται τώρα ένα ESP32-WROOM, στο οποίο συνδέονται οι διακόπτες.

Ο Masaya είχε επίσης την καλοσύνη να συμπεριλάβει το διάγραμμα του κυκλώματος, ώστε να μπορείτε να τα συναρμολογήσετε όλα μόνοι σας!

Διάγραμμα κυκλώματος πληκτρολογίου 8-bit
Πίστωση: Masaya Hanaka.

Λογισμικό

Για αυτό το έργο, ο Masaya έχει τρέξει τα πάντα μαζί με ένα αρχείο .ino και ένα αρχείο config.h, τα οποία είναι διαθέσιμα στο το αποθετήριο GitHub του έργου.

8-bit πληκτρολόγιο γραφής C
Πίστωση: Masaya Hanaka.

Συμπέρασμα

Τώρα μπορείτε να εντυπωσιάσετε τους πάντες με τη γνώση του ASCII και το σούπερ μοναδικό 8-bit πληκτρολόγιό σας.

Αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να δείτε τη σελίδα του Hackaday εδώ.

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα έργα όπως αυτό, τότε θα πρέπει να ελέγξετε το τα άλλα μας έργα Paragon.

Όπως ανέφερα παραπάνω, παρόλο που μου αρέσει η ξύλινη μορφή αυτού του πληκτρολογίου, νομίζω ότι θα φαινόταν πολύ ωραίο σε μια παλιά θήκη ηλεκτρονικών συσκευών. Πώς θα τροποποιούσατε αυτό το έργο;

Αφήστε ένα σχόλιο