PiCockpit v2.6.0 släppt

PiCockpit v2.6.0 är här 🙂

Den har ett fräscht nytt utseende som integrerar vår huvudsida med den egentliga PiCockpit-tjänsten.

PiCockpit v2.6.0

På så sätt får du mer utrymme - din skärmyta används på ett smartare sätt.

Här är några navigeringsanvisningar för att kunna använda den nya versionen på ett effektivt sätt:

  • Klicka på PiCockpit-logotyp längst upp till vänster för att gå till din Pis
  • Du kan komma åt din Raspberry Pis och Raspberry Pi Reservation verktyg direkt från knapparna under sidans namn
  • Klicka på ditt användarnamn för att få tillgång till profilen (vilket gör att du för närvarande kan lägga till/redigera API-nycklar och även radera ditt PiCockpit-konto om du vill göra det).
  • Klicka på Logga ut för att - du gissade det 🙂 - logga ut ur programmet.

Spännande förändringar under huven: hastighet!

PiCockpit använder nu Cloudflare som en webbplats som vänder sig till Internet.

Detta gör det möjligt för PiCockpit (och särskilt vår PiCockpit-blogg, som du för närvarande läser) att läsa in supersnabbt över hela världen. Magin fungerar genom att Cloudflare lagrar kopior av viktiga filer (JavaScript, CSS, bilder osv.) på servrar som ligger mycket närmare dig än vår PiCockpit-server.

Jag är särskilt intresserad av användare från Australien, Kanada, Sydamerika och USA och hur det påverkar deras upplevelse av PiCockpit. Dela gärna med dig av dina erfarenheter i en kommentar nedan!

bild av NASA

Felet i bokningsverktyget är åtgärdat

Förändringen till Cloudflare (som skedde förra helgen) bröt kortvarigt Raspberry Pi Reservation verktyg för nya användare. Din plats i kön påverkades inte - det var bara inte möjligt att logga in/komma in i kön under två dagar.

Detta fel har nu åtgärdats.. (Teknisk bakgrund för den som är intresserad: eftersom Cloudflare är en omvänd proxy såg vi deras IP-adresser, som uppenbarligen inte är konsumenternas IP-adresser och därför blockerades av oss). Vi använder nu en rubrik som Cloudflare skickar till oss för att kontrollera din IP-adress.

Meddela mig i kommentarerna om det finns några andra effekter/problem som du ser på grund av bytet till Cloudflare.

DVB T-verktyg Länk

En användare bad om att få filen aa-All.txt (som är användbar för tyska DVB-T2-tittare, för att de ska kunna hitta TV-stationer). DVB T Tool har dragits tillbaka, men jag har lagt till en omdirigering till programmet, som nu gör det möjligt att ladda ner en statisk kopia av filen.

Läs mer om DVB T Tools och ladda ner aa-All.txt här

Saknas språk?

Du kan notera att språkomställningen för engelska och tyska saknas (den finns på PiCockpits huvudsida som visar dess funktioner). Detta är avsiktligt, eftersom det nödvändiga arbetet ännu inte har utförts för att förbereda språkväxling i hela programmet. Detta är något för en framtida version.

Fler ändringar under huven framöver

PiCockpit genomgår ett skifte i kodbasen för frontend, och flyttar successivt bort från äldre server-side pre-rendering till en modern applikation med en enda sida. Förändringen i dag var ett stort nästa steg i denna riktning - som nästa steg kommer användarprofilen (och API-nycklarna) att porteras till den nya koden, som är den sista kvarvarande resterna av den gamla koden.

På så sätt kan hela sidan bli mer flytande utan att serverens laddningar behöver göras om.

När detta är klart kommer vi att börja arbeta på att lägga till betalningsmetoder i PiCockpit, så att användare som vill lägga till fler än fem gratis Pis kan göra det!

TL;DR: inte mycket ny funktionalitet i de kommande utgåvorna, men det kommer att vara värt det i längden!

Gillar du 2.6.0?

Låt oss veta i kommentarerna nedan vad du tycker om det nya, uppdaterade utseendet och den snabbare hastigheten!

Lämna en kommentar