PiCockpit v2.7.2 släppt

PiCockpit v2.7.2 är här, och gränssnittet är snabbare och smidigare igen!

Viktigt

Se till att tömma webbläsarens cacheminne/forcerad återladdning av sidan, eftersom PiCockpit kräver ny JavaScript-kod för att kunna köras!

Uppdateringar av översättningar

Översättningsknapparna har uppdaterats så att de visar den aktiva översättningen.

Fler tyska översättningar har lagts till, hela användarprofilen bör nu också vara på tyska. (Klicka på "Deutsch" för att aktivera de tyska översättningarna).

Observera: När du laddar om sidan (webbläsaren laddar om sidan) sparas språket för närvarande inte. Detta kommer att läggas till i v2.7.3, och ditt språkval kommer då också att finnas kvar i alla sessioner.

Om du upptäcker avsnitt som ännu inte är översatta, dela gärna med dig av detta i kommentarerna - eller om ett ytterligare språk skulle vara bra för dig.

Observera: Jag är medveten om att apparna ännu inte är översatta och att verktyget Raspberry Pi Reservation endast har rudimentära översättningar. Det är en process, med varje version av PiCockpit kommer mer översättning att läggas till.

Ny inloggning

Vi fortsätter att bygga om programmet för att möjliggöra en bättre integrering av frontend och ta bort "statiska" sidor från backend.

Det är förmodligen det som du kommer att märka mest av - den nya inloggningsdialogen, som nu är integrerad i huvudprogrammet och dess utseende och känsla.

Här finns också en knapp för att registrera ett nytt konto om du är ny på PiCockpit och en länk för att återställa ditt lösenord om du har glömt det.

Obs: Detta är en förberedelse för en viktig säkerhetsfunktion som kommer att implementeras fullt ut i en senare version. Denna säkerhetsfunktion kommer i sin tur att möjliggöra andra spännande och bekväma funktioner för dina Pis och Pico W:s!

När du lägger till API-nycklar, uppdaterar ditt lösenord eller lägger till nya Pis/Pico W:s med hjälp av knapparna My Pis Tools kommer du att uppmanas att ange ditt lösenord. Den här dialogrutan har också omarbetats:

Du får också bekräftelser, till exempel när du trycker på avbryt:

Förbättrat stöd för Pico W (uf2 firmware)

Stödet för Pico W har förbättrats, den fasta programvaran är nu uppdaterad och bör fungera bättre.

Jag låter Hanno skriva en egen artikel om detta, eftersom han arbetade på det, och det är en spännande ny funktion för Pico W!

Obs: från och med 11.3.2023, 8:12 verkar det finnas ett problem med att patcha den fasta programvaran med dina WiFi-inloggningsuppgifter. Vi undersöker detta och kommer att släppa en lösning snart, förhoppningsvis idag.

Uppdatera 11.3.2023, 11:35: Problemet har lösts, det berodde på att webbläsaren använde en föråldrad cachad fil. (se slutet av denna artikel)

Diverse & v2.7.2 skärmdump

Här är en skärmdump från v2.7.2 som visar översikten över API-nycklarna i användarprofilen.

Dessutom:

  • Uppdaterat namnbyte av profilnamn för att få omedelbar effekt
  • Integrerad navigering mellan användarprofilen och huvudprogrammet - snabbare och smidigare navigering.
  • tagit bort en hel del gammal kod (inklusive onödiga formatmallar) - vilket kan förklara varför PiCockpit känns lite annorlunda nu (t.ex. understrukna länkar osv.).

Vi ser fram emot din feedback och ser fram emot att släppa nästa version med fler spännande funktioner!

11:31 Uppdatering: Problemet med Pico W-patchar är löst

Om du får följande felmeddelande:

Det var ett fel med den nedladdade bilden, kunde inte hitta en magisk sträng att patcha mot (eller så var nyttolasten för stor)!

Du bör tvinga fram en uppdatering av din pcp_mainbundle.js

öppna den här webbadressen i din webbläsare:

https://picockpit.com/pcp_js/pcp_mainbundle.js

Ctrl + Klicka på knappen för omladdning.

Om du vill vara säker på att du har rätt version av pcp_mainbundle.js, sök efter

cache-control

i den här filen - om du inte hittar den, du har fortfarande den gamla versionen.

Detta kommer att lösa problemen med att webbläsaren använder föråldrade lokala .UF2-bildmallar i stället för att hämta den senaste från vår server när du skapar en ny Pico W .UF2-bild.

Alternativt kan du tömma webbläsarens cacheminne!

1 Kommentar

  1. اجاره سیستم کامل صوتی در تهران den september 15, 2023 kl 11:01 f m

    شرکت اجاره کو

Lämna en kommentar