PiCockpit v2.6.0 uitgebracht

PiCockpit v2.6.0 is hier 🙂

Het heeft een frisse nieuwe look, die onze hoofdpagina integreert met de eigenlijke PiCockpit-dienst.

PiCockpit v2.6.0

Zo heb je meer ruimte - je schermruimte wordt verstandiger gebruikt.

Hier zijn enkele navigatie-aanwijzingen om de nieuwe versie effectief te kunnen gebruiken:

  • Klik op de PiCockpit-logo linksboven om naar uw Pis te gaan
  • U heeft toegang tot uw Raspberry Pis en de Raspberry Pi reserveringstool rechtstreeks via de knoppen onder de paginanaam
  • Klik op uw gebruikersnaam om het profiel te openen (waarmee u momenteel API-sleutels kunt toevoegen / bewerken, en ook uw PiCockpit-account kunt verwijderen als u dat wilde doen)
  • Klik op Uitloggen om - je raadt het al 🙂 - uit te loggen uit de applicatie.

Spannende veranderingen onder de motorkap: snelheid!

PiCockpit gebruikt nu Cloudflare als internet-facing frontend.

Hierdoor kan PiCockpit (en vooral onze PiCockpit-blog, die u nu leest) laden supersnel over de hele wereld. De magie werkt doordat Cloudflare kopieën van belangrijke bestanden (JavaScript, CSS, afbeeldingen, enz.) opslaat op servers die veel dichter bij u staan dan onze PiCockpit-server.

Ik ben vooral geïnteresseerd in gebruikers uit Australië, Canada, Zuid-Amerika en de VS, hoe dit hun PiCockpit-ervaring beïnvloedt. Deel uw ervaring in een reactie hieronder!

foto door NASA

Bug in reserveringstool opgelost

De verandering naar Cloudflare (die vorig weekend plaatsvond) heeft kortstondig de Raspberry Pi reserveringstool voor nieuwe gebruikers. Uw positie in de wachtrij werd niet beïnvloed - het was gewoon twee dagen lang niet mogelijk om u aan te melden / in de wachtrij te komen.

Deze bug is nu verholpen. (Technische achtergrond voor iedereen die geïnteresseerd is: aangezien Cloudflare een omgekeerde proxy is, zagen wij hun IP-adressen, die uiteraard geen IP-adressen van consumenten zijn en daarom door ons werden geblokkeerd). Wij gebruiken nu een header die Cloudflare ons stuurt om uw IP-adres te controleren.

Laat me in de commentaren weten of er nog andere gevolgen / problemen zijn die je ziet door de overstap naar Cloudflare.

DVB T Tools Link

We hadden een verzoek van een gebruiker om het bestand aa-All.txt te krijgen (dat nuttig is voor Duitse DVB-T2 kijkers, om hen in staat te stellen TV stations te vinden). De DVB T Tool is teruggetrokken, maar ik heb een redirect toegevoegd aan de applicatie, waarmee je nu een statische kopie van dit bestand kunt downloaden.

Lees meer over DVB T Tools en download aa-All.txt hier

Ontbrekende talen?

U zult merken dat de taalswitcher voor Engels en Duits ontbreekt (die wel aanwezig is op de hoofdpagina van PiCockpit die de functies toont). Dit is opzettelijk, omdat het nodige werk nog niet is gedaan om de taalschakeling in de hele applicatie voor te bereiden. Dit is iets voor een toekomstige release.

Meer veranderingen onder de motorkap in het verschiet

PiCockpit ondergaat een verschuiving in de codebase voor de frontend, en gaat geleidelijk weg van de oudere server-side pre-rendering naar een moderne single page applicatie. De verandering van vandaag was een belangrijke volgende stap in deze richting - als volgende stap wordt het gebruikersprofiel (en de API-sleutels) overgezet naar de nieuwe code, het laatste overblijfsel van de oude code.

Hierdoor wordt de hele pagina vloeiender, zonder server reloads.

Zodra dat is afgerond, gaan we werken aan het toevoegen van betalingsmodaliteiten aan PiCockpit, zodat gebruikers die meer dan vijf gratis Pis willen toevoegen dat kunnen doen!

TL;DR: niet veel nieuwe functionaliteit in de komende releases, maar het zal de moeite waard zijn op de lange termijn!

Vind je 2.6.0 goed?

Laat ons hieronder in de reacties weten wat je vindt van het nieuwe, bijgewerkte uiterlijk en de versnelde snelheid!

Laat een reactie achter