Σχέδιο Paragon: Pi: Ένας κήπος με Raspberry Pi

Εικόνα τίτλου κήπου Raspberry Pi

Θέλετε να μπορείτε να ποτίζετε τον κήπο σας εξ αποστάσεως; Τότε αυτό είναι το έργο για εσάς! Πρόκειται για μια ολόκληρη πλατφόρμα άρδευσης που μπορείτε να ελέγχετε με το τηλέφωνο, το tablet ή τον φορητό σας υπολογιστή! Χρησιμοποιώντας ένα Raspberry Pi, ο κήπος σας τίθεται εξ ολοκλήρου υπό τον έλεγχό σας.

Αυτό προέρχεται από τον Dan-in-CA στο GitHub. Μπορείτε να βρείτε το αποθετήριο στο GitHub εδώ. Ονομάζεται "SIP", όπως λέγεται η "βιώσιμη πλατφόρμα άρδευσης", και είναι ένα από τα πιο ωραία έργα Raspberry Pi που έχω δει ποτέ.

Ρύθμιση SIP
Πίστωση: RandyBryant.

Είναι υπό τη Γενική Άδεια Δημόσιας Χρήσης GNU, οπότε είναι πλήρως ανοιχτού κώδικα, πλήρως τροποποιήσιμο. Και, το καλύτερο από όλα, έχει μια πραγματικά ζωντανή κοινότητα συμβάλλοντας σε αυτό.

Υλικό

Το έργο αυτό επικεντρώνεται σε ένα Raspberry Pi. Μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε Pi που έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένου του Raspberry Pi Zero, όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω φωτογραφία.

Αν και, δεν νομίζω ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη ρύθμιση με ένα Pico W. Θα ήμουν ενθουσιασμένος αν αποδεικνυόταν ότι κάνω λάθος!

Πράγματι, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα καλύτερο έργο για ένα Raspberry Pi 3 πάνω από ένα Βατόμουρο 4, για παράδειγμα, επειδή το Raspberry Pi 4 μπορεί να ζεσταθεί υπερβολικά ανάλογα με τη διαμόρφωση του κήπου σας.

Το Raspberry Pi είναι αυτό που θα τρέξει απευθείας το SIP. Από εκεί, θα πρέπει να το συνδέσετε με μια πλακέτα ρελέ 4, 6 ή 8 καναλιών. Η πλακέτα ρελέ

Όπως έγραψε ένα άτομο στο φόρουμ SIP, "Χρησιμοποίησα τα πρώτα 6 ρελέ για τους 6 υπάρχοντες σταθμούς στην υπάρχουσα διαμόρφωση άρδευσης. Χρησιμοποίησα το 7ο ρελέ ως Master για την κοινή γραμμή 24VAC, έτσι ώστε τα σωληνοειδή να είναι πλήρως απομονωμένα από τον μετασχηματιστή 24VAC όταν δεν ενεργοποιούνται".

Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια πλακέτα καταχωρητή μετατόπισης.

Πίστωση: DrLabel.

Σε αυτή τη διάταξη, για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε ένα Raspberry Pi Zero W επάνω αριστερά, μια πλακέτα ρελέ 6 καναλιών στο κάτω μέρος και έναν μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος 24V επάνω αριστερά. Επιπλέον, υπάρχει ένας μετατροπέας υποβιβασμού DC-DC για τη μετατροπή της εξόδου σε χαμηλότερη τάση για το Raspberry Pi και την πλακέτα ρελέ.

Λογισμικό

Από την πλευρά του λογισμικού, το SIP εκτελεί ουσιαστικά έναν τοπικό ιστότοπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την παρακολούθηση και τον έλεγχο του κήπου σας. Δεν είναι εντελώς διαφορετικό από το PiCockpit, στην πραγματικότητα!

Αλλά ενώ το PiCockpit σας επιτρέπει να ελέγχετε το Raspberry Pi σας, το SIP σας επιτρέπει να ελέγχετε τον κήπο σας. με το Raspberry Pi σας.

Βασίζεται σε HTML Get και MQTT ως τρόπος διασύνδεσης των συσκευών.

