Paragon Project: Het 8-Bit Toetsenbord

Het 8-bits toetsenbord Titelafbeelding

Je hebt vast wel eens gehoord van de uitdrukking "Werk slimmer, niet harder". Maar als je een elektronicaliefhebber bent, dan weet je dat we allemaal leven volgens de uitdrukking "Werk harder als het leuker is". Met dat in gedachten is dit project eindeloos leuk - het is een 8-Bit Keyboard.

Masaya Hanaka, die op Hackaday de naam HIGEDARUMA draagt, heeft dit project samengesteld en geüpload voor iedereen om te waarderen.

8-bits toetsenbord
Krediet: Masaya Hanaka.

Als je ASCII-code onder de knie wilt krijgen, dan is dit zeker het project voor jou.

Hardware

Voor een project als dit heb je natuurlijk een soort koffer nodig. Je kunt de houten schema's gebruiken die Masaya zo vriendelijk is geweest bij te voegen. Of je kunt zelf een andere koffer ontwikkelen.

Ik zou dit graag zien in een soort oude elektronicakast.

Je hebt ook acht toetsschakelaars, een toetsvergrendeling en twee toetsen nodig. Met de schakelaars, de toetsvergrendeling en de knoppen heb je toegang tot alle letters, cijfers en symbolen op een standaard toetsenbord.

Verder heb je met het 8-Bit Keyboard ook ctrl, alt, delete, enter en shift - precies zoals je zou verwachten.

Hoewel de oorspronkelijke opzet gebruik maakte van een Raspberry Pi Pico W en een aangepaste printplaat, besloot Masaya om de dingen te veranderen. Het hart van dit toetsenbord is nu een ESP32-WROOM, waarop de schakelaars zijn aangesloten.

Masaya is ook zo vriendelijk geweest om het schakelschema mee te sturen, zodat je alles zelf in elkaar kunt zetten!

8-bit toetsenbord schakelschema
Krediet: Masaya Hanaka.

Software

Voor dit project heeft Masaya alles samengevoegd met een .ino bestand en een config.h bestand, die beide beschikbaar zijn op de GitHub repository van het project.

8-bits toetsenbord schrijven C
Krediet: Masaya Hanaka.

Conclusie

Nu kun je iedereen imponeren met je beheersing van ASCII en je super unieke 8-Bit Keyboard.

Als je meer details wilt, kun je de Hackaday pagina bekijken hier.

Als je meer van dit soort projecten wilt zien, kijk dan eens op onze andere Paragon-projecten.

Zoals ik hierboven al zei, hoewel ik hou van de houten vorm voor dit toetsenbord, denk ik dat dit er echt cool uit zou zien in een oude elektronicakast. Hoe zou jij dit project aanpassen?

Laat een reactie achter