PiCockpit v2.7.2 uitgebracht

PiCockpit v2.7.2 is hier, en de interface is weer sneller en soepeler!

Belangrijk

Zorg ervoor dat u de cache van uw browser leegt / de pagina geforceerd herlaadt, want PiCockpit heeft nieuwe JavaScript-code nodig om te kunnen draaien!

Vertaalupdates

De vertaalknoppen zijn bijgewerkt om de huidige actieve vertaling weer te geven.

Er zijn meer Duitse vertalingen toegevoegd, het hele gebruikersprofielgebied zou nu ook in het Duits moeten zijn. (Klik op "Deutsch" om de Duitse vertalingen in te schakelen).

Opmerking: wanneer u de pagina opnieuw laadt (de browser herlaadt de pagina) wordt de taal momenteel niet opgeslagen. Dit zal worden toegevoegd in v2.7.3, uw taalkeuze zal dan ook over sessies heen blijven bestaan.

Als u delen ziet die nog niet vertaald zijn, voel u dan vrij om dit te delen in de opmerkingen - of als een extra taal u goed zou uitkomen.

Opmerking: Ik ben me ervan bewust dat de apps nog niet vertaald zijn, en ook dat de Raspberry Pi Reservation tool slechts rudimentaire vertalingen heeft. Het is een proces, met elke versie van PiCockpit zullen meer vertalingen worden toegevoegd.

Nieuwe aanmelding

Wij blijven de applicatie herbouwen om een betere integratie van de frontend mogelijk te maken, en "statische" pagina's uit de backend te verwijderen.

Dit is waarschijnlijk wat u het meest zal opvallen - het nieuwe inlogscherm, dat nu geïntegreerd is in de hoofdapplicatie en het uiterlijk en de sfeer ervan.

Hier vindt u ook een knop om een nieuwe account te registreren, als u nieuw bent bij PiCockpit, en een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen als u het vergeten bent.

Noot: Dit is ter voorbereiding van een belangrijke beveiligingsfunctie, die in een volgende versie volledig zal worden geïmplementeerd. Deze beveiligingsfunctie zal op haar beurt andere opwindende en comfortabele functies voor uw Pis en Pico W's mogelijk maken!

Wanneer u API-sleutels toevoegt, uw wachtwoord bijwerkt of nieuwe Pis / Pico W's toevoegt met de knoppen Mijn Pis Tools, wordt u om uw wachtwoord gevraagd. Dit dialoogvenster is ook herwerkt:

U krijgt ook bevestigingen, bijvoorbeeld wanneer u op annuleren drukt:

Verbeterde Pico W-ondersteuning (uf2-firmware)

De Pico W ondersteuning is verbeterd, de firmware is nu bijgewerkt en zou beter moeten presteren.

Ik zal Hanno zijn eigen artikel hierover laten schrijven, want daar was hij mee bezig, en een spannende nieuwe functie voor de Pico W!

Noot: vanaf 11.3.2023, 8:12, lijkt er een probleem te zijn met het patchen van de firmware met uw WiFi-gegevens. We onderzoeken dit en zullen binnenkort, hopelijk vandaag, een oplossing uitbrengen.

Update 11.3.2023, 11:35: Dit probleem is opgelost, het kwam doordat de browser een verouderd cachebestand gebruikte. (zie het einde van dit artikel)

Misc & v2.7.2 screenshot

Hier is een screenshot van v2.7.2, met het overzicht van de API-sleutels in het gebruikersprofiel.

Ook:

  • Bijgewerkte hernoeming profielnaam die onmiddellijk van kracht wordt
  • geïntegreerde navigatie tussen gebruikersprofiel en hoofdtoepassing - snellere en vlottere navigatie
  • veel oude code verwijderd (waaronder onnodige stylesheets) - dat kan verklaren waarom PiCockpit nu een beetje anders aanvoelt (bv. onderstreepte links, enz.)

Ik kijk uit naar uw feedback, en kijk uit naar de release van de volgende versie met extra spannende functies!

11:31 Update: Pico W patching probleem opgelost

Als u de volgende foutmelding krijgt:

er was een fout met de gedownloade afbeelding, kon geen magische string vinden om tegen te patchen (of de payload was te groot)!

Je moet je pcp_mainbundle.js geforceerd verversen.

open deze URL in uw browser:

https://picockpit.com/pcp_js/pcp_mainbundle.js

Ctrl + Klik op de herlaadknop.

Als je er zeker van wilt zijn dat je de juiste versie van pcp_mainbundle.js hebt, zoek dan naar

cache-control

in dit bestand - als je het niet kunt vinden, je hebt nog steeds de oude versie.

Dit lost problemen op met de browser die verouderde lokale .UF2 image templates gebruikt, in plaats van de nieuwste van onze server te halen bij het aanmaken van een nieuwe Pico W .UF2 image.

Als alternatief zou het legen van de cache van uw browser moeten werken!

1 Commentaar

  1. شرکت اجاره کو

Laat een reactie achter