Το PiCockpit v2.7.2 κυκλοφόρησε

Το PiCockpit v2.7.2 είναι εδώ, και το περιβάλλον εργασίας είναι ταχύτερο και ομαλότερο για άλλη μια φορά!

Σημαντικό

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αδειάσει την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης / φορτώσετε εκ νέου τη σελίδα, καθώς το PiCockpit απαιτεί νέο κώδικα JavaScript για να εκτελεστεί!

Ενημερώσεις μεταφράσεων

Τα κουμπιά μετάφρασης έχουν ενημερωθεί ώστε να εμφανίζουν την τρέχουσα ενεργή μετάφραση.

Έχει προστεθεί περισσότερη μετάφραση στα γερμανικά, ολόκληρη η περιοχή του προφίλ χρήστη θα πρέπει επίσης να είναι τώρα στα γερμανικά. (Κάντε κλικ στο "Deutsch" για να ενεργοποιήσετε τις γερμανικές μεταφράσεις).

Σημείωση: όταν επαναφορτώνετε τη σελίδα (το πρόγραμμα περιήγησης επαναφορτώνει τη σελίδα), η γλώσσα δεν αποθηκεύεται προς το παρόν. Αυτό θα προστεθεί στην v2.7.3, η επιλογή της γλώσσας σας θα παραμείνει επίσης σε όλες τις συνεδρίες.

Αν εντοπίσετε τμήματα που δεν έχουν μεταφραστεί ακόμα, μπορείτε να το μοιραστείτε στα σχόλια - ή αν μια επιπλέον γλώσσα θα ήταν ιδανική για εσάς.

Σημείωση: Γνωρίζω ότι οι εφαρμογές δεν έχουν μεταφραστεί ακόμη, καθώς και ότι το εργαλείο κράτησης Raspberry Pi έχει μόνο υποτυπώδεις μεταφράσεις. Είναι μια διαδικασία, με κάθε έκδοση του PiCockpit θα προστίθενται περισσότερες μεταφράσεις.

Νέα σύνδεση

Συνεχίζουμε να ανακατασκευάζουμε την εφαρμογή για να μπορέσουμε να ενσωματώσουμε καλύτερα το frontend και να αφαιρέσουμε τις "στατικές" σελίδες από το backend.

Αυτό είναι πιθανώς αυτό που θα παρατηρήσετε πιο έντονα - το νέο παράθυρο σύνδεσης, το οποίο είναι πλέον ενσωματωμένο στην κύρια εφαρμογή και στην εμφάνιση και την αίσθηση της.

Εδώ θα βρείτε επίσης ένα κουμπί για να καταχωρήσετε έναν νέο λογαριασμό, αν είστε νέος στο PiCockpit, και έναν σύνδεσμο για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας σε περίπτωση που τον έχετε ξεχάσει.

Σημείωση: Πρόκειται για την προετοιμασία ενός σημαντικού χαρακτηριστικού ασφαλείας, το οποίο θα υλοποιηθεί πλήρως σε μια επόμενη έκδοση. Με τη σειρά του, αυτό το χαρακτηριστικό ασφαλείας θα επιτρέψει άλλα συναρπαστικά και άνετα χαρακτηριστικά για τα Pis και τα Pico W σας!

Όταν προσθέτετε κλειδιά API, ενημερώνετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή προσθέτετε νέα Pis / Pico W χρησιμοποιώντας τα κουμπιά My Pis Tools, θα σας ζητηθεί ο κωδικός πρόσβασής σας. Αυτό το παράθυρο διαλόγου έχει επίσης ανασχεδιαστεί:

Θα λαμβάνετε επίσης επιβεβαιώσεις, για παράδειγμα όταν πατάτε ακύρωση:

Βελτιωμένη υποστήριξη Pico W (firmware uf2)

Η υποστήριξη του Pico W έχει βελτιωθεί, το υλικολογισμικό είναι πλέον ενημερωμένο και θα πρέπει να αποδίδει καλύτερα.

Θα αφήσω τον Hanno να γράψει το δικό του άρθρο σχετικά με αυτό, καθώς εργαζόταν πάνω σε αυτό, και ένα συναρπαστικό νέο χαρακτηριστικό για το Pico W!

Σημείωση: από τις 11.3.2023, 8:12, φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με την επιδιόρθωση του υλικολογισμικού με τα διαπιστευτήρια WiFi. Το διερευνούμε αυτό και θα κυκλοφορήσουμε σύντομα μια λύση, ελπίζουμε σήμερα.

Ενημέρωση 11.3.2023, 11:35: Αυτό το πρόβλημα έχει επιλυθεί, οφειλόταν στο ότι το πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιούσε ένα παρωχημένο αρχείο προσωρινής αποθήκευσης. (βλ. το τέλος αυτού του άρθρου)

Διάφορα & v2.7.2 screenshot

Ακολουθεί ένα στιγμιότυπο οθόνης της v2.7.2, που δείχνει την επισκόπηση των κλειδιών API στο προφίλ χρήστη.

Επίσης:

  • Ενημερωμένο όνομα προφίλ μετονομασίας για να τεθεί σε ισχύ αμέσως
  • ολοκληρωμένη πλοήγηση μεταξύ του προφίλ χρήστη και της κύριας εφαρμογής - ταχύτερη και ομαλότερη πλοήγηση
  • αφαίρεσε πολύ παλιό κώδικα (συμπεριλαμβανομένων περιττών φύλλων στυλ) - γεγονός που μπορεί να εξηγήσει γιατί το PiCockpit φαίνεται λίγο διαφορετικό τώρα (π.χ. υπογραμμισμένοι σύνδεσμοι κ.λπ.)

Ανυπομονούμε για τα σχόλιά σας, και ανυπομονούμε να κυκλοφορήσει η επόμενη έκδοση με επιπλέον συναρπαστικά χαρακτηριστικά!

11:31 Ενημέρωση: Επίλυση του προβλήματος επιδιόρθωσης του Pico W

Εάν λαμβάνετε το ακόλουθο μήνυμα σφάλματος:

υπήρξε σφάλμα με την κατεβασμένη εικόνα, δεν μπόρεσε να βρεθεί η μαγική συμβολοσειρά για την επιδιόρθωση (ή το ωφέλιμο φορτίο ήταν πολύ μεγάλο)!

Θα πρέπει να κάνετε force-refresh το pcp_mainbundle.js σας

ανοίξτε αυτή τη διεύθυνση URL στο πρόγραμμα περιήγησής σας:

https://picockpit.com/pcp_js/pcp_mainbundle.js

Ctrl + Κάντε κλικ στο κουμπί επαναφόρτωσης.

Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή έκδοση του αρχείου pcp_mainbundle.js, αναζητήστε το αρχείο

cache-control

μέσα σε αυτό το αρχείο - αν δεν μπορείτε να το βρείτε, εξακολουθείτε να έχετε την παλιά έκδοση.

Αυτό θα λύσει τα προβλήματα με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιεί ξεπερασμένα τοπικά πρότυπα εικόνας .UF2, αντί να αντλεί τα νεότερα από το διακομιστή μας όταν δημιουργεί μια νέα εικόνα .UF2 του Pico W.

Εναλλακτικά, το άδειασμα της προσωρινής μνήμης cache του προγράμματος περιήγησής σας θα πρέπει να λειτουργήσει!

1 Σχόλιο

  1. اجاره سیستم کامل صوتی در تهران στις Σεπτέμβριος 15, 2023 στις 11:01 πμ

    شرکت اجاره کو

Αφήστε ένα σχόλιο