PiCockpit v2.6.0 κυκλοφόρησε

PiCockpit v2.6.0 είναι εδώ 🙂

Διαθέτει μια νέα, φρέσκια εμφάνιση, η οποία ενσωματώνει την κύρια αρχική μας σελίδα με την πραγματική υπηρεσία PiCockpit.

PiCockpit v2.6.0

Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε περισσότερο χώρο - η επιφάνεια της οθόνης σας χρησιμοποιείται με σοφότερο τρόπο.

Ακολουθούν ορισμένοι δείκτες πλοήγησης για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τη νέα έκδοση:

  • Κάντε κλικ στο Λογότυπο PiCockpit στο πάνω αριστερό μέρος για να μεταβείτε στο Pis σας
  • Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Raspberry Pis και το Εργαλείο κράτησης Raspberry Pi απευθείας από τα κουμπιά κάτω από το όνομα της σελίδας
  • Κάντε κλικ στο όνομα χρήστη σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στο προφίλ (το οποίο σας επιτρέπει να προσθέσετε / επεξεργαστείτε τα κλειδιά API, καθώς και να διαγράψετε το λογαριασμό σας στο PiCockpit, αν θέλετε να το κάνετε αυτό).
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Αποσύνδεση για να - το μαντέψατε 🙂 - αποσυνδεθείτε από την εφαρμογή.

Συναρπαστικές αλλαγές κάτω από το καπό: ταχύτητα!

Το PiCockpit χρησιμοποιεί τώρα Cloudflare ως frontend που βλέπει στο Διαδίκτυο.

Αυτό επιτρέπει στο PiCockpit (και ειδικά στο ιστολόγιό μας PiCockpit, το οποίο διαβάζετε αυτή τη στιγμή) να φορτώνει εξαιρετικά γρήγορο σε όλο τον κόσμο. Η μαγεία λειτουργεί με το Cloudflare να αποθηκεύει αντίγραφα σημαντικών αρχείων (JavaScript, CSS, εικόνες κ.λπ.) σε διακομιστές που βρίσκονται πολύ πιο κοντά σε εσάς από τον διακομιστή PiCockpit.

Θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα να μάθω από χρήστες από την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νότια Αμερική και τις ΗΠΑ, πώς επηρεάζει την εμπειρία τους στο PiCockpit. Παρακαλούμε μοιραστείτε την εμπειρία σας σε ένα σχόλιο παρακάτω!

εικόνα από τη NASA

Διορθωμένο σφάλμα του εργαλείου κρατήσεων

Η αλλαγή στο Cloudflare (που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο) διέκοψε για λίγο το Εργαλείο κράτησης Raspberry Pi για νέους χρήστες. Η θέση σας στην ουρά δεν επηρεάστηκε - απλώς δεν ήταν δυνατό να συνδεθείτε/μπείτε στην ουρά για δύο ημέρες.

Αυτό το σφάλμα έχει πλέον διορθωθεί. (Τεχνικό υπόβαθρο για όποιον ενδιαφέρεται: καθώς το Cloudflare είναι ένας αντίστροφος διακομιστής μεσολάβησης, είδαμε τις διευθύνσεις IP τους, οι οποίες προφανώς δεν είναι διευθύνσεις IP καταναλωτών και ως εκ τούτου μπλοκαρίστηκαν από εμάς). Τώρα χρησιμοποιούμε μια επικεφαλίδα που μας στέλνει η Cloudflare για να ελέγξουμε τη διεύθυνση IP σας.

Παρακαλούμε ενημερώστε με στα σχόλια αν υπάρχει κάποια άλλη επίπτωση/πρόβλημα που βλέπετε από τη μετάβαση στο Cloudflare.

Σύνδεσμος εργαλείων DVB T

Είχαμε ένα αίτημα ενός χρήστη για το αρχείο aa-All.txt (το οποίο είναι χρήσιμο για τους Γερμανούς τηλεθεατές DVB-T2, για να μπορούν να βρίσκουν τηλεοπτικούς σταθμούς). Το εργαλείο DVB T Tool έχει αποσυρθεί, αλλά πρόσθεσα μια ανακατεύθυνση στην εφαρμογή, η οποία θα σας επιτρέψει τώρα να κατεβάσετε ένα στατικό αντίγραφο αυτού του αρχείου.

Διαβάστε περισσότερα για τα εργαλεία DVB T Tools και κατεβάστε το aa-All.txt εδώ

Λείπουν γλώσσες;

Θα μπορούσατε να παρατηρήσετε ότι λείπει ο διακόπτης γλώσσας για τα αγγλικά και τα γερμανικά (ο οποίος υπάρχει στην κεντρική σελίδα του PiCockpit που δείχνει τα χαρακτηριστικά του). Αυτό είναι σκόπιμο, καθώς δεν έχει γίνει ακόμα η απαραίτητη εργασία για την προετοιμασία της εναλλαγής γλωσσών σε ολόκληρη την εφαρμογή. Αυτό είναι κάτι για μια μελλοντική έκδοση.

Περισσότερες αλλαγές κάτω από το καπό

Το PiCockpit περνάει από μια αλλαγή στην βάση κώδικα για το frontend, και σταδιακά απομακρύνεται από το παλαιότερο server-side pre-rendering σε μια σύγχρονη εφαρμογή μίας σελίδας. Η σημερινή αλλαγή ήταν ένα σημαντικό επόμενο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση - ως επόμενο βήμα, το προφίλ χρήστη (και τα κλειδιά API) θα μεταφερθούν στον νέο κώδικα, ο οποίος είναι το τελευταίο εναπομείναν κατάλοιπο του παλιού κώδικα.

Αυτό θα επιτρέψει σε ολόκληρη τη σελίδα να είναι πιο ρευστή, χωρίς επαναφορτώσεις του διακομιστή.

Μόλις οριστικοποιηθεί αυτό, θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε για την προσθήκη τρόπων πληρωμής στο PiCockpit, ώστε οι χρήστες που θέλουν να προσθέσουν περισσότερα από πέντε δωρεάν Pis να μπορούν να το κάνουν!

TL;DR: όχι πολλές νέες λειτουργίες στις επόμενες επερχόμενες εκδόσεις, αλλά θα αξίζει τον κόπο μακροπρόθεσμα!

Σας αρέσει η 2.6.0;

Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω τι γνώμη έχετε για τη νέα, ανανεωμένη εμφάνιση και την επιταχυνόμενη ταχύτητα!

Αφήστε ένα σχόλιο