Paragon Project: De ultieme geluidsbox

Ultieme geluidsbox met titelfoto.

Heb je moeite met slapen? Je moet een geluidsbox bouwen met een Raspberry Pi.

Heb je al eens gedacht aan een white noise box? Je moet een geluidsbox bouwen met een Raspberry Pi.

Wat dacht je van een doos die roze ruis, bruine ruis en oceaangeluiden kan afspelen, samen met alles wat je maar wilt? Je moet een geluidsbox bouwen met een Raspberry Pi.

En eentje die je zelf kunt bouwen? Je moet een geluidsbox bouwen met een Raspberry Pi!

Nou, gelukkig heeft Alan Boris er niet alleen een gebouwd, maar ook vriendelijk de instructies geüpload naar hackster.io.

Buitenaanzicht Sound Box.
Krediet: Alan Boris.

Alan noemde dit een tussenproject.

Belangrijk is dat Alan dit heeft opgezet met een uiterst creatief gebruik van hardware. Maar er zijn zeker duizenden manieren om dit in elkaar te zetten (en veel eenvoudigere).

Hardware

Volgens het bericht op hackster gebruikte Alan een Raspberry Pi 3 A+, een Adafruit I2S Audio Bonnet voor de Raspberry Pi, een Adafruit Rotary Encoder, een Adafruit I2C Stemma QT Rotary Encoder Breakout, een Adafruit Momentary SPST Pushbutton en een Adafruit scrubberknop voor de Rotary Encoder.

Zo ziet de Adafruit I2C Stemma QT Rotary Encoder Breakout eruit:

Krediet: Adafruit.

Volgens Alan was de inspiratie achter het project het maken van een geluidsbox die solide audio van hoge kwaliteit zou produceren met naadloze loops.

En in het hackster artikel merkt Alan op dat iedereen "dit project in veel verschillende vormen kan bouwen, zoals in een kleine behuizing, een grote behuizing, in een oude radio of met een geïntegreerde versterker en luidsprekers". Voor dit project koos Alan echter voor een 3D-geprinte plaat die aan een behuizing wordt bevestigd.

Alles in elkaar zetten is waarschijnlijk de grootste uitdaging bij een project als dit. Je moet de knoppen en een LCD-scherm aansluiten op de motorkap.

Het eindproduct van Alan ziet er als volgt uit:

Sound Box binnenaanzicht.
Krediet: Alan Boris.

Software

Voor de software wendde Alan zich tot balena.io om containers op de Raspberry Pi te beheren.

Het instellen van de hardware met balena is relatief eenvoudig. Je hoeft alleen nog maar de uitgang aan te sluiten - luidsprekers of een hoofdtelefoon.

Als je geïnteresseerd bent in andere projecten die de Raspberry Pi gebruiken om geluid te produceren, bekijk dan enkele van onze andere artikelen:

Zoals altijd het geval is als je met audio speelt, moet je beginnen met het volume laag ingesteld.

Je probeert een mooie geluidsbox te krijgen, niet om jezelf tinnitus te bezorgen!

Tot slot, als je geïnteresseerd bent in meer details om dit zelf op te zetten, kun je naar de hackster pagina gaan, of Alan's GitHub bekijken hier.

Je kunt meer Paragon-projecten uit deze serie bekijken door te klikken op hier.

Als je vragen hebt of een project voor deze serie wilt voorstellen, reageer dan hieronder!

Welke geluiden zou je op je geluidsbox zetten?

Laat een reactie achter