Και επειδή γίνεται μέσω μιας διεπαφής ιστού, μπορείτε εύκολα να εκτελέσετε το SIP σε ένα πρόγραμμα περιήγησης σε ένα τηλέφωνο, φορητό υπολογιστή ή tablet.

Διεπαφή χρήστη SIP
Πίστωση: RandyBryant.

Η διαδικασία εγκατάστασης είναι επίσης εξαιρετικά απλή.

Πρώτα, πρέπει να κάνετε flash του Raspberry Pi OS Lite σε μια κάρτα SD. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το Git και να κλωνοποιήσετε το αποθετήριο GitHub στο Raspberry Pi. Στη συνέχεια, εκτελείτε το αρχείο sip.py στο αποθετήριο και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε!

Μπορείτε να βρείτε λεπτομερείς οδηγίες για την εγκατάσταση εδώ.

Συμπέρασμα

Δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να ζητήσετε από τους γείτονές σας να ποτίσουν τα φυτά σας όσο λείπετε από την πόλη!

Πρέπει να δώσω ένα τεράστιο μπράβο στον Dan που έβαλε αυτό το έργο μαζί, το ανέβασε για όλους και πραγματικά δημιούργησε μια παγκόσμια κοινότητα γύρω από την πλατφόρμα βιώσιμης άρδευσης.

Και, αφού τα έχετε όλα αυτά, μπορείτε επίσης να γίνετε μέλη του τα φόρουμ SIP και μείνετε ενημερωμένοι με την κοινότητα! Τα μέλη κάνουν ερωτήσεις, μοιράζονται τις ιδέες τους και ανεβάζουν φωτογραφίες από τις κατασκευές τους με SIP.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τον κωδικό, επισκεφθείτε το site το αποθετήριο GitHub, το οποίο έχει όλο τον κώδικα και την τεκμηρίωση για το έργο.

Εν τω μεταξύ, φροντίστε να δείτε περισσότερα Paragon Projects εδώ!

Πώς θα το ρυθμίζατε αυτό; Ποια φυτά έχετε στον κήπο σας;

Σχολιάστε παρακάτω!

4 Σχόλια

  1. Freedom στις Σεπτέμβριος 30, 2023 στις 7:25 πμ

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Βλέπω ότι είναι όλα σε πλαστικό περίβλημα, αλλά τεχνικά αυτοί οι μετασχηματιστές Hammond πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε μεταλλικά κουτιά, έτσι ώστε ο εισερχόμενος αγωγός γείωσης 120VAC να μπορεί επίσης να γειωθεί. Νομίζω ότι είναι πιθανώς αυτό εδώ:
    https://www.hammfg.com/files/parts/pdf/BD2G.pdf

    Διαφορετικά, εάν ο μετασχηματιστής έχει εξωτερικό ή εσωτερικό βραχυκύκλωμα, θα μπορούσε να τεθεί υπό τάση (συμπεριλαμβανομένου του ότι το κάλυμμα είναι ανοιχτό και μπορεί να αγγιχτεί σωματικά = ΣΟΚ), ή με μερική/διαλείπουσα επαφή θα μπορούσε να συνεχίσει να σπινθηροβολεί και να προκαλέσει πυρκαγιά.

    ΥΠΟΘΕΣΗ: Πολύ απίθανο γεγονός για βραχυκύκλωμα, αλλά οι αγωγοί γείωσης ασφαλείας υπάρχουν για κάποιο λόγο και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται. Αν οι άνθρωποι δεν το θέλουν, αυτό είναι μια κακή επιλογή. Αλλά το καλύτερο είναι να τους δείξουν εξαρχής τον σωστό τρόπο.

    ΕΜΠΙΣΤΩΣΗ: Κατά τα άλλα, καλή δουλειά σε αυτό το έργο!

    • Adam στις Οκτώβριος 9, 2023 στις 10:38 πμ

      Ευχαριστώ για το σχόλιο!

  2. Thorquemado στις Οκτώβριος 1, 2023 στις 1:00 πμ

    Gran desperdicio de recursos para algo tan básico, con una raspberry y un sonoff 4ch puedes controlar eso desde una plataforma domótica completa como es home assistant.

    • Adam στις Οκτώβριος 9, 2023 στις 10:37 πμ

      Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το Raspberry Pi Zero W για τα SIP τους.

Αφήστε ένα σχόλιο